Întâlnire a preşedintelui ANSVSA cu reprezentanţi ai organizaţiilor de protecţie a animalelor din Austria

(17.12.2013) Preşedintele ANSVSA, dr. Vladimir Mănăstireanu, continuă seria acţiunilor de promovare a strategiei pentru gestionarea câinilor fără stăpân din România şi de identificare de noi parteneri şi de soluţii cât mai eficiente, care să vină în sprijinul rezolvării acestei situaţii.

În acest sens, în perioada 4 – 5 decembrie, preşedintele Autorităţii, însoţit de consilierul dr. Maximilian Drăgan, se află în Republica  Austria, unde se va întâlni cu reprezentanţi ai asociaţiilor de protecţie a animalelor din această ţară.


Programul include vizitarea unui adăpost de animale fără stăpân, unde va purta discuţii cu: dr. Madeleine Petrovic preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor din Viena dr. Andrea Kdolsky, fost ministru federal al sănătăţii, Kurt Kotrschal, biolog, fondator al Centrului de Cercetare a Comportamentului Lupilor.

După încheierea acestei vizite, dr. Vladimir Mănăstireanu va participa la o masă rotundă împreună cu reprezentanţi ai asociaţiilor austriece de protecţie a  animalelor.

Partea română va expune situaţia existentă în România la acest moment, abordarea legislativă şi tehnică aleasă de Autoritate, principiile care au stat la baza elaborării actelor normative şi a strategiei care urmează a fi aplicată.

Accentul va fi pus pe faptul că ANSVSA, în elaborarea normelor pentru gestionarea câinilor fără stăpân, a luat în considerare legislaţia internaţională în domeniu şi recomandările Organizaţiei Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (OIE), privind controlul populaţiei canine şi a organizat o consultare extinsă a tuturor celor implicaţi şi interesaţi.

În acest cadru, asociaţiile austriece prezente vor prezenta propuneri de cooperare şi modalităţi de implicare a acestora, în eforturile de gestionare a situaţiei câinilor fără stăpân, pe plan central şi local.

La finalul acestei mese rotunde, va avea loc o conferinţă de presă, unde fiecare dintre participanţi îşi va exprima punctul de vedere, precum şi concluziile discuţiilor purtate.

Unul dintre rezultatele aşteptate ale acestei deplasării este acelea de a găsi parteneri interesaţi de dezvoltarea unor proiecte de susţinere a strategiei româneşti de gestionare a câinilor fără stăpân.

Aici, facem referire la implicarea concretă în organizarea de campanii de sterilizare în mediul rural, oferirea de hrană către adăposturi sau pentru cei care adoptă animale din adăposturi, dar şi în campanii de informare şi educare publică.

La fel de importantă este şi prezentarea, pe plan extern, a situaţiei reale a câinilor fără stăpân, pentru a demonta acuzaţiile nefondate aduse ţării noastre pe această temă şi a diminua, astfel, consecinţele negative asupra imaginii României.

Mai multe Ştiri

A apărut ediţia a II-a din Ghidul animalelor de companie

Webinar Hill’s - Tot ce trebuie să știți despre controlul greutății

Obezitatea este o afecțiune din ce în ce mai întâlnită în rândul oamenilor, iar un trend asemănător are loc și în rândul animalelor de companie. Țesutul adipos în exces poate cauza dezvoltarea unor alte afecțiuni, scăderea calității vieții și scăderea speranței de viață. 
Citește mai mult

Free Webinar in english: "Pancytopenia in a dog"

Free Webinar in english: „Pancytopenia in a dog“

This webinar on May 13th gives a great opportunity to learn how to approach an usual haematology case in a systematic manner
Citește mai mult

caine

Studiu privind paraziții din materiile fecale de câine a ajuns la o concluzie surprinzătoare

Un studiu reprezentativ realizat de Vetmeduni Viena arată că fecalele câinilor din Viena conțin relativ puțini endoparaziți comparativ cu caninele din regiunile rurale. Indiferent de nivelul real al infecției cu paraziți, totuși, proprietarii de câini sunt încurajați să acorde întotdeauna atenție igienei - mai ales că unii paraziți reprezintă un risc nu numai pentru animale, ci și pentru oameni.
Citește mai mult

Tomografie

Cazul misterios al lunii: Masă mediastinală la câine

Un Labrador în vârstă de 11 ani, mascul castrat, ajunge la veterinar cu un istoric recent de oboseală excesivă, poliurie și polidipsie, și intoleranță la efort fizic. Câinele a fost supus unei ecografii, astfel a fost identificată o masa mediastinașă craniană hipoecoică.
Citește mai mult

Caine_cancer

Câinii ajută în cercetarea cancerului la sân

Cancerul glandelor mamare la câini este similar cu cancerul mamar la oameni. Din acest motiv, metodele de tratament folosite de către oameni sunt des folosite și la câini. De asemenea, cunoștințele științifice dobândite din studiul tumorilor mamare canine pot fi importante și pentru medicina umană.
Citește mai mult

Dementa_canina

Demența descoperită la câinii bătrâni din Japonia

Cercetările desfășurate în Japonia au sugerat că o proporție semnificativă de câini suferă de o formă de demență.
Citește mai mult

caine

Norme de conduită în terapia antimicrobiană la câine

Utilizarea responsabilă a agenților antimicrobieni conservă și optimizează eficacitatea substanțelor antimicrobiene și reduce la minim selecția bacteriilor rezistente la substanțe antimicrobiene, protejând astfel sănătatea publică și sănătatea animală.
Citește mai mult

cocker

Oamenii de știință au investigat procesele moleculare pentru terapia cancerului la câini vizați

Ca și oamenii, câinii pot face cancer. Oamenii de știință  de la Universitatea de Medicină Veterinară din Viena explorează acum baza moleculară a cancerului progresiv în liniile celulare canine.
Citește mai mult



Revista

Companii

Internaţional

Literatură