Facultatea de medicina veterinara "Spiru Haret" din Bucuresti reacreditata cu calificativul INCREDERE

(27.07.2012) Facultatea de Medicina Veterinara a fost acreditata prima data prin H.G. nr.944/2002 iar prin Hotararea Consiliului ARACIS din 26.07.2012 a primit calificativul Incredere cu mentinerea acreditarii. Facultatea va putea inscrie 50 de studenti in fiecare an. 

Facultatea de medicina veterinara 'Spiru Haret' din Bucuresti Programul de studii de licenta, are o durata a ciclului de invatamant de 6 ani, conform H.G.1477/2003 - invatamant de zi, care raspunde pe deplin cerintelor Directivei CE 36/2005 privind recunoasterea calificarilor profesionale.

Fiecare an de studiu este prevazut cu 60 de credite transferabile, iar numarul total de credite conform Sistemului European de Credite Transferabile (ECTS) este de 360.

Dupa absolvirea facultatii, absolventii licentiati dobandesc titlul de Doctor Medic veterinar, conform Registrului National al Calificarilor din Invatamantul Superior ( www.RNCIS.ro) si fac parte dintr-o profesie liberala ce are ca obiective apararea sanatatii animalelor, a sanatatii publice, a protectia consumatorului si a mediului inconjurator, ameliorarea efectivelor de animale, asigurarea securitatii alimentare a populatiei, facilitarea relatiilor comerciale si pastrarea echilibrului ecologic. 

Obiectivul principal al programului, consta in formarea de medici veterinari care sa activeze in domeniile apararii sanatatii animalelor, al igienei alimentelor de origine animala si al sanatatii publice, in cercetarea stiintifica, ca specialist in asistenta medicala veterinara, specialist sau manager in unitati de profil medical-veterinar, in inspectia sanitar-veterinara, specialist in combaterea infecunditatii la animale, farmacie si marketing farmaceutic veterinar. 

In Facultatea de Medicina Veterinara "Spiru Haret" isi desfasoara activitatea 31 de cadre didactice , din randul acestora facand parte cercetatori stiintifici gradul 1 si 2, cadre didactice cu o indelungata experienta didactica si pedagogica. 

Facultatea dispune de laboratoare destinate lucrarilor practice pentru studenti, si un laborator de cercetare pentru activitatea stiintifica a cadrelor didactice si a cercurilor stiintifice studentesti, situate in Bucuresti, pe str. Energeticienilor nr. 9-11, Sector 3.

Facultatea dispune de o Clinica veterinara universitara pentru animale de companie situata in str. Masina de Paine nr.47, Sector 2, dotata cu sala de curs, un amfiteatru pentru prezentarea cazurilor, 3 cabinete de consultatii, 3 sali de operatii, 3 laboratoare de diagnostic clinic (biochimie serologica, parazitologie, bacteriologie-micologie), laborator Röntgen si ecografie, o sala de triaj, spatiu adecvat pentru internare postoperatorie. 

Clinica pentru animale mari este situata in Comuna Negoiesti, si dispune de o sala de operatii, sala de curs si animale din toate speciile. Pentru efectuarea activitatiilor de clinica pentru animalele de ferma, a lucrarilor practice pentru inspectia si expertiza produselor de origine animala, precum si pentru efectuarea stagiilor de practica ale studentilor, sunt incheiate contracte cu 44 de agenti economici (ferme, abatoare, unitati de procesare a carnii, laptelui, mierii, pestelui etc.).

Facultatea dispune de o baza materiala corespunzatoare pentru instruirea studentilor, precum si de o baza materiala in continua dezvoltare pentru activitatea de cercetare stiintifica.   Facultatea dispune de o biblioteca cu peste 4205 de volume si reviste de specialitate. 

Lunar sau trimestrial sosesc la biblioteca abonamente la reviste de specialitate romanesti si reviste din strainatate.

De la infiintarea facultatii, cadrele didactice au redactat manuale si indrumatoare de lucrari practice pentru studenti, tiparite la editura FRM a Universitatii ,,Spiru Haret".

Practica de specialitate se desfasoara diferentiat pentru fiecare an de studii, in ferme pentru cresterea animalelor, unitati de industrie alimentara si in Clinica facultatii. 

Link: Facultatea de medicina veterinara "Spiru Haret"



Mai multe Ştiri

Project Manager Clinical Studies; Bildquelle: Shutterstock.com/aslysun

Job offer: Project Manager Clinical Studies (m/f/x)

Companies in the animal health and feed industries require qualified support in the development and registration of their products 
citește mai mult

Petiție: Medicii veterinari susțin adoptarea OUG pentru modificarea; Bildquelle: Thomas Zimmel/VET-MAGAZIN

Petiție: Medicii veterinari susțin adoptarea OUG pentru modificarea art. 37 din Legea 160/1998 în forma avizată de Comisia Europeană

În 11 august 2024 ANSVSA a postat pe transparența decizională un proiect de OUG pentru modificarea art. 37 din Legea 160/1998, proiect care a primit avizul Comisiei Europene pentru adoptare și publicare la finele lunii noiembrie 2024
citește mai mult

oaie; Bildquelle: Thomas Zimmel/VET-MAGAZIN

Conducerea ANSVSA s-a întâlnit cu reprezentanții crescătorilor de ovine și caprine

Președintele ANSVSA, Alexandru Bociu, alături de conducerea ANSVSA, s-a întâlnit astăzi cu reprezentanți ai asociațiilor crescătorilor de ovine și caprine, ai centrelor de colectare, exportatorilor și fermierilor
citește mai mult

FEI HorseApp; Bildquelle: RF/Canva/FEI

FEI HorseApp –  Soluții digitale în managementul ecvinelor

Odată cu progresul digitalizării în domeniul veterinar, Federația Ecvestră Internațională (FEI) oferă o nouă soluție eficientă pentru gestionarea vaccinărilor împotriva gripei ecvine.
citește mai mult

Myvetlearn oferă cursuri de germană online pentru medici veterinari!

Myvetlearn oferă cursuri de germană online pentru medici veterinari!

În prezent sunt tot mai căutați, în cabinetele și clinicile veterinare vorbitoare de limbă germană, medici veterinari cu cunoștințe tehnice excelente din mediul internațional 
citește mai mult

Congresul RoVECCS 2025 la București

Congresul RoVECCS 2025 la București

Cel de-al 10-lea Congres al Societății Române de Urgență și Terapie Intensivă Veterinară (RoVECCS) va avea loc la București în data de 21 și 22 martie 2025
citește mai mult

Inspectorii ANSVSA; Bildquelle: shutterstock.com/aslysun

Inspectorii ANSVSA au intervenit prompt în cazul suspiciunii de toxiinfecție alimentară la un eveniment din Reghin

Inspectorii ANSVSA au intervenit rapid în urma incidentului de la „Balul Însuraților” din Reghin, unde 37 de persoane au prezentat simptome specifice unei toxiinfecții alimentare
citește mai mult

Bovin; Bildquelle: Thomas Zimmel/VET-MAGAZIN

Acțiuni întreprinse de ANSVSA pentru prevenirea apariției febrei aftoase în România

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează că, Germania a notificat prin Sistemul Mondial de Informații privind Sănătatea Animalelor (WAHIS) al WOAH, apariția primului focar de febră aftoasă într-o fermă de bivoli
citește mai mult

Știri pe scurt

Companii

Internaţional

Literatură