FEI HorseApp –  Soluții digitale în managementul ecvinelor

(14.02.2025) Odată cu progresul digitalizării în domeniul veterinar, Federația Ecvestră Internațională (FEI) oferă o nouă soluție eficientă pentru gestionarea vaccinărilor împotriva gripei ecvine.

FEI HorseApp; Bildquelle: RF/Canva/FEI

Începând cu 3 februarie 2025, FEI HorseApp introduce un modul special pentru vaccinare, care le permite medicilor veterinari să înregistreze digital vaccinările și să verifice statutul de vaccinare al cailor în orice moment.

FEI HorseApp este o aplicație versatilă destinată medicilor veterinari, sportivilor, proprietarilor de cai, antrenorilor și organizatorilor de competiții, oferind diverse module pentru gestionarea cailor FEI. +Pe lângă înregistrarea digitală a vaccinărilor, aplicația permite controlul veterinar la sosire, verificarea datelor microcipului, monitorizarea temperaturii corporale a cailor în timpul competițiilor și urmărirea datelor relevante privind sănătatea acestora.

Prin integrarea acestor funcții, aplicația contribuie la o mai bună trasabilitate și la gestionarea sănătății cailor de competiție.

Evidența digitală a vaccinărilor pentru o mai mare transparență

Noul modul completează funcțiile existente ale FEI HorseApp, care sunt deja utilizate pentru controlul veterinar la sosire, monitorizarea temperaturii și trasabilitatea cailor FEI. Începând cu februarie 2025, toate vaccinările împotriva gripei ecvine trebuie să fie documentate atât în pașaportul calului, cât și digital în aplicație.

Medicii veterinari care administrează vaccinul sunt obligați să înregistreze datele vaccinării – inclusiv numele vaccinului și numărul lotului – în aceeași zi în aplicație. De asemenea, se pot introduce retroactiv datele istorice ale vaccinărilor, în cazul în care un cal nu a fost anterior înregistrat în FEI HorseApp. Alte vaccinări, în afară de cele împotriva gripei ecvine, nu sunt afectate de acest proces.

Avantaje pentru medicii veterinari și organizarea competițiilor

Evidența digitală oferă numeroase beneficii:

  • Verificare eficientă – Medicii veterinari oficiali ai FEI pot accesa direct înregistrările digitale ale vaccinărilor la sosire și se pot asigura că cerințele privind vaccinarea sunt respectate.
  • Validarea datelor – Fiecare înregistrare a vaccinării trece printr-un proces de verificare pentru a asigura acuratețea informațiilor introduse.
  • Accesibilitate – Medicii veterinari care nu sunt înregistrați la FEI pot înregistra vaccinările după ce finalizează un modul e-learning scurt (aproximativ 10 minute).
  • Notificări automate – Proprietarii de cai și persoanele responsabile (PRs) primesc notificări în timp util înainte de expirarea termenului pentru următoarea vaccinare.


Implementarea va avea loc treptat până în decembrie 2025. Pe durata acestei perioade de tranziție, utilizatorii FEI HorseApp sunt încurajați să completeze datele recente privind vaccinările cailor lor, iar medicii veterinari vor putea introduce datele din istoric cu ocazia următoarei vaccinări.

Pentru a asigura o informare corespunzătoare a tuturor părților implicate, FEI comunică direct cu medicii veterinari și sportivii înregistrați, iar federațiile naționale sunt încurajate să transmită aceste informații și medicilor veterinari neînregistrați.

Ghiduri detaliate, tutoriale pas cu pas și resurse online multilingve sunt disponibile pe Inside.FEI.org.


Mai multe Ştiri

Project Manager Clinical Studies; Bildquelle: Shutterstock.com/aslysun

Job offer: Project Manager Clinical Studies (m/f/x)

Companies in the animal health and feed industries require qualified support in the development and registration of their products 
citește mai mult

Petiție: Medicii veterinari susțin adoptarea OUG pentru modificarea; Bildquelle: Thomas Zimmel/VET-MAGAZIN

Petiție: Medicii veterinari susțin adoptarea OUG pentru modificarea art. 37 din Legea 160/1998 în forma avizată de Comisia Europeană

În 11 august 2024 ANSVSA a postat pe transparența decizională un proiect de OUG pentru modificarea art. 37 din Legea 160/1998, proiect care a primit avizul Comisiei Europene pentru adoptare și publicare la finele lunii noiembrie 2024
citește mai mult

oaie; Bildquelle: Thomas Zimmel/VET-MAGAZIN

Conducerea ANSVSA s-a întâlnit cu reprezentanții crescătorilor de ovine și caprine

Președintele ANSVSA, Alexandru Bociu, alături de conducerea ANSVSA, s-a întâlnit astăzi cu reprezentanți ai asociațiilor crescătorilor de ovine și caprine, ai centrelor de colectare, exportatorilor și fermierilor
citește mai mult

Myvetlearn oferă cursuri de germană online pentru medici veterinari!

Myvetlearn oferă cursuri de germană online pentru medici veterinari!

În prezent sunt tot mai căutați, în cabinetele și clinicile veterinare vorbitoare de limbă germană, medici veterinari cu cunoștințe tehnice excelente din mediul internațional 
citește mai mult

Congresul RoVECCS 2025 la București

Congresul RoVECCS 2025 la București

Cel de-al 10-lea Congres al Societății Române de Urgență și Terapie Intensivă Veterinară (RoVECCS) va avea loc la București în data de 21 și 22 martie 2025
citește mai mult

Inspectorii ANSVSA; Bildquelle: shutterstock.com/aslysun

Inspectorii ANSVSA au intervenit prompt în cazul suspiciunii de toxiinfecție alimentară la un eveniment din Reghin

Inspectorii ANSVSA au intervenit rapid în urma incidentului de la „Balul Însuraților” din Reghin, unde 37 de persoane au prezentat simptome specifice unei toxiinfecții alimentare
citește mai mult

Bovin; Bildquelle: Thomas Zimmel/VET-MAGAZIN

Acțiuni întreprinse de ANSVSA pentru prevenirea apariției febrei aftoase în România

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează că, Germania a notificat prin Sistemul Mondial de Informații privind Sănătatea Animalelor (WAHIS) al WOAH, apariția primului focar de febră aftoasă într-o fermă de bivoli
citește mai mult

Congresul SRVO 2025; Bildquelle: SRVO

Congresul SRVO 2025

Societatea Romana Veterinara De Ortopedie va invita la congres in perioada 22-25 mai la Statiunea Monterai din Brasov
citește mai mult

Știri pe scurt

Companii

Internaţional

Literatură