
Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor şi ANSVSA invită specialiştii români să participe la evenimentele organizate cu ocazia aniversării a 10 ani de la înfiinţarea instituţiei europene
Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor* (EFSA) şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) invită specialiştii români să participe la evenimentele dedicate aniversării celor 10 ani de la înfiinţarea instituţiei europene.
În 2012 EFSA aniversează 10 ani de la înfiinţare, prilej cu care organizează o serie de manifestări ştiinţifice, menite să marcheze acest an aniversar.
Unul dintre aceste evenimente este conferinţa ştiinţifică cu tema “Provocarea limitelor în evaluarea riscului – schimb de experienţă“ care se va desfăşura în luna noiembrie, la Parma, în Italia.
Conferinţa va reuni oameni de ştiinţă care vor discuta despre cele mai recente abordări privind evaluarea riscului şi diferitele metodologii de evaluare a riscului pentru alimente şi furaje.
Subiectele propuse pentru a fi dezbătute privesc aspecte referitoare la metodele de evaluare a riscului, rapoarte asupra datelor colectate şi evaluarea riscului în domenii specifice, precum: sănătatea plantelor, organismele modificate genetic, sănătatea animalelor, aditivii alimentari, nutriţia, etc.
Pe lângă membrii comitetelor ştiinţifice şi experţii EFSA, sunt invitaţi să participe la această conferinţă oameni de ştiinţă şi cercetători din ţara noastră, implicaţi sau interesaţi de evaluarea riscului pentru alimente şi furaje.
Cei interesaţi pot afla detalii privind modalităţile de participare la conferinţă la: http://www3.efsa.europa.eu/cf/meetingsub.cfm?meetingid=47
ANSVSA consideră colaborarea cu EFSA constructivă, specialiştii noştri fiind direct interesaţi de a participa activ la toate acţiunile EFSA, atât la întâlnirile organizate de către acesta, respectiv Forumul Consultativ, Punctul Focal, Grupurile de lucru, cât şi prin desemnarea unor specialişti care conlucrează la elaborarea opiniilor ştiinţifice ale EFSA.
*Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA), organismul ştiinţific al Uniunii Europene, însărcinat cu evaluarea ştiinţifică a riscului în domeniul siguranţei alimentelor şi furajelor, nutriţiei, bunăstării animalelor şi al protecţiei şi sănătăţii plantelor.
EFSA este un instrument important, care are rolul de a oferi opinii ştiinţifice, la cele mai înalte standarde, pentru a veni în sprijinul deciziilor, în elaborarea politicilor managerilor de risc europeni, respectiv Comisia Europeană, Parlamentul European şi statele membre.
Mai multe Știri
Companii
Internaţional
Distribuie acest articol pe:
Literatură Literatură Literatură

S-a lansat numarul 57 al revistei…
(7. apr 2025) Revista Veterinaria ca publicaţie patronată de Colegiul Medicilor…Carte electronică gratuită: How and When…
(27. ian 2025) O nouă carte cu acces gratuit oferă îndrumări…S-a lansat numarul 21 al revistei…
(15. mar 2016) Revista Veterinaria ca publicaţie patronată de Colegiul Medicilor…EJCAP Winter 2015: Atopy in dogs…
(10. ian 2016) Diagnosis of canine atopy (Patrick Hensel et al.)…Evenimente internaționale Evenimente internaționale Evenimente internaționale

Save the Date: Congresul AMVAC/RoSAVA 2025
(23. apr 2025) Congresul AMVAC/RoSAVA 2025 va avea loc anul acesta…Webinar: Medicinal Cannabis - How to…
(10. apr 2025) There is rapidly growing interest in the potential…EERVC 2025 la Ljubljana
(8. apr 2025) Cel de-al 8-lea congres al Conferinței Veterinare Regionale…Simpozionul Purina PRO PLAN 2025: Abordare…
(10. mar 2025) Purina PRO PLAN are plăcerea de a anunța…Veheri.com oferă sesiuni interactive de discuții…
(19. feb 2025) Veheri.com este o platformă de informații în domeniul…Yaboumba World Congress 2025
(19. feb 2025) Al XV-lea Congres Internațional de Medicină și Chirurgie…Premii și burse Premii și burse Premii și burse
