Cele 6 feline de la Zoo Onesti au ajuns la LIONSROCK, in Africa de Sud

(12.04.2013) Animalele au pasit pentru prima oara pe iarba si inceput sa exploreze noile tarcuri de adaptare

Cei 4 lei si 2 tigri preluati de VIER PFOTEN  de la Zoo Onesti, au ajuns cu bine ieri, in rezervatia LIONSROCK din Africa de Sud, unde unde au pasit pentru prima oara in viata lor pe iarba.


Pentru tot restul vietii, felinele vor trai in demnitate, sub soarele african, alaturi de alti peste 100 de lei, tigri, leoparzi sau gheparzi salvati din situatii dificile.

Drumul felinelor catre libertate si o viata mai buna a inceput marti, 9 aprilie, cand au fost tranchilizate si incarcate intr-un camion cu destinatia Zurich.

De aici animalele au fost transportate cu un avion cargo pana la Johannesburg, Africa de Sud. Ultimii 300 de kilometri pana in provincia Free State au fost parcursi cu un camion.

Pentru a asigura o eliberare fara stres in tarcul de adaptare, puii de leu – Sara si Hera – au fost primii care au atins pamantul african. La scurt timp, parintii lor – leul Tarzan si leoaica Siba – au facut primii pasi in afara custii de transport si au inceput sa inspecteze tarcul. Familia de lei si-a gasit rapid un spatiu din tarc in care sa se simta confortabil si in siguranta.

"Pentru noi este intotdeauna un moment extrem de emotionant atunci cand felinele ajunse la LIONSROCK ies din custi si simt pentru prima oara sub picioare iarba.

Ce face acest transport special fata de altele este ca niciodata nu am mai adus aici niste pui atat de mici”, a declarat Ioana Dungler, Director de Proiecte la VIER PFOTEN International.

Tigrul Tomi si tigroaica Riuua (fosta Gerica) au descins fara probleme in noul lor tarc. Curioase, animalele au explorat zona, fiind in mod foarte vizibil multumite sa se revada dupa calatoria pe care au facut-o in custi separate. Dupa o scurta plimbare, cei doi tigri s-au racorit in bazinul cu apa din interiorul tarcului.

"Animalele au fost tinute in conditii neadecvate. Sunt subnutrite, iar puii de leu sufera de deficiente grave de vitamine si minerale. Printr-o nutritie corespunzatoare, ingrijiri medicale si conditii optime de tinere vrem sa le asiguram un viitor mult mai bun”, a declarat Heli Dungler, presedintele si fondatorul VIER PFOTEN.

Eliberarea felinelor in tarcuri a fost urmarita de catre zeci de jurnalisti straini, de catre parteneri ai sanctuarului si de catre autoritatile locale.

Andre Schlemmer, responsabil in Departamentul de Dezvoltare Economica, Turism si Mediu a salutat modul in care se desfasoara colaborarea autoritatilor cu Fundatia VIER PFOTEN: „Putem confisca feline tinute in conditii mizere in Africa de Sud, insa nu avem posibilitatea de a le oferi un camin corespunzator. Am gasit un partener de incredere in VIER PFOTEN, care desfasoara proiectul LIONSROCK”.

Din 2007, de la infiintarea rezervatiei, VIER PFOTEN a adus la LIONSROCK peste 100 de feline mari, provenite atat de pe continentul african, cat si din Europa sau Asia.

Din Romania, VIER PFOTEN a adus in total 36 de lei si 4 tigri, salvati din gradini zoo sau din captivitate privata ilegala.

Avand la dispozitie tarcuri extrem de generoase, de minimum un hectar, precum si numeroase elemente de stimulare a comportamentului natural, felinele incep o noua viata in armonie cu natura, sub atenta supraveghere a expertilor rezervatiei. Mai multe amanunte puteti gasi pe site-ul rezervatiei www.lionsrock.org.

Mai multe Ştiri

Anthony Sheridan; Bildquelle: VET-MAGAZIN

Interviu cu Domnul Anthony Sheridan, expert în evaluarea parcurilor zoologice

Am dorit să aflăm părerea domniei sale asupra situației grădinilor zoologice din România, a măsurilor ce ar trebui întreprinse în viitorul apropiat, precum și care sunt caracteristicile unui parc zoologic model
Citește mai mult

VIER PFOTEN a transferat cu succes 4 lei si 2 ursi la Zoo Bucov, Ploiesti ; Bildquelle: VIER PFOTEN/Mihai Vasile

VIER PFOTEN a transferat cu succes 4 lei si 2 ursi la Zoo Bucov, Ploiesti

Fundatia VIER PFOTEN a finalizat in bune conditii transferul celor 4 lei si 2 ursi preluati de pe proprietatea lui Nutu Camataru catre gradina zoologica Bucov, Ploiesti
Citește mai mult

Fundația VIER PFOTEN transferă 4 lei şi 2 tigri din România în Africa de Sud; Bildquelle: VIER PFOTEN/Mihai Vasile

Fundația VIER PFOTEN transferă 4 lei şi 2 tigri din România în Africa de Sud

Felinele au fost preluate de la Zoo Oneşti pentru a fi duse în rezervaţia LIONSROCK
Citește mai multRevista

Companii

Internaţional

Literatură