VIER PFOTEN a transferat cu succes 4 lei si 2 ursi la Zoo Bucov, Ploiesti

(10.04.2013) Fundatia VIER PFOTEN a finalizat in bune conditii transferul celor 4 lei si 2 ursi preluati de pe proprietatea lui Nutu Camataru catre gradina zoologica Bucov, Ploiesti.

In cursul diminetii, animalele au fost tranchilizate si supuse unui consult medical de catre medicii VIER PFOTEN, apoi urcate in custile speciale de transport pentru animale salbatice.

VIER PFOTEN a transferat cu succes 4 lei si 2 ursi la Zoo Bucov, Ploiesti ; Bildquelle: VIER PFOTEN/Mihai Vasile

La actiune au participat 4 medici veterinari, coordonati de medicul veterinar Ovidiu Rosu de la VIER PFOTEN, specializat in tratamentul animalelor salbatice si cu o experienta de cel putin 5 ani in astfel de operatiuni.

Transportul s-a derulat in bune conditii, iar animalele au fost eliberate in amplasamentul de la Gradina Zoo Bucov in cursul dupa-amiezii. La numai cateva minute dupa introducerea in amplasament, cei doi pui de urs au inceput sa se joace si sa manance fructele pregatite de angajatii gradinii zoologice.

“Operatiunea s-a desfasurat cu bine, fara complicatii. Intreg procesul de tranchilizare a durat mai mult decat in mod normal din cauza starii de agitatie a animalelor, provocata de prezenta a numeroase persoane in jurul lor.

In timpul verificarii medicale, am descoperit la ursul mascul un chist la nivelul mandibulei, pe care l-am tratat, urmand sa-l excizam la o urmatoare operatie”, a declarat medicul veterinar Ovidiu Rosu.

Transportul si supravegherea medicala au fost asigurate de catre Fundatia VIER PFOTEN, la cererea autoritatilor competente, respectiv Garda Nationala de Mediu (GNM), ANSVSA si IGPR.

Animalele vor ramane cel putin o luna si jumatate la Gradina Zoo Bucov, urmand ca VIER PFOTEN si autoritatile sa decida care este cea mai buna solutie pentru ele.

Reprezentantii VIER PFOTEN au discutat cu conducerea gradinii zoologice despre posibilitatea unui parteneriat pe termen lung in vederea imbunatatirii conditiilor si asigurarii bunastarii animalelor din intreaga gradina zoo.

“Cei 4 lei si 2 ursi se afla intr-un spatiu de carantina, temporar. In urma analizelor asupra probelor de sange prelevate, vom afla daca sufera de vreo afectiune.

Dupa o luna si jumatate vor fi relocate, ori intr-una din rezervatiile VIER PFOTEN, ori intr-un nou amplasament amenajat de organizatia noastra la Zoo Bucov, respectand cele mai inalte standarde internationale”, a declarat Kuki Barbuceanu, coordonator de proiecte VIER PFOTEN.


Mai multe Ştiri

Anthony Sheridan; Bildquelle: VET-MAGAZIN

Interviu cu Domnul Anthony Sheridan, expert în evaluarea parcurilor zoologice

Am dorit să aflăm părerea domniei sale asupra situației grădinilor zoologice din România, a măsurilor ce ar trebui întreprinse în viitorul apropiat, precum și care sunt caracteristicile unui parc zoologic model
Citește mai mult

LIONSROCK; Bildquelle: VIER PFOTEN/Mihai Vasile

Cele 6 feline de la Zoo Onesti au ajuns la LIONSROCK, in Africa de Sud

Animalele au pasit pentru prima oara pe iarba si inceput sa exploreze noile tarcuri de adaptare
Citește mai mult

Fundația VIER PFOTEN transferă 4 lei şi 2 tigri din România în Africa de Sud; Bildquelle: VIER PFOTEN/Mihai Vasile

Fundația VIER PFOTEN transferă 4 lei şi 2 tigri din România în Africa de Sud

Felinele au fost preluate de la Zoo Oneşti pentru a fi duse în rezervaţia LIONSROCK
Citește mai multRevista

Companii

Internaţional

Literatură