Comportamentul animalelor

Lupii conduc, câinii urmează – ambele specii cooperează cu oamenii

Un studiu recent realizat de cercetători de comportament din Vetmeduni Viena, arată totuși că lupii  și câinii lucrează la fel de bine cu oamenii, deși în moduri diferite. Frații presupuși inegali sunt astfel mult mai asemănători decât se presupune adesea.
Citește mai mult

Universitatea Konstanz

Biologii de la Universitatea din Konstanz studiază principiile care stau la baza mișcărilor colective a babuinilor

 Cum reușesc babuinii să coordoneze mișcările grupului lor? Biologii de la Universitatea din Konstanz studiază aceste organisme în sălbăticie pentru a afla care sunt regulile comportamentale pe care le folosesc babuinii atunci când interacționează.
Citește mai mult

Bearded_Dragon

Dragonii bărboși prezintă mișcări rapide ale ochilor (REM) și unde subconștiente lente în timpul somnului

Comportamentul în timpul somului este același la toate animalele, de la insecte până la om. La oameni, somnul este de asemenea caracterizat prin activitate cerebrală: perioade cu activitate cerebrală cu unde lente SWS (slow wave activity) care sunt urmate de perioade scurte de somn REM.
Citește mai mult

Poți învăța un câine bătrân trucuri noi, însă câinii tineri învață mai repede

Îmbătrânirea afectează abilitățile congnitive ale câinilor, arată un studiu recent făcut de Clever Dog Lab de la Institutul de Cercetare Messerli de la Vetmeduni Viena.
Citește mai mult

Mângâiatul ajută vițeii să dezvolte o relație mai bună cu oamenii și să crească în greutate

Interacțiunile blânde îmbunătățesc relația dintre oameni și animale. Într-un studiu publicat recent in jurnalul Applied Animal Behaviour Science, cercetătorii de la Vetmeduni Viena arată că vițeii care au fost mângâiați de oameni devreme în viața lor, au crescut în greutate mai repede decât animalele care nu au fost mângâiate.
Citește mai mult

dog_owner

Câinii au abilitatea de a urmări privirea omului

Câinii sunt cunoscuți drept excelenți cititori ai limbajului corpului uman în numeroase situații. În mod surprinzător, totuși, oamenii de știință au aflat până acum că patrupedele nu urmăresc privirea omului în spaţiu și plan îndepărtat.
Citește mai mult

Institut de Cercetarea Interactiunii Om-Animal (ICIOA)

A fost inaugurat primul Institut de Cercetare a Interactiunii Om-Animal din Romania

Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei Cluj-Napoca, in colaborare cu Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca si Gradina Zoologica Turda au pus bazele primului Institut de Cercetarea Interactiunii Om-Animal (ICIOA) din Romania
Citește mai mult

Wild adult grey mouse lemur (Microcebus murinus) in Kirindy Forest, Western Madagascar; Bildquelle: E. Huchard / German Primate Center

Polyandry: An evolutionary puzzle

Scientists from the German Primate Center in Göttingen investigated, why female mouse lemurs mate with several males
Citește mai mult

Revista

Companii

Internaţional

Literatură