Primul simpozion internațional „Regele Cobra" 2017

(27.06.2017) În perioada 6 -7 Octombrie 2017, Fundația Herpetofauna Olanda, în colaborare cu Edupet Education, va organiza primul simpozion internațional de acest fel despre unul dintre cei mai veninoși șerpi de pe pământ. Unii dintre cei mai renumiți experți se vor reuni la Hotelul Van der Valk din Veenendaal, Olanda pentru a-și împărtăși cunoștințele și experiența despre cel mai veninos șarpe din lume, pentru a crește gradul de conștientizare și a strânge fonduri pentru conservarea sa.

Regele Cobra este cu adevărat un animal remarcabil, cel mai mare șarpe veninos de pe pământ. Această specie maiestuoasă este venerată și temută de-a lungul întregului regn.

Habitatul natural al acestor animale este afectat în mod negativ de dezvoltarea umană, de schimbările climatice și poluare, făcând viața pentru rege tot mai dificilă.

Mulți dintre ei sunt, de asemenea, uciși din teamă, ceea ce duce la declinul numărului reprezentanților acestei specii. Statisticile actuale cu privire la numărul rămas în sălbăticie sunt necunoscute, dar cercetătorii observă un trend general de scădere a populației pentru acest șarpe regal.

Regele este o specie importantă de șarpe pentru echilibrul general în natură. Studiile recente au concluzionat, de asemenea, că veninul regilor este important din punct de vedere medical și poate fi folosit ca analgezic puternic (printre altele).

O mulțime de lucruri trebuie făcute, printre care și cercetarea comportamentului și a veninului pentru a ajuta la protejarea lor. Protejarea acestei specii va contribui, de asemenea, la protejarea habitatului lor natural și a tuturor celorlalte specii care depind de aceasta. Regele este, prin urmare, o specie „pilot" pentru conservarea și protecția habitatelor din Asia.

Primul simpozion internațional „Regele Cobra” va aduce împreună cei mai mari experți, herpetologi, toxicologi și biologi din întreaga lume pentru a vorbi despre problemele importante din biologia și conservarea Regelui Cobra și are scopul de a stimula cooperarea tuturor părților, precum și de a strânge fonduri pentru conservarea speciilor superioare de șerpi. Oratori precum Romulus Whitaker, Joe Wasilewski, Dr Brian Grieg Fry, Dr Matt Goode se numără printre numeroasele nume care alcătuiesc lista noastră de oratori venerați. Niciodată nu a existat o astfel de linie de prestigiu, care să facă un pas important în promovarea cercetării și protejării unuia dintre cei mai renumiți șerpi din lume.

În afară de expozițiile și conservarea de reptile, vor fi discuții cu privire la conservarea Regelui Cobra, cercetarea în mediul său natural și toxicologia fiind subiecte discutate în cadrul simpozionului, precum și prezentări despre cele mai recente descoperiri științifice în cercetarea cobrei și dezvoltarea evolutivă a veninului. Participanții sunt încurajați să joace un rol activ în simpozion prin înscrierea la sesiunile de întrebări și răspunsuri.

Acest simpozion va fi o necesitate pentru toți cei care se bucură de natura și viața animalelor sălbatice.

Așteptăm cu nerăbdare să vă întâmpinăm la Primul Simpozion Internațional Regele Cobra 2017 la Hotelul Van der Valk, Veenendaal in Octombrie 2017.


MAI MULTE ŞTIRI

Gecko

Vocalizarea reptilelor este extrem de complexă

Este pentru prima dată când s-a demonstrat că reptilele sunt capabile să își adapteze strigătele în funcție de zgomotul ambiental, cunoscut ca un sistem de comunicare complex la păsări și mamifere.
Citește mai mult

World's smallest Reptile: New tiny Chameleons discovered in Madagascar

World's smallest Reptile: New tiny Chameleons discovered in Madagascar

German and American scientists under the lead of Frank Glaw (Zoologische Staatssammlung München) report about newly discovered dwarf chameleons from Madagascar (published in PLoS One)
Citește mai mult

Eurogroup for Animals

New report reveals serious disease risk from keeping wild animals as pets

A Eurogroup for Animals report illustrates the high risk of zoonoses from wild animals kept as pets. Zoonoses are diseases which are passed from animals to humans with sometimes fatal consequences
Citește mai mult

Tortoise, bite wound injuries

Tortoise, bite wound injuries

A Hermann´s tortoise – testudo hermanni - (named “Alexis”) is found, seriously injured, in a garden in May 2011
Citește mai mult

International Conference on Reptile and Amphibian Medicine

Reptile and Amphibian Medicine: Call for papers

Call for papers for the 2012 International Conference on Reptile and Amphibian Medicine (Cremona, May 13th-15th 2012)
Citește mai mult

Dihor diagnosticat cu hiperdrenocorticism

Boala glandelor suprarenale la dihor: hiperestrogenism si NU hipercorticism

Endocrinopatiile reprezintă cel mai mare motiv de îngrijorare pentru proprietarii de dihori. Desi asimptomatice, bolile glandelor suprarenale sau bolile pancreatice contribuie alarmant la creșterea mortalitătii acestei specii
Citește mai mult

Rana similis, one of the frog species in the Philippines with highest infaction caused by Bd

Global Amphibian Declines: Researchers complete first major survey of amphibian fungus in Asia

A team of 33 researchers from 26 North American, European, Australian and Asian institutions has completed the first major survey in Asia of a deadly fungus which threatens large proportions of the world’s amphibians and has already wiped out more than 200 species


Citește mai mult

VetGlu

VetGlu- lipici sintetic, resorbabil pentru ţesuturi

B.Braun aduce prin lansarea lui VetGlu pe piata un lipici pentru tesuturi, care poate fi folosit la animale exotice precum rozatoare mici, pasari de colivie, animale de terariu, pesti ornamentali
Citește mai mult


Revista

Companii

Internaţional

Literatură