Record mondial la randament la grâu: 16,52 tone la hectar

(02.10.2015) Noul record mondial la randament la grâu a fost obţinut în acest an la o fermă din Holy Island, din comitatul Northumberland (nord-estul Angliei). Randamentul obţinut de agricultorul englez Rod Smith a fost de 16,52 t/ha.

Recordul mondial anterior a fost deţinut ani la rând de neozeelandezul Mike Solari, în mai multe etape, chiar prin depăşirea propriului record. Ei bine, în acest an, recordul lui Mike Solari a avut parte nu de una, ci de două depăşiri. Ambele din partea fermierilor englezi.

În cazul recordului absolut pentru acest an, Rod Smith a obţinut de pe toate parcelele cultivate cu grâu, un randament mediu de 14 t/ha, după ce a avut parte de „o campanie ideală pentru culturi, fără stres climatic şi fără presiuni din partea unor maladii”, potrivit publicaţiei Farmers Weekly.


De pe unul din câmpurile sale, dintre cele mai fertile, englezul a obţinut la recolta din 1 septembrie, un randament de 16,52 t/ha. Astfel, el l-a devansat, aproape pe muchie de cuţit, pe compatrioul său Tim Lamyman, care cu doar zece zile înainte, la data de 22 august obţinuse un randament de 16,5 t/ha, depăşind cu 5% precedentul record, deţinut de cinci ani de zile de neozeelandezul Mike Solari.

Dacă neozeelandezul Mike Solari şi-a înregistrat succesul în Cartea Recordurilor (Guinness Book of Records), Tim Lamyman nu a făcut încă un astfel de demers. În schimb, compatriotul lui Tim Lamyman, fermierul Rod Smith care a depăşit ambele recorduri anterioare a apelat la o echipă independentă de  arbitraj pentru evaluarea recordului, din care au făcut parte observatorul - evaluator Rob Forrest şi vicarul local Victor Dickinson.

Recordul mondial de 16,52 t/ha a fost obţinut după recoltarea grâului de pe un teren de 11,3 hectare, la o umiditate măsurată de 15%.

Suprafaţa totală cultivată de Rod Smith cu grâu şi însumând mai multe parcele a fost de 400 de hectare. Ferma acestuia, Beal Farm, este amplasată la o distanţă de 16 kilometri sud de Berwick şi la aproape 80 de kilometri nord de Newcastle.

Mai multe Ştiri

Global Symposium 2019

Hill's Global Symposium 2019

Suntem bucuroși să vă anunțăm că Hill’s Global Symposium 2019 va avea loc în perioada 14-15 iulie! Va fi un eveniment extraordinar, în care se va discuta despre puterea microbiomului, comunicare, social media.
Citește mai mult

A apărut ediţia a II-a din Ghidul animalelor de companie

Maravet organizează anul acesta cea de-a IV-a ediție a Cupei pescarului veterinar

Suntem bucuroși să vă anunțăm că anul acesta vom organiza a IV-a ediție a „Cupei Pescarului Veterinar Maravet” la care vă așteptăm cu mare drag.
Citește mai mult

Piton_capuse

Caz GRAV de infestare cu căpuşe la un şarpe. Numărul „ireal” de paraziţi extraşi din pielea acestuia

Un piton a fost găsit într-o stare deplorabilă într-o piscină din Australia, potrivit Yahoo! News. Şarpele era infestat cu peste 500 de căpuşe. Animalul, care a primit numele „Nike”, a fost preluat de cei de la Gold Coast and Brisbane Snake Catcher.
Citește mai mult

Hemodialivet - Romanian Society of Veterinary Nephrology

European Congress of Veterinary Nephrology    

During the European Congress of Veterinary Nephrology, February 22nd - 23rd, 2019 in Bucharest, you will have the opportunity to have a masterclass with Dr. Dennis B. DeNicola
Citește mai mult

Forum Practica Veterinara

Workshop imagistică veterinară 1

În intervalul 19-20 aprilie 2019, Forumul pentur Practică Veterinară România, vă așteaptă la cea de-a III-a ediție la Crowne Plaza Hotel - București. Coordonatorul evenimentului este Prof. univ. dr. Mario Codreanu.
Citește mai mult

Ordin pentru modificarea și completarea normelor privind identificarea și înregistrarea câinilor cu stăpân

Ordin pentru modificarea şi completarea Normelor privind identificarea şi înregistrarea
câinilor cu stapân aprobate prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare
Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 1/2014.
Citește mai mult

Stand Maravet AMVAC 2018_1

AMVAC 2018

Congresul Internațional AMVAC a reunit medici veterinari din întreaga țară și a reușit să-i aducă față în față atât cu companiile de top din domeniul sănătății animalelor cât și cu lectori în domeniul medicinei veterinare.
Citește mai mult

VetTube

GI disorders in dogs: new insights in diagnosis and management

Te invităm să afli noutățile din domeniul managementului și diagnosticului afecțiunilor gastrointestinale la câini!
Citește mai mult

Ştiinţa

Companii

Internaţional

Literatură