Reprezintă castrarea la purcei o soluţie pe termen scurt?
(15.12.2009) Experţii din domeniul ştiinţei şi economiei consideră că se poate renunţa temporar la castrarea purceilor la nivel european.
Aceasta a fost concluzia conferinţei "Improving the quality of pork for the consumer" organizată de FoodNetCenter a Universităţii din Bonn. La această conferinţă au participat 220 de experţi din 23 de ţări, 120 dintre aceştia fiind chestionaţi.
53% dintre experţii întrebaţi consideră care se poate renunţa chiar înainte de 2019 (data stabilită de cercetătorii din spaţiul european) la castrarea purceilor şi reglementa sistemul de exploatare al vierilor, în timp ce 35% cred că o schimbare a sistemului de exploatare este posibilă doar pe termen lung sau deloc. Doar 11% au luat în calcul o soluţie pe termen scurt.
Alţi 11% din experţii din industria cărnii au considerat că nu o să se poate renunţa niciodată la castrarea purceilor. Un factor deosebit de important luat în calcul este problema mirosului cărnii la vieri.
Cei chestionaţi consideră că doar ideea mirosului neplăcut al cărnii de vier ar putea duce la scăderea semnificativă a consumului cărnii. Astfel, vierii au o şansă numai dacă sunt acceptaţi la toate nivelurile lanţului de valori. 44% consideră că castrarea ar trebui oprită în forma actuală încă de acum.
36% consideră că ar trebui să se facă o terapie a durerii în prealabil, în timp ce 18% consideră că până în ziua a 7-a de viaţă castrarea nu necesită anestezie şi terapie a durerii.
Ştiinţa
Diagnosis of adverse food reaction (AFR) is based on an eight week elimination diet (ED) and isconfirmed by relapse upon re-challenge with the previously fed diet. Hydrolysed EDs are commonly used for thispurpose.
Citește mai mult
Vacile se așează întotdeauna pe piept, astfel încât digestia lor să nu fie afectată. Rozătoarele se odihnesc uneori în șezut, în timp ce cangurii se întind uneori pe spate.
Citește mai mult
Un studiu recent realizat de cercetători de comportament din Vetmeduni Viena, arată totuși că lupii și câinii lucrează la fel de bine cu oamenii, deși în moduri diferite. Frații presupuși inegali sunt astfel mult mai asemănători decât se presupune adesea.
Citește mai mult
ARDIV, în colaborare cu FMV Iaşi şi FMV Cluj-Napoca, organizează la Cluj în perioada 24, 25, 26 mai 2019 si la Iaşi în perioada 31 mai, 01 şi 02 iunie 2019 workshopul de homeopatie veterinară, la care sunt așteptați să participe atât medici veterinari practicieni cât și studenți din anii terminali.
Citește mai mult
Cu cât mediul este mai aspru, cu atât scade rivalitatea între specii. Aceasta este principala concluzie publicată în Nature Communications, de către o echipă de biologi din Germania și Spania. Cercetătorii au analizat peste 900 de specii de șopârle și șerpi din Africa.
Citește mai mult
Fosforul este un nutrient indispensabil oamenilor, animalelor și plantelor. Dar, fermele nu pot satisface de obicei această nevoie a animalelor dându-le doar hrană pe bază de plante.
Pentru a compensa, fermierii adaugă fosfor la nutriția animalelor.
Citește mai mult