Premieră mondială, primul câine cu 3 proteze articulare(25.10.2009) În clinica Stadtwald din Frankfurt s-a realizat pentru prima dată înlocuirea cu succes a 3 articulaţii cu proteze sintetice, necimentate. Este vorba despre două proteze de şold şi una de genunchi.


Golden Retriever-ul „Paul” suferea de multă vreme de probleme de locomoţie datorită unor artroze atât la articulaţiile şoldului cât şi la genunchi.

Proprietarii au hotărât să îl opereze pe „Paul” în momentul în care câinele nu se mai putea deplasa nici pe distanţe scurte fără a avea dureri.

La interval de 3 luni au fost operate ambele şolduri, care au fost înlocuite cu proteze HELICA necimentate. După încă o perioadă de recuperare de 4 luni câinele a fost operat la genunchi, acesta fiind înlocuit cu o proteză necimentată de tip GENUSYS. După aproximativ 6 săptămâni „Paul” şi-a revenit complet, fără a necesita nici un fel de tratament post-operator.

Ambele proteze au fost concepute de firma Innoplant în colaborare cu dr. Volker Hach, coordonatorul clinicii din Stadtwald. Protezele se folosesc cu succes de peste 3 ani la câini.

Dacă protezele de şold au devenit deja o practică uzuală în medicina veterinară, protezele de genunchi necimentate se folosesc abia de 3 ani de zile, prima dintre ele fiind realizată la clinica din Stadtwald. Până în momentul de faţă au fost realizate 20 de astfel de intervenţii.

Rezultatele clinice bune ale acestor două tehnologii dau posibilitatea crescătorilor  de animale să combată cu succes artroza la câine. Prin implantarea de proteze, câinele poate duce o viaţă lipsită de chinuri şi fără nici un fel de restricţii în mobilitate.


Ştiinţa

Veterinary Dermatology

The usefulness of a hydrolysed fish and rice starchelimination diet for the diagnosis of adverse food reactions in cats: an open clinical trial

Diagnosis of adverse food reaction (AFR) is based on an eight week elimination diet (ED) and isconfirmed by relapse upon re-challenge with the previously fed diet. Hydrolysed EDs are commonly used for thispurpose.
Citește mai mult

Statul întins, șezutul sau statul în picioare: poziții de relaxare determinate de mărimea animalelor

Vacile se așează întotdeauna pe piept, astfel încât digestia lor să nu fie afectată. Rozătoarele se odihnesc uneori în șezut, în timp ce cangurii se întind uneori pe spate.
Citește mai mult

Lupii conduc, câinii urmează – ambele specii cooperează cu oamenii

Un studiu recent realizat de cercetători de comportament din Vetmeduni Viena, arată totuși că lupii  și câinii lucrează la fel de bine cu oamenii, deși în moduri diferite. Frații presupuși inegali sunt astfel mult mai asemănători decât se presupune adesea.
Citește mai mult

ARDIV

Workshop-uri homeopatie veterinara la Cluj-Napoca si Iasi

ARDIV, în colaborare cu FMV Iaşi şi FMV Cluj-Napoca, organizează la Cluj în perioada 24, 25, 26 mai 2019 si la Iaşi în perioada 31 mai, 01 şi 02 iunie 2019 workshopul de homeopatie veterinară, la care sunt așteptați să participe atât medici veterinari practicieni cât și studenți din anii terminali.
Citește mai mult

Soparle_desert

Șopârlele iubesc deșertul, iar șerpii preferă să trăiască în inima pădurilor tropicale

Cu cât mediul este mai aspru, cu atât scade rivalitatea între specii. Aceasta este principala concluzie publicată în Nature Communications, de către o echipă de biologi din Germania și Spania. Cercetătorii au analizat peste 900 de specii de șopârle și șerpi din Africa.
Citește mai mult

Hohenheim

Fosforul și sănătatea animalelor: un nou grup de cercetători de la Universitatea Hohenheim

Fosforul este un nutrient indispensabil oamenilor, animalelor și plantelor. Dar, fermele nu pot satisface de obicei această nevoie a animalelor dându-le doar hrană pe bază de plante.
Pentru a compensa, fermierii adaugă fosfor la nutriția animalelor.
Citește mai mult

Revista

Companii

Internaţional

Literatură