Dr. Peter Charles Doherty - singurul medic veterinar laureat al premiului Nobel

(22.02.2013) Anul acesta medicina veterinară aniversează 17 ani de când Dr. Peter Doherty a devenit singurul medic veterinar laureat al premiului Nobel. Cea mai înaltă distincție a lumii științifice i-a fost acordată în 1996 pentru studiile sale în domeniul imunologiei, realizate împreună cu Rolf M. Zinkernagel.

Dr. Peter Charles Doherty
Dr. Peter Charles Doherty
Cercetările celor doi, demarate în 1970, au condus la descoperirea Complexului Major de Histocompatibilitate. Această descoperire a avut loc pe parcursul studiilor privind rolul și modul de acțiune al limfocitelor T în imunitatea mediată celular. CMH a fost, de asemenea, identificat drept responsabil pentru respingerea țesuturilor în cadrul intervențiilor de transplant. Doherty și Zinkernagel au demonstrat un alt rol al CMH - intervenția în răspunsul imun împotriva virusului meningitei.

Născut în Brisbane, Australia, într-o familie cu rădăcini irlandeze, Peter Doherty a absolvit Facultatea de Medicină Veterinară în 1962, trei ani mai târziu obținând diploma de masterat la Universitatea din Queensland, iar în 1970 susține examenul de doctorat la Universitatea din Edinburgh. 

În 2005, la 11 ani după obținerea premiului Nobel pentru medicină, publică lucrarea "Ghidul începătorului pentru obținerea premiului Nobel", volum dedicat studenților și tinerilor cercetători.

În prezent, Dr. Peter Doherty este, la 73 de ani, un om de știință activ, continuându-și proiectele de cercetare în cadrul Departamentului de Microbiologie și Imunologie al Universității din Melbourne.


Mai multe Ştiri

Boli_hepatice_banner

Conferință online

Sunteți invitat la evenimentul nostru exclusiv online cu Dr. Penny Watson
Penny este lector principal în Medicina Animalelor Mici la Universitatea Cambridge
Citește mai mult

Maravet_2021

Maravet angajează reprezentant medical de vânzări aparatură pentru zona Moldova

Dacă ești pasionat de tehnologie în medicina veterinară, îți place să interacționezi cu oamenii, ești dinamic și îți place să fii tot timpul în mișcare, te așteptăm în echipa noastră! 
Citește mai mult

Anunt angajare ferme

Maravet SRL angajează reprezentant medical de vânzări - divizia Ferme, zona Transilvania

Angajăm reprezentant medical de vânzări - divizia Ferme pentru zona de Transilvania! Dacă ești pasionat de medicină veterinară, iți place să interacționezi cu oamenii, ești dinamic și îți place să fii tot timpul în mișcare, te așteptăm în echipa noastră! 
Citește mai mult

Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie (ARPAC) ; Bildquelle: ARPAC

Conferinţă online

Rezultatele studiului „Atitudini şi comportamente ale românilor din mediul urban privind animalele de companie”, în contextul pandemiei de Coronavirus
Citește mai mult

Animal and Equine Veterinary Equipment Sale Announced

Animal and Equine Veterinary Equipment Sale Announced

Global advisory and asset management specialists, Gordon Brothers, has been instructed to manage the sale of the assets of The Animal Health Trust by the Trustees and their advisors
Citește mai mult

DDr. Camil Stoian PhD, Dipl.EVDC

DDr. Camil Stoian PhD, Dipl.EVDC a murit

Colega Camil Stoian ne-a lăsat complet pe neașteptate pe 26 iunie 2020
Citește mai mult

Hills

Webinar Hill's - Nutriția în cazurile de Dermatită atopică la câine

Un câine cu mâncărimi este o problemă frecventă a clienților și poate reprezenta o provocare pentru medicii veterinari. Dermatita atopică a câinelui (DAC) este o dermatoză inflamatorie pruriginoasă, cronică și recidivantă, care necesită adesea un management pe tot parcursul vieții și este o sursă de frustrare atât pentru medicul veterinar, cât și pentru familie.
Citește mai mult

Ştiinţa

Companii

Internaţional

Literatură