Intervenție chirurgicală de excepție la Grădina Zoologică din Galați

(16.04.2013) O echipă formată din 6 medici veterinari, condusă de Conf. Dr. Alexandru Diaconescu,  a realizat sâmbătă, 13 aprilie, ablația unei formațiuni tumorale la o leoaică aparținând Gradinii Zoologice Galați.

Pacienta, o leioacă pe nume Adela, în vârstă de 12 ani, s-a născut în captivitate. Formațiunea tumorală a fost depistată în urmă cu 2 ani însă, în ultima perioadă, a prezentat o dezvoltare accelerată, ajungând la dimensiuni impresionante: 6 kilograme și aproximativ 40 cm.

Mădălin Șerban, directorul științific al Complexului Muzeal de Științele Naturii Galați a declarat pentru Agerpres: "Am monitorizat permanent leoaica din momentul observării acestei tumori şi am sperat ca formaţiunea să nu se dezvolte.

Din păcate, tumora a ajuns la mărimea unei mingi de fotbal, nu-i pune viaţa în pericol, dar o incomodează vizibil fiind în zona abdominală. Comitetul etic al Grădinii Zoologice a hotărât ca Adela să fie operată pentru că vrem ca ea să aibă o viaţă normală".

Intervenția chirurgicală, coordonată de Dr. Alexandru Diaconescu, asistat de Dr.Dan Gâscă, medicul veterinar al Gradinii Zoologice, și Dr. Manuela Pascal anestezist, a durat aproximativ două ore și s-a desfășurat în noul cabinet veterinar al parcului zoo. Aparatura și medicația au fost puse la dispoziție de Dr. Diaconescu, care a efectuat operația gratuit.

"Pot să spun că intervenţia a fost dificilă, tumoare era extrem de voluminoasă, cântărea 6 kg, destul de aderentă pe tunica abdominală şi destul de vascularizată. Consider că intervenţia a fost o reuşită, am reuşit îndepărtarea în totalitate a acesteia.

Prognosticul privind supravieţuirea pacientei pe termen mediu şi lung îl vor da cei de la Laboratorul de Anatomie Patologică în urma analizei unei probe din tumoare,” a declarat la finalul operaţiei prof. dr. Alexandru Diaconescu.Mai multe Ştiri

Boli_hepatice_banner

Conferință online

Sunteți invitat la evenimentul nostru exclusiv online cu Dr. Penny Watson
Penny este lector principal în Medicina Animalelor Mici la Universitatea Cambridge
Citește mai mult

Maravet_2021

Maravet angajează reprezentant medical de vânzări aparatură pentru zona Moldova

Dacă ești pasionat de tehnologie în medicina veterinară, îți place să interacționezi cu oamenii, ești dinamic și îți place să fii tot timpul în mișcare, te așteptăm în echipa noastră! 
Citește mai mult

Anunt angajare ferme

Maravet SRL angajează reprezentant medical de vânzări - divizia Ferme, zona Transilvania

Angajăm reprezentant medical de vânzări - divizia Ferme pentru zona de Transilvania! Dacă ești pasionat de medicină veterinară, iți place să interacționezi cu oamenii, ești dinamic și îți place să fii tot timpul în mișcare, te așteptăm în echipa noastră! 
Citește mai mult

Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie (ARPAC) ; Bildquelle: ARPAC

Conferinţă online

Rezultatele studiului „Atitudini şi comportamente ale românilor din mediul urban privind animalele de companie”, în contextul pandemiei de Coronavirus
Citește mai mult

Animal and Equine Veterinary Equipment Sale Announced

Animal and Equine Veterinary Equipment Sale Announced

Global advisory and asset management specialists, Gordon Brothers, has been instructed to manage the sale of the assets of The Animal Health Trust by the Trustees and their advisors
Citește mai mult

DDr. Camil Stoian PhD, Dipl.EVDC

DDr. Camil Stoian PhD, Dipl.EVDC a murit

Colega Camil Stoian ne-a lăsat complet pe neașteptate pe 26 iunie 2020
Citește mai mult

Hills

Webinar Hill's - Nutriția în cazurile de Dermatită atopică la câine

Un câine cu mâncărimi este o problemă frecventă a clienților și poate reprezenta o provocare pentru medicii veterinari. Dermatita atopică a câinelui (DAC) este o dermatoză inflamatorie pruriginoasă, cronică și recidivantă, care necesită adesea un management pe tot parcursul vieții și este o sursă de frustrare atât pentru medicul veterinar, cât și pentru familie.
Citește mai mult

Ştiinţa

Companii

Internaţional

Literatură