Cea de a 14 a ediție a Simpozionului Mondial al IRO va avea loc in România !

(09.02.2013) Tema: ”Cooperarea la nivel mondial dintre USAR-Teams şi echipele canine de căutare”

International Rescue Dog Organisation Evenimentul va avea loc, pentru prima dată in Europa de Est, la București, in perioada 18 - 20 aprilie 2013.

La aceasta temă generală iau parte experţi internaţionali, ce se adresează în special acelora care sunt pregatiţi, sprijină si intervin in caz de dezastre naturale sau tehnologice.

Printre aceştia se află şi medicii veterinari. Simpozionul Mondial, este o manifestaţie a Organizaţiei Internaţionale a Câinilor de Salvare – IRO, ce are loc o dată la 2 ani.

Cea de a 14 a ediție este organizată de către Centrul de Educare Canină, reprezentantul României la IRO.

Mesajul acestui Simposion mondial este sa stim cum se intervine si cum sunt convocate echipele canine de cautare, in multitudinea de catastrofe, care au loc in intreaga lume, de exemplu, la cutremurul din Haiti în 2010, cind UNO a convoacat si deplasat cu avionul la locul dezastrului, echipe specializate in cautare-salvare, doctori, tehnicieni şi echipe canine de cautare, impreuna cu aparatura si logistica necesară tipului de dezastru.

Cu coordonarea si desfăşurarea unei astfel de implemdentări se ocupă International Search and Rescue Advisory Group (INSARAG), Grupul Consultativ International de Cautare-Salvare, al Naţiunilor Unite.

Aceste echipe arata faptul ca fiecare organizatie internatională are diverși specialisti in componeneța sa, asa cum IRO vine in sprijinul evenimentelor cu echipe canine de cautare.

Ce trebuie îmbunatăţit in viitor? Unde există probleme in practică? Ce este important sa facă fiecare dintre aceste echipe?

Acestea sunt doar câteva intrebări la care vorbitorii vă vor da răspunsuri.

Două zile cu program intens şi 14 Prezentări deosebite

Deschiderea simpozionului mondial va fi realizată de către președintele IRO, Dr. Wolfgang Zörner Apoi va urma un program dens de prelegeri cu vorbitori din întreaga lume.

Printre aceştia elvețianul Toni Frisch, președintele Global al INSARAG/ONU, înalți reprezentanți ai Parlamentului României, specialiști ai Ministerului de Interne și Administratiei, experți internationali ai echipelor de cautare-salvare (USAR Team), precum John Ball din Marea Britanie, Chris Pritchard și Ove Syslak de la IRO, Liviu Ionescu presedinte CdEC, Cristian Ștefănescu președintele Asociației chinologice române, dar si numeroşi..medici..veterinari.

Medicul Veterinar Tarkan Özvardar va prezenta o misiune în Ecris, iar Medicul Veterinar Linda Hornisberger, din Elveția, prezintă o temă despre experiențele ei din Sumatra in anul 2009. Doctorul  Doru Safta din România, un specialist în chirurgia canina, va prezenta o temă privind urgenţele medicale pentru animale de companie, în contextul operaţiunilor de căutare-salvare.

Un program cu o vizită la Palatul Parlamentului și un tur al oraşului cu cina traditionala românească completeaza programul simpozionului.

Informații suplimentare:

Pe internet: www.iro-symposium.org

Locul de desfășurare:

Hotel Ramada Plaza ****
3-5 Poligrafiei Ave, 1st District
Bucuresti, Romania 013704
www.ramadaplazabucharest.ro

Taxă de participare:

€ 290,- pe persoană la inscriere pana pe data de 31.01.2013
€ 320,- pe  persoană la inscriere pana pe data de  28.02.2013
(Include : recepția de bun venit, toate prezentările, pauza de cafea si masa de pranz pe 19 și 20 aprilie, precum  și programul liber in ambele seri)Mai multe Ştiri

Global Symposium 2019

Hill's Global Symposium 2019

Suntem bucuroși să vă anunțăm că Hill’s Global Symposium 2019 va avea loc în perioada 14-15 iulie! Va fi un eveniment extraordinar, în care se va discuta despre puterea microbiomului, comunicare, social media.
Citește mai mult

A apărut ediţia a II-a din Ghidul animalelor de companie

Maravet organizează anul acesta cea de-a IV-a ediție a Cupei pescarului veterinar

Suntem bucuroși să vă anunțăm că anul acesta vom organiza a IV-a ediție a „Cupei Pescarului Veterinar Maravet” la care vă așteptăm cu mare drag.
Citește mai mult

Piton_capuse

Caz GRAV de infestare cu căpuşe la un şarpe. Numărul „ireal” de paraziţi extraşi din pielea acestuia

Un piton a fost găsit într-o stare deplorabilă într-o piscină din Australia, potrivit Yahoo! News. Şarpele era infestat cu peste 500 de căpuşe. Animalul, care a primit numele „Nike”, a fost preluat de cei de la Gold Coast and Brisbane Snake Catcher.
Citește mai mult

Hemodialivet - Romanian Society of Veterinary Nephrology

European Congress of Veterinary Nephrology    

During the European Congress of Veterinary Nephrology, February 22nd - 23rd, 2019 in Bucharest, you will have the opportunity to have a masterclass with Dr. Dennis B. DeNicola
Citește mai mult

Forum Practica Veterinara

Workshop imagistică veterinară 1

În intervalul 19-20 aprilie 2019, Forumul pentur Practică Veterinară România, vă așteaptă la cea de-a III-a ediție la Crowne Plaza Hotel - București. Coordonatorul evenimentului este Prof. univ. dr. Mario Codreanu.
Citește mai mult

Ordin pentru modificarea și completarea normelor privind identificarea și înregistrarea câinilor cu stăpân

Ordin pentru modificarea şi completarea Normelor privind identificarea şi înregistrarea
câinilor cu stapân aprobate prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare
Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 1/2014.
Citește mai mult

Stand Maravet AMVAC 2018_1

AMVAC 2018

Congresul Internațional AMVAC a reunit medici veterinari din întreaga țară și a reușit să-i aducă față în față atât cu companiile de top din domeniul sănătății animalelor cât și cu lectori în domeniul medicinei veterinare.
Citește mai mult

VetTube

GI disorders in dogs: new insights in diagnosis and management

Te invităm să afli noutățile din domeniul managementului și diagnosticului afecțiunilor gastrointestinale la câini!
Citește mai mult

Ştiinţa

Companii

Internaţional

Literatură