Cea de a 14 a ediție a Simpozionului Mondial al IRO va avea loc in România !

(09.02.2013) Tema: ”Cooperarea la nivel mondial dintre USAR-Teams şi echipele canine de căutare”

International Rescue Dog Organisation Evenimentul va avea loc, pentru prima dată in Europa de Est, la București, in perioada 18 - 20 aprilie 2013.

La aceasta temă generală iau parte experţi internaţionali, ce se adresează în special acelora care sunt pregatiţi, sprijină si intervin in caz de dezastre naturale sau tehnologice.

Printre aceştia se află şi medicii veterinari. Simpozionul Mondial, este o manifestaţie a Organizaţiei Internaţionale a Câinilor de Salvare – IRO, ce are loc o dată la 2 ani.

Cea de a 14 a ediție este organizată de către Centrul de Educare Canină, reprezentantul României la IRO.

Mesajul acestui Simposion mondial este sa stim cum se intervine si cum sunt convocate echipele canine de cautare, in multitudinea de catastrofe, care au loc in intreaga lume, de exemplu, la cutremurul din Haiti în 2010, cind UNO a convoacat si deplasat cu avionul la locul dezastrului, echipe specializate in cautare-salvare, doctori, tehnicieni şi echipe canine de cautare, impreuna cu aparatura si logistica necesară tipului de dezastru.

Cu coordonarea si desfăşurarea unei astfel de implemdentări se ocupă International Search and Rescue Advisory Group (INSARAG), Grupul Consultativ International de Cautare-Salvare, al Naţiunilor Unite.

Aceste echipe arata faptul ca fiecare organizatie internatională are diverși specialisti in componeneța sa, asa cum IRO vine in sprijinul evenimentelor cu echipe canine de cautare.

Ce trebuie îmbunatăţit in viitor? Unde există probleme in practică? Ce este important sa facă fiecare dintre aceste echipe?

Acestea sunt doar câteva intrebări la care vorbitorii vă vor da răspunsuri.

Două zile cu program intens şi 14 Prezentări deosebite

Deschiderea simpozionului mondial va fi realizată de către președintele IRO, Dr. Wolfgang Zörner Apoi va urma un program dens de prelegeri cu vorbitori din întreaga lume.

Printre aceştia elvețianul Toni Frisch, președintele Global al INSARAG/ONU, înalți reprezentanți ai Parlamentului României, specialiști ai Ministerului de Interne și Administratiei, experți internationali ai echipelor de cautare-salvare (USAR Team), precum John Ball din Marea Britanie, Chris Pritchard și Ove Syslak de la IRO, Liviu Ionescu presedinte CdEC, Cristian Ștefănescu președintele Asociației chinologice române, dar si numeroşi..medici..veterinari.

Medicul Veterinar Tarkan Özvardar va prezenta o misiune în Ecris, iar Medicul Veterinar Linda Hornisberger, din Elveția, prezintă o temă despre experiențele ei din Sumatra in anul 2009. Doctorul  Doru Safta din România, un specialist în chirurgia canina, va prezenta o temă privind urgenţele medicale pentru animale de companie, în contextul operaţiunilor de căutare-salvare.

Un program cu o vizită la Palatul Parlamentului și un tur al oraşului cu cina traditionala românească completeaza programul simpozionului.

Informații suplimentare:

Pe internet: www.iro-symposium.org

Locul de desfășurare:

Hotel Ramada Plaza ****
3-5 Poligrafiei Ave, 1st District
Bucuresti, Romania 013704
www.ramadaplazabucharest.ro

Taxă de participare:

€ 290,- pe persoană la inscriere pana pe data de 31.01.2013
€ 320,- pe  persoană la inscriere pana pe data de  28.02.2013
(Include : recepția de bun venit, toate prezentările, pauza de cafea si masa de pranz pe 19 și 20 aprilie, precum  și programul liber in ambele seri)Mai multe Ştiri

Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie (ARPAC) ; Bildquelle: ARPAC

Conferinţă online

Rezultatele studiului „Atitudini şi comportamente ale românilor din mediul urban privind animalele de companie”, în contextul pandemiei de Coronavirus
Citește mai mult

Animal and Equine Veterinary Equipment Sale Announced

Animal and Equine Veterinary Equipment Sale Announced

Global advisory and asset management specialists, Gordon Brothers, has been instructed to manage the sale of the assets of The Animal Health Trust by the Trustees and their advisors
Citește mai mult

DDr. Camil Stoian PhD, Dipl.EVDC

DDr. Camil Stoian PhD, Dipl.EVDC a murit

Colega Camil Stoian ne-a lăsat complet pe neașteptate pe 26 iunie 2020
Citește mai mult

Hills

Webinar Hill's - Nutriția în cazurile de Dermatită atopică la câine

Un câine cu mâncărimi este o problemă frecventă a clienților și poate reprezenta o provocare pentru medicii veterinari. Dermatita atopică a câinelui (DAC) este o dermatoză inflamatorie pruriginoasă, cronică și recidivantă, care necesită adesea un management pe tot parcursul vieții și este o sursă de frustrare atât pentru medicul veterinar, cât și pentru familie.
Citește mai mult

Logo CMVRO

Recomandări adresate medicilor veterinari pentru evitarea contaminării cu COVID-19

În contextul pandemiei de COVID-19, Colegiul Medicilor Veterinari din Romania vine cu o serie de recomandări la adresa medicilor veterinari pentru evitarea contaminării.
Citește mai mult

Program workshop

Protocoale de lucru și monitorizare în anestezia inhalatorie

În intervalul 28-29 martie 2020, Maravet împreună cu Facultatea de Medicină Veterinară și Farmacie din Cluj-Napoca vă invită la un workshop în domeniul anesteziei veterinare, "Protocoale de lucru și monitorizare în anestezia inhalatorie.
Citește mai mult

Workshop Introducere în Oncologia Veterinară

Vineri, 13 martie 2020, vă așteptăm la modulul I al Workshop-ului „Introducere în oncologia veterinară”. Vă puteți înscrie accesând linkul https://rsvo.ro/introducere-in-oncologie-modulul-1/ sau contactând reprezentantul dvs. de vânzări de la Maravet.
Citește mai mult

Imagine predefinită

Teaser Überschrift

grwgwre  rgerg er gerg er
Citește mai mult

Ştiinţa

Companii

Internaţional

Literatură