Cea de a 14 a ediție a Simpozionului Mondial al IRO va avea loc in România !

(09.02.2013) Tema: ”Cooperarea la nivel mondial dintre USAR-Teams şi echipele canine de căutare”

International Rescue Dog Organisation Evenimentul va avea loc, pentru prima dată in Europa de Est, la București, in perioada 18 - 20 aprilie 2013.

La aceasta temă generală iau parte experţi internaţionali, ce se adresează în special acelora care sunt pregatiţi, sprijină si intervin in caz de dezastre naturale sau tehnologice.

Printre aceştia se află şi medicii veterinari. Simpozionul Mondial, este o manifestaţie a Organizaţiei Internaţionale a Câinilor de Salvare – IRO, ce are loc o dată la 2 ani.

Cea de a 14 a ediție este organizată de către Centrul de Educare Canină, reprezentantul României la IRO.

Mesajul acestui Simposion mondial este sa stim cum se intervine si cum sunt convocate echipele canine de cautare, in multitudinea de catastrofe, care au loc in intreaga lume, de exemplu, la cutremurul din Haiti în 2010, cind UNO a convoacat si deplasat cu avionul la locul dezastrului, echipe specializate in cautare-salvare, doctori, tehnicieni şi echipe canine de cautare, impreuna cu aparatura si logistica necesară tipului de dezastru.

Cu coordonarea si desfăşurarea unei astfel de implemdentări se ocupă International Search and Rescue Advisory Group (INSARAG), Grupul Consultativ International de Cautare-Salvare, al Naţiunilor Unite.

Aceste echipe arata faptul ca fiecare organizatie internatională are diverși specialisti in componeneța sa, asa cum IRO vine in sprijinul evenimentelor cu echipe canine de cautare.

Ce trebuie îmbunatăţit in viitor? Unde există probleme in practică? Ce este important sa facă fiecare dintre aceste echipe?

Acestea sunt doar câteva intrebări la care vorbitorii vă vor da răspunsuri.

Două zile cu program intens şi 14 Prezentări deosebite

Deschiderea simpozionului mondial va fi realizată de către președintele IRO, Dr. Wolfgang Zörner Apoi va urma un program dens de prelegeri cu vorbitori din întreaga lume.

Printre aceştia elvețianul Toni Frisch, președintele Global al INSARAG/ONU, înalți reprezentanți ai Parlamentului României, specialiști ai Ministerului de Interne și Administratiei, experți internationali ai echipelor de cautare-salvare (USAR Team), precum John Ball din Marea Britanie, Chris Pritchard și Ove Syslak de la IRO, Liviu Ionescu presedinte CdEC, Cristian Ștefănescu președintele Asociației chinologice române, dar si numeroşi..medici..veterinari.

Medicul Veterinar Tarkan Özvardar va prezenta o misiune în Ecris, iar Medicul Veterinar Linda Hornisberger, din Elveția, prezintă o temă despre experiențele ei din Sumatra in anul 2009. Doctorul  Doru Safta din România, un specialist în chirurgia canina, va prezenta o temă privind urgenţele medicale pentru animale de companie, în contextul operaţiunilor de căutare-salvare.

Un program cu o vizită la Palatul Parlamentului și un tur al oraşului cu cina traditionala românească completeaza programul simpozionului.

Informații suplimentare:

Pe internet: www.iro-symposium.org

Locul de desfășurare:

Hotel Ramada Plaza ****
3-5 Poligrafiei Ave, 1st District
Bucuresti, Romania 013704
www.ramadaplazabucharest.ro

Taxă de participare:

€ 290,- pe persoană la inscriere pana pe data de 31.01.2013
€ 320,- pe  persoană la inscriere pana pe data de  28.02.2013
(Include : recepția de bun venit, toate prezentările, pauza de cafea si masa de pranz pe 19 și 20 aprilie, precum  și programul liber in ambele seri)Mai multe Ştiri

Boli_hepatice_banner

Conferință online

Sunteți invitat la evenimentul nostru exclusiv online cu Dr. Penny Watson
Penny este lector principal în Medicina Animalelor Mici la Universitatea Cambridge
Citește mai mult

Maravet_2021

Maravet angajează reprezentant medical de vânzări aparatură pentru zona Moldova

Dacă ești pasionat de tehnologie în medicina veterinară, îți place să interacționezi cu oamenii, ești dinamic și îți place să fii tot timpul în mișcare, te așteptăm în echipa noastră! 
Citește mai mult

Anunt angajare ferme

Maravet SRL angajează reprezentant medical de vânzări - divizia Ferme, zona Transilvania

Angajăm reprezentant medical de vânzări - divizia Ferme pentru zona de Transilvania! Dacă ești pasionat de medicină veterinară, iți place să interacționezi cu oamenii, ești dinamic și îți place să fii tot timpul în mișcare, te așteptăm în echipa noastră! 
Citește mai mult

Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie (ARPAC) ; Bildquelle: ARPAC

Conferinţă online

Rezultatele studiului „Atitudini şi comportamente ale românilor din mediul urban privind animalele de companie”, în contextul pandemiei de Coronavirus
Citește mai mult

Animal and Equine Veterinary Equipment Sale Announced

Animal and Equine Veterinary Equipment Sale Announced

Global advisory and asset management specialists, Gordon Brothers, has been instructed to manage the sale of the assets of The Animal Health Trust by the Trustees and their advisors
Citește mai mult

DDr. Camil Stoian PhD, Dipl.EVDC

DDr. Camil Stoian PhD, Dipl.EVDC a murit

Colega Camil Stoian ne-a lăsat complet pe neașteptate pe 26 iunie 2020
Citește mai mult

Hills

Webinar Hill's - Nutriția în cazurile de Dermatită atopică la câine

Un câine cu mâncărimi este o problemă frecventă a clienților și poate reprezenta o provocare pentru medicii veterinari. Dermatita atopică a câinelui (DAC) este o dermatoză inflamatorie pruriginoasă, cronică și recidivantă, care necesită adesea un management pe tot parcursul vieții și este o sursă de frustrare atât pentru medicul veterinar, cât și pentru familie.
Citește mai mult

Ştiinţa

Companii

Internaţional

Literatură