DDr. Camil Stoian PhD, Dipl.EVDC a murit

(05.07.2020) Colega Camil Stoian ne-a lăsat complet pe neașteptate pe 26 iunie 2020.

Camil Stoian s-a născut in data de 10 aprilie 1962 în orașul Cluj-Napoca, din tata medic si mama avocat. La terminarea liceului, se hotăraște sa urmeze cursurile Facultății de Medicina Veterinara din Cluj Napoca, pe care o absolvă in anul 1990. După o scurtă ședere profesională în Ungaria, emigrează in aprilie 1992 in Canada, unde lucrează pana in anul 1996 ca si manager al unui laborator de animale in cadrul Universitatii British Columbia din Vancouver.

Neputând face in Canada cariera la care visa, se reîntoarce in Europa, unde lucrează într-o clinică veterinară din Cluj, dar începe și cursurile Facultății de Stomatologie din Cluj, pe care o finalizează în 2002 cu o teză de doctorat. În toamna anului 2002, Camil Stoian este invitat la Universitatea de Medicină Veterinară din Viena ca asistent universitar și rezident al Colegiului Dentar Veterinar European.


DDr. Camil Stoian PhD, Dipl.EVDC

În calitate de student al Univ.-Prof. Dr. Karl Zetner , se pregătește pentru admiterea la Colegiul Veterinar Dental European (EVDC) și începe editarea tezei de doctorat despre implanturile dentare la câini. În octombrie 2005 își încheie doctoratul la Universitatea din Cluj cu „Magna cum Laudae”, în anul 2006 editează prima carte de stomatologie umana in Romania, iar in ianuarie 2007 este definitiv admis la Colegiul European Stomatologic Veterinar.

Odată ajuns in Viena, Camil Stoian susține în mod regulat seminarii și evenimente de instruire pentru medicii veterinari rezidenți, rămânând in amintirea multor studenți și personal al universității ca un coleg competent și de ajutor, întotdeauna fericit să-și împărtășească cunoștințele. Entuziasmul său pentru stomatologia veterinara permite, prin work-shopurile efectuate, multor colegi să facă primii pași în stomatologie.

In anul 2014 este co-fondator al Asociației Austriece pentru Stomatologie Veterinara (OEGTZ).

Camil Stoian a rămas fidel și vechii sale patrii românești, fiind lector obișnuit la congrese și seminarii. In decembrie 2016 fondează si prezidează Asociația Româna de Stomatologie Veterinară. Camil a fost primul medic veterinar român care a absolvit un colegiu european. Ca delegat național, ulterior și-a reprezentat țara de origine în Consiliul European de Specializare Veterinară ( EBVS)

În 2008, Camil Stoian a devenit stomatolog independent la Viena, iar în 2017 a fondat împreuna cu Dr. Gertrude König Centrul de Stomatologie Veterinara din Viena. Din păcate, o boală gravă l-a obligat în mod repetat să ia pauze mai lungi de la muncă.

DDr. Camil Stoian, PhD, Dipl. EVDC este primul diplomat european (European Veterinary Dental College) de origine romana, încă din anul 2007, Reprezentantul României la EBVS (European Board of Veterinary Specialisations), Vicepreședinte al asociației austriece de stomatologie veterinara (ÖGTZ), autorul primei cărți de stomatologie veterinara din România.

Educația academica a D-lui Camil Stoian include diplomele de Doctor medic veterinar, Doctor in medicina stomatologica, Doctor in medicina veterinara cu specializarea in stomatologie veterinara, precum si alte diplome obținute in Canada, Austria si România. Dl. Dr. Camil Stoian este autor a numeroase publicații internaționale, numărându-se printre putinii specialiști de stomatologie veterinara de valoare internaționala.

Camil Stoian era cetățean român, maghiar și canadian, vorbea fluent șase limbi, un cetățean mondial poliglot, pasionat de călătorii. De la fondarea VET-MAGAZIN, Camil Stoian a fost un consilier important pentru proiectul nostru, a publicat regulat pe platforma noastră și ne-a permis să luăm multe contacte internaționale. A devenit un bun prieten care ne-a însoțit de peste 16 ani – ne va lipsi foarte mult!

Thomas Zimmel și Christoph Illnar


Mai multe Ştiri

aspectul multiocular si multicistic începe de la caninul stâng

Rezecția parțiala a mandibulei ca urmare a unui ameloblastom

Cazul prezinta o tumora rara care cu toate ca este benigna, se prezinta invaziv local si implica structurile dentare si alveolare
Citește mai mult

Boala parodontală la animalele de companie

Boala parodontală la animalele de companie - Cauze, simptome, tratament şi profilaxie

Firma Bayer are deosebita placere de a va invita in data de 27 Aprilie 2013 sa participati la seminarul cu tema "Boala parodontală la animalele de companie - Cauze, simptome, tratament şi profilaxie", ce se va desfasura in cadrul Facultatii de Medicina Veterinara din Bucuresti
Citește mai mult

Ştiinţa

Companii

Internaţional

Literatură