Si…anul va fi nou! Creştem, sau dăm înapoi?

(24.12.2011) Încheiem 2011, un an greu, dar presărat de reale satisfacţii; privim înainte cu aceeaşi pasiune şi dedicare domeniului medical veterinar, alături de aceeaşi oameni care ne sunt alături zi de zi şi speram că, dacă în 2012 avem parte jumătate din realizarile acestui an, suntem fericiţi şi împliniţi. Dar întrebarea noului an va fi: creştem, sau dăm înapoi?

Conf. Univ. Dr. Viorel Andronie - Preşedinte CMVRO

La mulţi ani! Anul 2011 a venit cu o largă paletă de noi proiecte dedicate industriei medicale veterinare: cursuri online şi de perfecţionare pentru medici; Ghidul animalelor de companie - publicaţie scrisă de medici, pentru posesori; au urmat proiecte frumoase ca Veterinaria, publicaţia Colegiului Medicilor Veterinari, VET-MAGAZIN.ro - un portal de ştiri dedicat exclusiv medicilor veterinari, o nouă ediţie de succes a Congresului AMVAC, Gala VET-Medica şi Ghidul de proceduri, la care încă se lucrează; toate acestea alături de legea identificării obligatorii a câinilor, lege care obligă astfel posesorii şi crescătorii să vină la medicul veterinar, baza de date ţinută de CMVRO ce are evidenţa clară a tuturor cabinetelor, contracte de prestări servicii pe 4 ani cu statul pentru medicii din mediul rural.

Ce presupun, anual, noile proiecte?

O imensă muncă şi sprijinul a peste 250 de cadre medicale de specialitate care, alături de noi doresc, prin promovarea informaţiilor medicale, să ridice standardul practicii, să aprofundeze cunoştinţe uitate poate, să ofere unui întreg domeniu baza teoretică şi practică de care are nevoie, medici cărora le mulţumim sincer pentru toate eforturile depuse în acest an.

De ce a crescut atât de mult, în doar un an, piaţa media dedicată medicilor veterinari?

Pentru că nevoia de informare este una constantă, pentru că domeniul medical veterinar îşi doreşte excelenţa alături de medicina umană - unde modelul este (chiar dacă deficienţe există) unul superior, cu suficient acces la informaţie, lucru vizibil în ultimii ani în România. Medicina umană nu este neapărat mai importantă, dar este atât de mediatizată, astfel încât se uită uneori de existenţa sau importanţa domeniului veterinar, care vine puternic din spate, se face din ce în ce mai mult auzit. Este NORMAL să ne promovăm tehnicile, medicii de succes, oamenii de calitate din domeniu, este natural să creştem notorietatea domeniului medical veterinar.

Concurenţa

Există concurenţă - de la practica zilnică din cabinete, până la instituţiile de stat, facultăţi, trusturi de presă, canale media, companii producătoare/importatoare/distribuitoare - cu toţii avem entităţi ce au activităţi asemănătoare nouă, nu a inventat nimeni roata în acest domeniu! Conform modelului românesc, ne lovim şi denigrăm reciproc uitând de educaţie sau de eleganţă, ne dăm coate, arătăm cu degetul...sau ne deşteptăm şi realizăm că de fapt, concurenţa este unul din cele mai bune lucruri care ni se poate întâmpla?

Partea pozitivă din concurenţă...

…Este că piaţa se schimbă, se triază, evoluează şi supravieţuiesc doar cei mai buni! Exemplificăm: într-o piaţă în continuă creştere, concurenţa nu este doar un lucru natural, dar şi unica soluţie personală (da, aplicabilă ţie…şi ţie…şi da, şi tie!) de a demonstra că eşti mai bun. Cum? Dezvoltând noi servicii/produse/campanii, practicându-ne meseria mai bine “decât colegu’ concurent”, având o reputaţie şi o conduită morală fără cusur, putere de lucru, voinţă şi iniţiativă ce fac concurenţa să pălească prin comparaţie. Concluzia va fi una singură: crescând fiecare, îi vom obliga şi pe ceilalţi să se ridice la standardul nostru, întreaga piaţă evoluând astfel.

Practici de succes

Priviţi modelele clinicilor ce au campanii Facebook incredibile, celor care îşi fac zilnic publice cazurile de succes, lucrează non-stop (nu ne referim la programul de lucru), celor care au posesori (clienţi) extrem de fericiţi într-un număr ce creşte zilnic. De ce? Ei nu au concurenţi? (dacă în acest moment ai gândit “aaa, lasă că ştiu eu că şi ei fac x incorect” - aici începe problema ta şi a practicii tale!). Pentru că, nu doar fac lucrurile altfel, dar au înţeles că profesionalismul, corectitudinea, interesul pentru pacienţii lor, sunt cheia, că serviciile de calitate, atenţia oferită clienţilor şi standardul ridicat atât uman, cât şi al practicii, te ridică deasupra “concurenţei”. Şi au mai înţeles ceva: că promovarea de sine NU se face prin denigrarea vecinului, sunt atât de căutaţi de către posesori că nu au timp de altele. Rezultatul (pentru care îi felicităm sincer): un succes ce garantat va creşte în 2012!

Principiul succesului: “muncesc mult, sunt corect şi mă vor promova alţii”

În următorul an vom asista la promovarea de noi lideri de opinie, la o împrospătare a domeniului; vor avea succes doar cei care aduc schimbări constructive şi cei care participă activ nu doar la dezvoltarea lor şi a propriului cabinet, ci şi la dezvoltarea domeniului. Cu toţii ne dorim stabilitatea financiară, dar aceasta vine doar alături de profesionalism şi multă muncă. Într-o perioadă de criză sau recesiune este firesc ca lucrurile să nu mai meargă identic ca în anii trecuţi, soluţia fiind una simplă şi unică de fapt: excelenţa serviciilor!

Mulţumim pe această cale tuturor sponsorilor proiectelor noastre, ei sunt motorul de la care schimbarea începe, pentru că ei sunt cei care cred în iniţiativele şi rezultatele noastre anuale, în susţinerea cadrelor medicale care merită laudele noastre; mulţumim echipei şi tuturor celor care construiesc ceva, care luptă zi de zi atât pentru schimbarea mentalităţilor ce daunează domeniului, cât şi pentru evoluţia, armonia, succesul medicinei veterinare!

În 2012 dorim să fim mai cerebrali, mai buni, să avem cu toţii un an şi mai împlinit, cu şi mai multe satisfacţii şi bucurii, şi, dacă se poate, cu mult mai multă concurenţă, datorită ei suntem motivaţi cu toţii să creştem, concurenţa este semnul evoluţiei! În noul an vă dorim totul…şi mai ales un singur lucru: să aveţi parte de lumină în tot ceea ce faceţi!

La mulţi ani!



Mai multe Ştiri

CMVRO

Congres AVER în colaborare cu World Equine Veterinary Association

Congresul va avea loc în perioada 15-17 aprilie la FMV Cluj Napoca.
Citește mai mult

CMVRO

Hotărârea nr. 66 din 10.12.2015

"Proiectul Perfecționarea resurselor umane din medicina veterinară".
Citește mai mult

CMVRO

Hotărârea nr. 63 din 10.12.2015

Modificare "Lista bolilor incurabile la câine".
Citește mai mult

Răspuns la solicitarea Asociației Crescătorilor de Albine din Romania referitoare la comercializarea produselor medicinale veterinare antiparazitare de uz apicol

Dorim să vă prezentăm solicitarea Asociației Crescătorilor de Albine din România referitoare la unele derogări privind comercializarea produselor medicinale veterinare antiparazitare de uz apicol prin filialele județene ale A.C.A.R., și răspunsul la această soliciare.
Citește mai mult

CMVRO

Adresa ANSVSA privind vaccinarea antirabică a câinilor, pisicilor și dihorilor cu vârsta de peste 12 săptămâni

Adresa ANSVSA privind vaccinarea antirabică a câinilor, pisicilor și dihorilor cu vârsta de peste 12 săptămâni și circulația lor în spațiul UE și tări terțe.
Citește mai mult

Model de Registru de consultații și tratamente pentru exploatații nonprofesionale

Modelul de registru pentru consultații și tratamente agreat de către A.N.S.V.S.A.
Citește mai mult

CMVRO

Studiu farmacovigilenta

In numele Consiliului de Administratie al FVE, avem placerea de a anunta lansarea "Studiului veterinar privind raportarea reactiilor adverse (de farmacovigilenta)"
Citește mai mult

Ştiinţa

Companii

Internaţional

Literatură