AUTORITATEA    NATIONALA  SANITARA  VETERINARA    SI  PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
Domnului  Preedinte  Dr. Dumitru  BAICULESCU

(26.06.2015) Revenim la adresa noastra nr. 8550/02.02.2015, prin care va solicitam modificarea legislatiei actuale referitoare la vaccinarea contra rabiei, identificarea si inregistrarea cainilor, prin urmatoarele propuneri:

CMVRO

1.    Modificarea si completarea Ordinului A.N.S.V.S.A. nr. 29/2014,  la Sectiunea 9 - Actiuni imunologice obligatorii, precizari tehnice prevazute la rabie dupa cum urmeaza:

a)    "1. Vaccinarea    profilactica    a    carnasierelor    domestice    este    obligatia proprietarilor  si a detinatorilor, persoane fizice sau juridice."

b)    "2. Vaccinarea antirabica a cainilor si pisicilor in varsta de peste 3 luni se realizeaza anual, in campanie principala in perioada octombrie-decembrie si in campanii secundare lunare in restul anului, dar nu mai tarziu de un an de la ultima vaccinare."

2.    Modificarea si completarea OUG nr. 155/2001, aprobata cu modificarile si completarile ulterioare, la art. 133 dupa cum urmeaza:

,,(5) Identificarea si inregistrarea cainilor cu stapan este obligatia proprietarilor

si detinatorilor, persoane fizice sau juridice si se suporta de catre acestia."

,,(6) Consiliile locale pot suporta costurile pentru identificarea si inregistrarea cainilor cu stapan incheind contracte de prestari servicii cu medicii veterinari de libera practica organizati in conditile legii."

De asemenea, va transmitem alaturat si punctul de vedere al domnului dr. Moga Sorin, medic veterinar de libera practica imputernicit,  referitor la acest aspect.

Fata de propunerile prezentate precum si de solicitarea formulata prin aceasta revenire, avem convingerea ca ne veti comunica un raspuns in cel mai scurt timp posibil.


Cu deosebita consideratie,

Presedinte,
Conf. Univ. Dr. Viorel Andronie

Mai multe Ştiri

Animal and Equine Veterinary Equipment Sale Announced

Animal and Equine Veterinary Equipment Sale Announced

Global advisory and asset management specialists, Gordon Brothers, has been instructed to manage the sale of the assets of The Animal Health Trust by the Trustees and their advisors
Citește mai mult

DDr. Camil Stoian PhD, Dipl.EVDC

DDr. Camil Stoian PhD, Dipl.EVDC a murit

Colega Camil Stoian ne-a lăsat complet pe neașteptate pe 26 iunie 2020
Citește mai mult

Hills

Webinar Hill's - Nutriția în cazurile de Dermatită atopică la câine

Un câine cu mâncărimi este o problemă frecventă a clienților și poate reprezenta o provocare pentru medicii veterinari. Dermatita atopică a câinelui (DAC) este o dermatoză inflamatorie pruriginoasă, cronică și recidivantă, care necesită adesea un management pe tot parcursul vieții și este o sursă de frustrare atât pentru medicul veterinar, cât și pentru familie.
Citește mai mult

Logo CMVRO

Recomandări adresate medicilor veterinari pentru evitarea contaminării cu COVID-19

În contextul pandemiei de COVID-19, Colegiul Medicilor Veterinari din Romania vine cu o serie de recomandări la adresa medicilor veterinari pentru evitarea contaminării.
Citește mai mult

Program workshop

Protocoale de lucru și monitorizare în anestezia inhalatorie

În intervalul 28-29 martie 2020, Maravet împreună cu Facultatea de Medicină Veterinară și Farmacie din Cluj-Napoca vă invită la un workshop în domeniul anesteziei veterinare, "Protocoale de lucru și monitorizare în anestezia inhalatorie.
Citește mai mult

Workshop Introducere în Oncologia Veterinară

Vineri, 13 martie 2020, vă așteptăm la modulul I al Workshop-ului „Introducere în oncologia veterinară”. Vă puteți înscrie accesând linkul https://rsvo.ro/introducere-in-oncologie-modulul-1/ sau contactând reprezentantul dvs. de vânzări de la Maravet.
Citește mai mult

Imagine predefinită

Teaser Überschrift

grwgwre  rgerg er gerg er
Citește mai mult

Congres Medicină Veterinară Alternativă Cluj-Napoca

În intervalul 6-7 martie 2020 vă așteptăm la primul Congres de Medicină Veterinară Alternativă din Romania. Evenimentul este organizat de Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca.
Mai multe informații despre programul evenimentului și modul de înscriere a participanților la adresa: https://fmv.usamvcluj.ro/index.php/anunturi.
Citește mai mult

Ştiinţa

Companii

Internaţional

Literatură