Perfectionarea resurselor umane din medicina veterinara

(21.09.2011) COLEGlUL MEDICILOR VETERINARI din România, cea mai importantă organizaţie profesională în domeniul medicinei veterinare, desfăşoară in parteneriat cu  universitatea De Stiinte Agronomice Si Medicina Veterinara Bucuresti si Siveco ROMANIA din octombrie 2010 proiectul european „Perfecţionarea resurselor umane din medicina veterinară”.

Despre proiect

Perfectionarea resurselor umane din medicina veterinara Proiectul ’’Perfecţionarea resurselor umane din medicina veterinară’’ este un proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, pentru dezvoltarea capitalului uman şi creşterea competitivităţii, prin corelarea educaţiei si învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii şi asigurarea de oportunităţi sporite pentru participarea viitoare pe o piaţa a muncii modernă  şi flexibilă.

Proiectul vizează crearea a două servicii specifice, care vor fi aplicate în cadrul ramurei medicină veterinară, pentru implementarea activităţii de furnizor de programe profesionale (iniţiere în TIC şi perfecţionare în arii tematice specifice) şi respectării reglementărilor europene şi internaţionale a profesiei de medic veterinar în prezervarea stării de sănătate a populaţiei prin controlul sănătăţii animalelor.

Obiective generale

Obiectivul general al proiectului: cresterea gradului de adaptabilitate al medicilor veterinari, prin accesul lor la programe inovatoare si eficiente de perfectionare profesionala,inclusiv TIC, prin promovarea de noi modele de organizare flexibila a muncii si identificarea si diseminarea metodelor specifice de protectie a mediului si de asigurare a securitatii ocupationale.

Efectele pe termen lung sunt reprezentate de o mai buna insertie profesionala a medicilor veterinari,prin cunoasterea posibilitatilor flexibile de exercitare a profesiei,prin cresterea gradului de adaptabilitate profesionala a acestora la noile evolutii ale societatii informationale, precum si prin aplicarea unor metode eficiente de control al poluarii specifice si de crestere a securitatii ocupationale.

Obiective specifice

Obiectivul specific 1.Identificarea si promovarea noilor modele de ocupare flexibila adecvate practicii veterinare moderne,prin realizarea unei campanii de identificare si diseminare a metodelor de organizare flexibila a muncii.

Obiectivul specific 2. Dezvoltarea cunostintelor,abilitatilor si a competentelor (perfectionare) medicilor veterinari in domeniul noilor tehnologii,inclusiv TIC,prin furnizarea unor programe de formare axate pe evolutia practicii medicale veterinare in raport cu noile tehnologii si prin accesul grupului tinta la un program de initiere in TIC.

Obiectivul specific 3. Cresterea abilitatii medicilor veterinari de a lucra cu substante toxice,de a realiza o corecta eliminare a acestora si de a se proteja pe sine in timpul activitatii,prin identificarea si promovarea unor metode adecvate si moderne de control al poluarii specifice si de sporire a securitatii ocupationale in domeniul medical veterinar.Acest obiectiv e atins prin implementarea unei campanii de diseminare si constientizare a metodelor de protectie a mediului si securitate ocupationala.

Pentru mai multe detalii viziteaza: www.edu-veterinar.roMai multe Ştiri

Boli_hepatice_banner

Conferință online

Sunteți invitat la evenimentul nostru exclusiv online cu Dr. Penny Watson
Penny este lector principal în Medicina Animalelor Mici la Universitatea Cambridge
Citește mai mult

Maravet_2021

Maravet angajează reprezentant medical de vânzări aparatură pentru zona Moldova

Dacă ești pasionat de tehnologie în medicina veterinară, îți place să interacționezi cu oamenii, ești dinamic și îți place să fii tot timpul în mișcare, te așteptăm în echipa noastră! 
Citește mai mult

Anunt angajare ferme

Maravet SRL angajează reprezentant medical de vânzări - divizia Ferme, zona Transilvania

Angajăm reprezentant medical de vânzări - divizia Ferme pentru zona de Transilvania! Dacă ești pasionat de medicină veterinară, iți place să interacționezi cu oamenii, ești dinamic și îți place să fii tot timpul în mișcare, te așteptăm în echipa noastră! 
Citește mai mult

Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie (ARPAC) ; Bildquelle: ARPAC

Conferinţă online

Rezultatele studiului „Atitudini şi comportamente ale românilor din mediul urban privind animalele de companie”, în contextul pandemiei de Coronavirus
Citește mai mult

Animal and Equine Veterinary Equipment Sale Announced

Animal and Equine Veterinary Equipment Sale Announced

Global advisory and asset management specialists, Gordon Brothers, has been instructed to manage the sale of the assets of The Animal Health Trust by the Trustees and their advisors
Citește mai mult

DDr. Camil Stoian PhD, Dipl.EVDC

DDr. Camil Stoian PhD, Dipl.EVDC a murit

Colega Camil Stoian ne-a lăsat complet pe neașteptate pe 26 iunie 2020
Citește mai mult

Hills

Webinar Hill's - Nutriția în cazurile de Dermatită atopică la câine

Un câine cu mâncărimi este o problemă frecventă a clienților și poate reprezenta o provocare pentru medicii veterinari. Dermatita atopică a câinelui (DAC) este o dermatoză inflamatorie pruriginoasă, cronică și recidivantă, care necesită adesea un management pe tot parcursul vieții și este o sursă de frustrare atât pentru medicul veterinar, cât și pentru familie.
Citește mai mult

Ştiinţa

Companii

Internaţional

Literatură