Debutul programelor de perfecţionare profesională în domeniul veterinar

(04.11.2011) Proiectul ’’Perfecţionarea resurselor umane din medicina veterinară’’, care a debutat în octombrie 2010 cu “Campania de promovare a flexibilităţii de ocupare în profesia veterinară” şi a durat până în mai 2011, se continuă din iunie 2011 până în septembrie 2012 cu activitatea “Programe de perfecţionare profesională în noi tehnologii aplicate în domeniul veterinar, inclusiv TIC”.

Înscrierea în grupul ţintă al proiectului  s-a făcut benevol prin completarea formularului de intenţie în vederea  participării la cursuri TIC. 

Perfecţionarea resurselor umane din medicina veterinară

Prioritate la selecţie au avut medicii cu vârste peste 45 de ani şi cei care nu au participat la cursuri TIC în ultimii 3 ani, fiind respectată şi ordinea înscrierii. Criteriile de selecţie au fost obiective, respectându-se principiul egalităţii de şanse şi avându-se în vedere încurajarea participării femeilor.

S-a constituit un grup ţintă format din 154 de medici veterinari care participă la cursuri TIC. Aceştia provin din diferite sectoare de activitate, fiind fie angajaţi la stat, fie privaţi.

Cursurile de iniţiere în TIC se vor desfăşura după cum urmează: Bucureşti - noiembrie 2011, februarie, martie 2012, Galaţi - decembrie 2011, Braşov – ianuarie 2012, Iaşi martie şi septembrie 2012, Arad - aprilie 2012, Craiova-mai 2012, Cluj Napoca -  iulie 2012, Baia Mare-iulie 2012.

Cursul este autorizat CNFPA iar certificatele vor fi recunoscute la nivel naţional. Toate seriile se finalizează cu examinare si certificare. Se oferă acces gratuit şi egal tuturor membrilor grupului ţintă.

Proiectul se integrează în contextul liniilor directoare integrării europene şi de ocupare a forţei de muncă respectând prevederile Strategiei de la Lisabona pentru asigurarea adaptabilităţii angajaţilor la noi tehnologii şi soluţii organizaţionale şi de ocupare, generând, în final, locuri de muncă şi modele de ocupare mai bune. Proiectul e integrat în POS DRU – egalitatea de şanse – inovaţie şi TIC.

In acesta perioada si pana la 30.12.2011 urmeaza inscrierile in grupul tinta pentru cursuri FPC. Medicii veterinari pot sa-si exprime intentia de a participa la cele 10 programe de cursuri accesand site-ul www.edu-veterinar.ro sectiunea „cursuri” sau site-ul www.cmvro.ro sectiunea „educatie continua” si sa completeze formularul de intentie.

Proiectul se va finaliza cu Campania de diseminare privind protecţia mediului şi lucrul cu substanţe medicale toxice în perioada martie – iunie 2013. Campania de promovare vă invită la portalul web www.edu-veterinar.ro (ce conţine info-legislative, baza e-learning), studiu on-line privind noile metode de organizare flexibilă a muncii în profesia veterinara, promovarea rezultatelor.

Conf.univ.dr.Viorel Andronie, Manager de proiect

www.cmvro.ro

www.edu-veterinar.roMai multe Ştiri

Boli_hepatice_banner

Conferință online

Sunteți invitat la evenimentul nostru exclusiv online cu Dr. Penny Watson
Penny este lector principal în Medicina Animalelor Mici la Universitatea Cambridge
Citește mai mult

Maravet_2021

Maravet angajează reprezentant medical de vânzări aparatură pentru zona Moldova

Dacă ești pasionat de tehnologie în medicina veterinară, îți place să interacționezi cu oamenii, ești dinamic și îți place să fii tot timpul în mișcare, te așteptăm în echipa noastră! 
Citește mai mult

Anunt angajare ferme

Maravet SRL angajează reprezentant medical de vânzări - divizia Ferme, zona Transilvania

Angajăm reprezentant medical de vânzări - divizia Ferme pentru zona de Transilvania! Dacă ești pasionat de medicină veterinară, iți place să interacționezi cu oamenii, ești dinamic și îți place să fii tot timpul în mișcare, te așteptăm în echipa noastră! 
Citește mai mult

Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie (ARPAC) ; Bildquelle: ARPAC

Conferinţă online

Rezultatele studiului „Atitudini şi comportamente ale românilor din mediul urban privind animalele de companie”, în contextul pandemiei de Coronavirus
Citește mai mult

Animal and Equine Veterinary Equipment Sale Announced

Animal and Equine Veterinary Equipment Sale Announced

Global advisory and asset management specialists, Gordon Brothers, has been instructed to manage the sale of the assets of The Animal Health Trust by the Trustees and their advisors
Citește mai mult

DDr. Camil Stoian PhD, Dipl.EVDC

DDr. Camil Stoian PhD, Dipl.EVDC a murit

Colega Camil Stoian ne-a lăsat complet pe neașteptate pe 26 iunie 2020
Citește mai mult

Hills

Webinar Hill's - Nutriția în cazurile de Dermatită atopică la câine

Un câine cu mâncărimi este o problemă frecventă a clienților și poate reprezenta o provocare pentru medicii veterinari. Dermatita atopică a câinelui (DAC) este o dermatoză inflamatorie pruriginoasă, cronică și recidivantă, care necesită adesea un management pe tot parcursul vieții și este o sursă de frustrare atât pentru medicul veterinar, cât și pentru familie.
Citește mai mult

Ştiinţa

Companii

Internaţional

Literatură