Debutul programelor de perfecţionare profesională în domeniul veterinar
(04.11.2011) Proiectul Perfecţionarea resurselor umane din medicina veterinară, care a debutat în octombrie 2010 cu Campania de promovare a flexibilităţii de ocupare în profesia veterinară şi a durat până în mai 2011, se continuă din iunie 2011 până în septembrie 2012 cu activitatea Programe de perfecţionare profesională în noi tehnologii aplicate în domeniul veterinar, inclusiv TIC.
Înscrierea în grupul ţintă al proiectului s-a făcut benevol prin completarea formularului de intenţie în vederea participării la cursuri TIC.
Prioritate la selecţie au avut medicii cu vârste peste 45 de ani şi cei care nu au participat la cursuri TIC în ultimii 3 ani, fiind respectată şi ordinea înscrierii. Criteriile de selecţie au fost obiective, respectându-se principiul egalităţii de şanse şi avându-se în vedere încurajarea participării femeilor.
S-a constituit un grup ţintă format din 154 de medici veterinari care participă la cursuri TIC. Aceştia provin din diferite sectoare de activitate, fiind fie angajaţi la stat, fie privaţi.
Cursurile de iniţiere în TIC se vor desfăşura după cum urmează: Bucureşti - noiembrie 2011, februarie, martie 2012, Galaţi - decembrie 2011, Braşov ianuarie 2012, Iaşi martie şi septembrie 2012, Arad - aprilie 2012, Craiova-mai 2012, Cluj Napoca - iulie 2012, Baia Mare-iulie 2012.
Cursul este autorizat CNFPA iar certificatele vor fi recunoscute la nivel naţional. Toate seriile se finalizează cu examinare si certificare. Se oferă acces gratuit şi egal tuturor membrilor grupului ţintă.
Proiectul se integrează în contextul liniilor directoare integrării europene şi de ocupare a forţei de muncă respectând prevederile Strategiei de la Lisabona pentru asigurarea adaptabilităţii angajaţilor la noi tehnologii şi soluţii organizaţionale şi de ocupare, generând, în final, locuri de muncă şi modele de ocupare mai bune. Proiectul e integrat în POS DRU egalitatea de şanse inovaţie şi TIC.
In acesta perioada si pana la 30.12.2011 urmeaza inscrierile in grupul tinta pentru cursuri FPC. Medicii veterinari pot sa-si exprime intentia de a participa la cele 10 programe de cursuri accesand site-ul www.edu-veterinar.ro sectiunea cursuri sau site-ul www.cmvro.ro sectiunea educatie continua si sa completeze formularul de intentie.
Proiectul se va finaliza cu Campania de diseminare privind protecţia mediului şi lucrul cu substanţe medicale toxice în perioada martie iunie 2013. Campania de promovare vă invită la portalul web www.edu-veterinar.ro (ce conţine info-legislative, baza e-learning), studiu on-line privind noile metode de organizare flexibilă a muncii în profesia veterinara, promovarea rezultatelor.
Conf.univ.dr.Viorel Andronie, Manager de proiect