Debutul programelor de perfecţionare profesională în domeniul veterinar

(04.11.2011) Proiectul ’’Perfecţionarea resurselor umane din medicina veterinară’’, care a debutat în octombrie 2010 cu “Campania de promovare a flexibilităţii de ocupare în profesia veterinară” şi a durat până în mai 2011, se continuă din iunie 2011 până în septembrie 2012 cu activitatea “Programe de perfecţionare profesională în noi tehnologii aplicate în domeniul veterinar, inclusiv TIC”.

Înscrierea în grupul ţintă al proiectului  s-a făcut benevol prin completarea formularului de intenţie în vederea  participării la cursuri TIC. 

Perfecţionarea resurselor umane din medicina veterinară

Prioritate la selecţie au avut medicii cu vârste peste 45 de ani şi cei care nu au participat la cursuri TIC în ultimii 3 ani, fiind respectată şi ordinea înscrierii. Criteriile de selecţie au fost obiective, respectându-se principiul egalităţii de şanse şi avându-se în vedere încurajarea participării femeilor.

S-a constituit un grup ţintă format din 154 de medici veterinari care participă la cursuri TIC. Aceştia provin din diferite sectoare de activitate, fiind fie angajaţi la stat, fie privaţi.

Cursurile de iniţiere în TIC se vor desfăşura după cum urmează: Bucureşti - noiembrie 2011, februarie, martie 2012, Galaţi - decembrie 2011, Braşov – ianuarie 2012, Iaşi martie şi septembrie 2012, Arad - aprilie 2012, Craiova-mai 2012, Cluj Napoca -  iulie 2012, Baia Mare-iulie 2012.

Cursul este autorizat CNFPA iar certificatele vor fi recunoscute la nivel naţional. Toate seriile se finalizează cu examinare si certificare. Se oferă acces gratuit şi egal tuturor membrilor grupului ţintă.

Proiectul se integrează în contextul liniilor directoare integrării europene şi de ocupare a forţei de muncă respectând prevederile Strategiei de la Lisabona pentru asigurarea adaptabilităţii angajaţilor la noi tehnologii şi soluţii organizaţionale şi de ocupare, generând, în final, locuri de muncă şi modele de ocupare mai bune. Proiectul e integrat în POS DRU – egalitatea de şanse – inovaţie şi TIC.

In acesta perioada si pana la 30.12.2011 urmeaza inscrierile in grupul tinta pentru cursuri FPC. Medicii veterinari pot sa-si exprime intentia de a participa la cele 10 programe de cursuri accesand site-ul www.edu-veterinar.ro sectiunea „cursuri” sau site-ul www.cmvro.ro sectiunea „educatie continua” si sa completeze formularul de intentie.

Proiectul se va finaliza cu Campania de diseminare privind protecţia mediului şi lucrul cu substanţe medicale toxice în perioada martie – iunie 2013. Campania de promovare vă invită la portalul web www.edu-veterinar.ro (ce conţine info-legislative, baza e-learning), studiu on-line privind noile metode de organizare flexibilă a muncii în profesia veterinara, promovarea rezultatelor.

Conf.univ.dr.Viorel Andronie, Manager de proiect

www.cmvro.ro

www.edu-veterinar.roMai multe Ştiri

Animal and Equine Veterinary Equipment Sale Announced

Animal and Equine Veterinary Equipment Sale Announced

Global advisory and asset management specialists, Gordon Brothers, has been instructed to manage the sale of the assets of The Animal Health Trust by the Trustees and their advisors
Citește mai mult

DDr. Camil Stoian PhD, Dipl.EVDC

DDr. Camil Stoian PhD, Dipl.EVDC a murit

Colega Camil Stoian ne-a lăsat complet pe neașteptate pe 26 iunie 2020
Citește mai mult

Hills

Webinar Hill's - Nutriția în cazurile de Dermatită atopică la câine

Un câine cu mâncărimi este o problemă frecventă a clienților și poate reprezenta o provocare pentru medicii veterinari. Dermatita atopică a câinelui (DAC) este o dermatoză inflamatorie pruriginoasă, cronică și recidivantă, care necesită adesea un management pe tot parcursul vieții și este o sursă de frustrare atât pentru medicul veterinar, cât și pentru familie.
Citește mai mult

Logo CMVRO

Recomandări adresate medicilor veterinari pentru evitarea contaminării cu COVID-19

În contextul pandemiei de COVID-19, Colegiul Medicilor Veterinari din Romania vine cu o serie de recomandări la adresa medicilor veterinari pentru evitarea contaminării.
Citește mai mult

Program workshop

Protocoale de lucru și monitorizare în anestezia inhalatorie

În intervalul 28-29 martie 2020, Maravet împreună cu Facultatea de Medicină Veterinară și Farmacie din Cluj-Napoca vă invită la un workshop în domeniul anesteziei veterinare, "Protocoale de lucru și monitorizare în anestezia inhalatorie.
Citește mai mult

Workshop Introducere în Oncologia Veterinară

Vineri, 13 martie 2020, vă așteptăm la modulul I al Workshop-ului „Introducere în oncologia veterinară”. Vă puteți înscrie accesând linkul https://rsvo.ro/introducere-in-oncologie-modulul-1/ sau contactând reprezentantul dvs. de vânzări de la Maravet.
Citește mai mult

Imagine predefinită

Teaser Überschrift

grwgwre  rgerg er gerg er
Citește mai mult

Congres Medicină Veterinară Alternativă Cluj-Napoca

În intervalul 6-7 martie 2020 vă așteptăm la primul Congres de Medicină Veterinară Alternativă din Romania. Evenimentul este organizat de Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca.
Mai multe informații despre programul evenimentului și modul de înscriere a participanților la adresa: https://fmv.usamvcluj.ro/index.php/anunturi.
Citește mai mult

Ştiinţa

Companii

Internaţional

Literatură