Codul de Bună Practică Veterinară

(26.10.2011) CMVRO vă pune la dispoziţie, în limba română, Codul de Bună Practică Veterinară elaborat de către FVE (Federaţia Europeană a Veterinarilor).

Codul de Bună Practică Veterinară Acum puteţi accesa codul în format PDF pe websit-ul www.cmvro.ro la secţiunea publicaţii, sau urmărind acest link: Cod de Bune Practici Veterinare.

Implementarea acestui cod este benevolă, aşadar nu are caracter obligatoriu pentru nici un cabinet medical veterinar. Acesta reprezintă un standard care specifică etica şi principiile de conduită, nu conţine proceduri medicale standardizate cu scopul de a orienta medicii veterinari în gestionarea cazurilor medicale.

Medicii veterinari joacă  un rol important în protecţia şi bunăstarea animalelor, sănătatea animalelor, sănătatea publică, precum şi protecţia mediului şi furnizează o gamă largă de servicii.

Acest Cod de bună practică veterinară de 24 de pagini este un standard care specifică etica şi principiile de conduită pentru medicii veterinari din Europa, ca şi cerinţele referitoare la sistemul de management al calităţii în cadrul unei organizaţii veterinare, atunci când aceasta:

1. Doreşte să-şi optimizeze capacitatea de a oferi servicii în conformitate cu:

  • legislaţia în vigoare,
  • Codul de conduită profesională în vigoare,
  • cerinţele clienţilor,
  • principiile etice legate de serviciile furnizate şi/sau de animalele aflate în grija sa.

2. Trebuie să-şi demonstreze capacitatea de a furniza servicii care să ţină în mod constant pasul cu cerinţele clienţilor şi cu legislaţia în vigoare.

www.cmvro.ro


Mai multe Ştiri

Boli_hepatice_banner

Conferință online

Sunteți invitat la evenimentul nostru exclusiv online cu Dr. Penny Watson
Penny este lector principal în Medicina Animalelor Mici la Universitatea Cambridge
Citește mai mult

Maravet_2021

Maravet angajează reprezentant medical de vânzări aparatură pentru zona Moldova

Dacă ești pasionat de tehnologie în medicina veterinară, îți place să interacționezi cu oamenii, ești dinamic și îți place să fii tot timpul în mișcare, te așteptăm în echipa noastră! 
Citește mai mult

Anunt angajare ferme

Maravet SRL angajează reprezentant medical de vânzări - divizia Ferme, zona Transilvania

Angajăm reprezentant medical de vânzări - divizia Ferme pentru zona de Transilvania! Dacă ești pasionat de medicină veterinară, iți place să interacționezi cu oamenii, ești dinamic și îți place să fii tot timpul în mișcare, te așteptăm în echipa noastră! 
Citește mai mult

Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie (ARPAC) ; Bildquelle: ARPAC

Conferinţă online

Rezultatele studiului „Atitudini şi comportamente ale românilor din mediul urban privind animalele de companie”, în contextul pandemiei de Coronavirus
Citește mai mult

Animal and Equine Veterinary Equipment Sale Announced

Animal and Equine Veterinary Equipment Sale Announced

Global advisory and asset management specialists, Gordon Brothers, has been instructed to manage the sale of the assets of The Animal Health Trust by the Trustees and their advisors
Citește mai mult

DDr. Camil Stoian PhD, Dipl.EVDC

DDr. Camil Stoian PhD, Dipl.EVDC a murit

Colega Camil Stoian ne-a lăsat complet pe neașteptate pe 26 iunie 2020
Citește mai mult

Hills

Webinar Hill's - Nutriția în cazurile de Dermatită atopică la câine

Un câine cu mâncărimi este o problemă frecventă a clienților și poate reprezenta o provocare pentru medicii veterinari. Dermatita atopică a câinelui (DAC) este o dermatoză inflamatorie pruriginoasă, cronică și recidivantă, care necesită adesea un management pe tot parcursul vieții și este o sursă de frustrare atât pentru medicul veterinar, cât și pentru familie.
Citește mai mult

Ştiinţa

Companii

Internaţional

Literatură