Codul de Bună Practică Veterinară

(26.10.2011) CMVRO vă pune la dispoziţie, în limba română, Codul de Bună Practică Veterinară elaborat de către FVE (Federaţia Europeană a Veterinarilor).

Codul de Bună Practică Veterinară Acum puteţi accesa codul în format PDF pe websit-ul www.cmvro.ro la secţiunea publicaţii, sau urmărind acest link: Cod de Bune Practici Veterinare.

Implementarea acestui cod este benevolă, aşadar nu are caracter obligatoriu pentru nici un cabinet medical veterinar. Acesta reprezintă un standard care specifică etica şi principiile de conduită, nu conţine proceduri medicale standardizate cu scopul de a orienta medicii veterinari în gestionarea cazurilor medicale.

Medicii veterinari joacă  un rol important în protecţia şi bunăstarea animalelor, sănătatea animalelor, sănătatea publică, precum şi protecţia mediului şi furnizează o gamă largă de servicii.

Acest Cod de bună practică veterinară de 24 de pagini este un standard care specifică etica şi principiile de conduită pentru medicii veterinari din Europa, ca şi cerinţele referitoare la sistemul de management al calităţii în cadrul unei organizaţii veterinare, atunci când aceasta:

1. Doreşte să-şi optimizeze capacitatea de a oferi servicii în conformitate cu:

  • legislaţia în vigoare,
  • Codul de conduită profesională în vigoare,
  • cerinţele clienţilor,
  • principiile etice legate de serviciile furnizate şi/sau de animalele aflate în grija sa.

2. Trebuie să-şi demonstreze capacitatea de a furniza servicii care să ţină în mod constant pasul cu cerinţele clienţilor şi cu legislaţia în vigoare.

www.cmvro.ro


Mai multe Ştiri

Animal and Equine Veterinary Equipment Sale Announced

Animal and Equine Veterinary Equipment Sale Announced

Global advisory and asset management specialists, Gordon Brothers, has been instructed to manage the sale of the assets of The Animal Health Trust by the Trustees and their advisors
Citește mai mult

DDr. Camil Stoian PhD, Dipl.EVDC

DDr. Camil Stoian PhD, Dipl.EVDC a murit

Colega Camil Stoian ne-a lăsat complet pe neașteptate pe 26 iunie 2020
Citește mai mult

Hills

Webinar Hill's - Nutriția în cazurile de Dermatită atopică la câine

Un câine cu mâncărimi este o problemă frecventă a clienților și poate reprezenta o provocare pentru medicii veterinari. Dermatita atopică a câinelui (DAC) este o dermatoză inflamatorie pruriginoasă, cronică și recidivantă, care necesită adesea un management pe tot parcursul vieții și este o sursă de frustrare atât pentru medicul veterinar, cât și pentru familie.
Citește mai mult

Logo CMVRO

Recomandări adresate medicilor veterinari pentru evitarea contaminării cu COVID-19

În contextul pandemiei de COVID-19, Colegiul Medicilor Veterinari din Romania vine cu o serie de recomandări la adresa medicilor veterinari pentru evitarea contaminării.
Citește mai mult

Program workshop

Protocoale de lucru și monitorizare în anestezia inhalatorie

În intervalul 28-29 martie 2020, Maravet împreună cu Facultatea de Medicină Veterinară și Farmacie din Cluj-Napoca vă invită la un workshop în domeniul anesteziei veterinare, "Protocoale de lucru și monitorizare în anestezia inhalatorie.
Citește mai mult

Workshop Introducere în Oncologia Veterinară

Vineri, 13 martie 2020, vă așteptăm la modulul I al Workshop-ului „Introducere în oncologia veterinară”. Vă puteți înscrie accesând linkul https://rsvo.ro/introducere-in-oncologie-modulul-1/ sau contactând reprezentantul dvs. de vânzări de la Maravet.
Citește mai mult

Imagine predefinită

Teaser Überschrift

grwgwre  rgerg er gerg er
Citește mai mult

Congres Medicină Veterinară Alternativă Cluj-Napoca

În intervalul 6-7 martie 2020 vă așteptăm la primul Congres de Medicină Veterinară Alternativă din Romania. Evenimentul este organizat de Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca.
Mai multe informații despre programul evenimentului și modul de înscriere a participanților la adresa: https://fmv.usamvcluj.ro/index.php/anunturi.
Citește mai mult

Ştiinţa

Companii

Internaţional

Literatură