Clarificari privind Ghidul de proceduri

(25.10.2011) Colegiul Medicilor Veterinari, Biroul Executiv


  1. Elaborarea Ghidului de proceduri de catre CMVRO si AMVAC a venit in urma solicitarii medicilor veterinari practicieni din intreaga tara, din nevoia de a avea o conduita uniforma!

  2. Ghidul de proceduri este inca in faza de redactare, dupa care urmeaza evaluarea din partea unor referenti stiintifici cu prestigiu in domeniul medical veterinar.

  3. Ghidul de proceduri NU va fi obligatoriu, ci va fi unul recomandat de CMVRO si AMVAC, cu rol consultativ, din dorinta de a uniformiza tehnicile folosite de medicii veterinari si de a le usura munca atunci cand este nevoie de consultarea rapida a unei bibliografii.

  4. NU exista nici o hotarare a Consiliului National al CMVRO prin care acest ghid este obligatoriu sau ca acest ghid este obligatoriu sa fie cumparat de medici veterinari

  5. Aparitia expresiei "cu caracter obligatoriu" este o eroare, neexistand un document care sa confirme acest lucru.

  6. Accesarea ghidului se va face gratuit de catre membrii CMVRO si AMVAC, online, dupa autentificare, dar va putea fi disponibil si in varianta tiparita daca vor exista solicitari.

  7. CMVRO nu a angajat si nu angajeaza nici un fel de obligatii financiare pentru realizarea acestui ghid.

  8. Ghidul NU a fost inca lansat, discutiile sunt purtate prematur in jurul unui produs ce NU exista inca!

  9. Ghidul de proceduri va furniza informatii practice, pasi in diagnosticarea si tratarea corecta a celor mai des intalnite proceduri practicate in medicina veterinara pentru animale de companie, abordeaza examinarea clinica a sistemelor majore ale organismului si protocoalele managementului urgentelor.


COLEGIUL MEDICILOR VETERINARI

B I R O U L  E X E C U T I V


Mai multe Ştiri

Ordin pentru modificarea și completarea normelor privind identificarea și înregistrarea câinilor cu stăpân

Ordin pentru modificarea şi completarea Normelor privind identificarea şi înregistrarea
câinilor cu stapân aprobate prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare
Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 1/2014.
Citește mai mult

CMVRO

Regulamentul de organizare Congres Medici Veterinari

Regulamentul de organizare și desfășurare a celui de-al VIII-lea Congres National al Medicilor Veterinari și a Adunărilor Generale ale Medicilor Veterinari.
Citește mai mult

CMVRO

Adresa ANSVSA nr. 2734/24.05.2016

Adresa ANSVSA - posibilitatea modificarii si completarii Ordinului ANSVSA 16/2010 - obtinerea autorizatiei sanitar - veterinare pentru targurile de animale vii.
Citește mai mult

CMVRO

Congres AVER în colaborare cu World Equine Veterinary Association

Congresul va avea loc în perioada 15-17 aprilie la FMV Cluj Napoca.
Citește mai mult

CMVRO

Adresa ANSVSA ref. modificare Anexa HG. nr. 1214

Adresa ANSVSA referitoare la modificarea Anexei HG. nr. 1214/2009 privind metodologia pentru stabilirea și plata despăgubirilor ce se cuvin proprietarilor de animale tăiate, ucise, sau atlfel afectate în vederea lichidării rapide a focarelor de boli transmisibile ale animalelor.
Citește mai mult

CMVRO

Adresa ANSVSA ref. modificare și completare Ordinul 40

Adresa ANSVSA referitoare la modificarea și completarea ordinului 40 din 2010 privind aprobarea Normei Sanitare veterinare pentru implementarea procesului de identificare și înregistrare a suinelor, ovinelor, caprinelor și bovinelor.
Citește mai mult

CMVRO

Adresa ANSVSA ref. ordinul 83

Adresa ANSVSA referitoare la ordinul nr. 83/2014 pentru aprobarea normei sanitare veterinare privind condițiile de organizare a unităților farmaceutice veterinare, precum și procedura de întregistrare sanitară veterinară/autorizare sanitară veterinară a unităților și activităților din domeniul farmaceutic veterinar.
Citește mai mult

Ştiinţa

Companii

Internaţional

Literatură