Congres A.V.E.R. 2013

(09.04.2013) Asociația Veterinară Ecvină din România orgnizează în data de  13 aprilie Congresul  aniversar "Prof. Dr. Virgil Salantiu", ce va avea loc în cadrul USAMV Cluj Napoca.

Temele abordate pe parcursul lucrărilor vor acoperi arii variate din patologia ecvină, precum triajul colicilor, micotoxicoze la cai, colica renală, etc.

AVER Printre lectori se numără și invitați speciali din afara țării, precum Prof. Dr. Jean-Luc Cadoré ( cu prezentarea - "Importanța endoscopiei și a manoperelor pre-endoscopice în diagnosticarea afecțiunilor aparatului respirator" ), precum și Prof. Dr. Olivier Lepage, ce va susține o prelegere privind "Triajul colicilor".

Taxa de participare pentru medicii veterinari este de 200 RON, membrii AVER beneficiind de o reducere de 50%. Evenimentul este acreditat CMV conform criteriilor SNEC. Evenimentul se va desfășura în incinta Institutului pentru Științele Vieții din cadrul USAMV Cluj Napoca, înscrierile având loc în holul principal al Institutului.

Cu ocazia Congresului aniversar, AVER organizează și o Masa Rotundă pentru proprietarii de cabaline. În cadrul acestui eveniment vor fi susținute prelegeri cu temele "Comportamentul și bunăstarea la cabaline" - Prof. Dr. Mihai Decun, "Igiena montei la cabaline" - Conf. Dr. Iancu Morar, "Principii pentru alimentația corectă și sănătoasă a cabalinelor" - Șef Lucr. Dr. Adrian Macri și "Recunoașterea și evitarea unor stări mentale negative: durerea, frica și stresul" - Dr. Eva Diugan și Dr. Cristian Molnar.

Participarea proprietarilor la acest eveniment este gratuită, doritorii putând să se înscrie prin intermediul formularului disponibil pe siteul AVER.

Pentru mai multe detalii puteți contacta Asociația Veterinară Ecvină din România la adresa de email  secretariat.aver@gmail.com sau la numerele de telefon 0741308182 și 0733227550.Mai multe Ştiri

Rolul clenbuterolului în restabilirea funcției respiratorii normale la cabaline

Articol de studiu ce prezinta rolul clenbuterolului (Dilaterolului). în restabilirea funcției respiratorii normale la cabaline.
Citește mai mult

contributia_geneticii_iepelor

Contribuția geneticii iepelor la durata gestației și sexul mânzului

În ceea ce privește înmulțirea cailor, armăsarii sunt folosiți de obicei pentru a stabili o linie de reproducere. În unele cazuri, totuși, partea maternă joacă un rol mult mai important.
Citește mai mult

VIER PFOTEN salvează un cal sălbatic cu o tumoră uriașă la un ochi; Bildquelle: Vier Pfoten

VIER PFOTEN salvează un cal sălbatic cu o tumoră uriașă la un ochi

O nouă provocare  pentru medicii veterinari ai VIER PFOTEN: un cal sălbatic din Letea a fost operat cu succes de o tumoră uriașă ce-i acoperea un ochi
Citește mai mult

SVA

Prevent MRSA in horse hospitals

Bacteria that are resistant to antibiotics have become a serious threat to humans and animals. Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) is an example of such a bacterium. MRSA infections in horses are difficult to treat, as there are so few effective antibiotics
Citește mai mult

Extracţie dentară prin respingere în cazul unei infecţii apicale fistulizate ventro-mandibular la cal

Extracţie dentară prin respingere în cazul unei infecţii apicale fistulizate ventro-mandibular la cal

Infecţiile apicale la nivelul premolarilor si molarilor la cal, apar de obicei consecutiv fracturilor dentare sau pe cale descendentă în cazul periodontopatiilor
Citește mai mult

Pompeii

Skeletal remains in Pompeii: Mysterious horse is a donkey

Scientists have been faced with a mystery ever since the remains of an apparently unknown breed of horse were discovered in Pompeii. Now, however, scientists from Cambridge and Münster have solved the puzzle. The horse is, in fact, a donkey
Citește mai mult

Ştiinţa

Companii

Internaţional

Literatură