Asociația Romana de Stomatologie Veterinara

(19.12.2016) Pe data de 13.12.2016 a fost fondata Asociația Română de Stomatologie Veterinară ARSV.

Asociația Română de Stomatologie Veterinară este o societate tânără, persoană juridică română de drept privat, care urmărește creșterea nivelului de conștientizare a importantei stomatologiei veterinare in Romania.


Asociația este formata din 5 membri fondatori, având următoarea componenta:

  • Președinte (reprezentant științific): dl. Camil Stoian primul diplomat european (European Veterinary Dental College) de origine romana, încă din anul 2007, Reprezentantul României la EBVS (European Board of Veterinary Specialisations), Vicepreședinte al asociației austriece de stomatologie veterinara, autorul primei cărți de stomatologie veterinara din tara care își desfășoară activitatea profesionala in Viena. Educația academica a D-lui Camil Stoian include diplomele de Doctor medic veterinar, Doctor in medicina veterinara cu specializarea in stomatologie veterinara, Doctor in medicina stomatologica, toate cele 3 diplome doctorale fiind obținute in Cluj-Napoca precum si alte diplome obținute in Canada, Austria si Romania. Dl. Dr. Camil Stoian este autor a numeroase publicații internaționale, numărându-se printre putinii specialiști de stomatologie veterinara de valoare internaționala.
  • Vicepreședinte: Raluca Zvorasteanu, medic veterinar, Doctor in medicina veterinara, unul dintre pionierii si promotorii stomatologiei veterinare in Romania, participanta la numeroase evenimente internaționale in domeniul stomatologiei veterinare, autoare a primului curs de noțiuni introductive de stomatologie veterinara inclus in programa Sistemului National de Educație Continua, a susținut numeroase prezentări in acest domeniu.
  • Trezorier/Casier: Ilie Ciocan, medic veterinar, absolvent al masteratului de stomatologie veterinara al FMV Cluj, unul dintre pionierii stomatologiei veterinare in Romania, cu o activitate bogata in aceasta specialitate.
  • Grefier: Elena Nenciulescu, studenta in ultimul an FMVB, pasionata si dedicata acestei ramuri a medicinei veterinare, a urmat stagii de practica si a participat la congrese si prezentări de stomatologie veterinara in țară și străinătate, si este co-autor al cursului ”Noțiuni introductive în stomatologie veterinara” împreună cu Dr. Raluca Zvorasteanu.
  • Consilier Științific si Administrator: Bogdan Ertatu, medic veterinar, a urmat cursurile primului modul practic de stomatologie veterinara din Romania in anul 2009, si este absolvent al unui masterat in Clinica si Farmacie.


Dezideratele noastre sunt pregătirea și perfecționarea profesională a medicilor veterinari practicieni precum si creșterea nivelului profesional și științific al membrilor săi.

Prin organizarea unor campanii mass-media pentru promovarea programelor de profilaxie in stomatologia veterinară, derularea unor activități publicistice de specialitate, colaborarea cu institutele de învățământ superior medical veterinar și din domenii înrudite, dorim formarea și perfecționarea unor specialiști cu o înalta pregătire profesională.


Asociația Română de Stomatologie Veterinară urmează a se afilia mai multor organizații internaționale care activează in domeniul medical veterinar apropiat scopului asociației.

In cadrul Asociației urmează sa organizam evenimente numeroase, materiale publicitare seminarii, conferințe, workshop-uri, stagii practice de cercetare, mijlocirea participării la evenimente internaționale de specialitate precum si editarea unei reviste de stomatologie veterinara in mod periodic


Atragerea unui număr cat mai mare de membrii este unul din obiectivele noastre primordiale, prezenta acestora la evenimentele organizate de noi este cel mai important deziderat al nostru.
Mai multe Ştiri

Workshop II de Stomatologie Veterinara

Workshop II de Stomatologie Veterinara

Pe data de 28 octombrie, sambata a avut loc cel de al doilea eveniment din anul 2017 al Asociatiei Romane de Stomatologie Veterinara (ARSV) Workshopul cu titlul "Anestezia loco-regionala, Extractia dentara simpla, extractia dentara chirurgicala si complicata"
Citește mai mult

100 de medici din toata tara, la prima ediție a Conferinței Naționale de Stomatologie Veterinară

100 de medici din toata tara, la prima ediție a Conferinței Naționale de Stomatologie Veterinară

Prima ediție a Conferinței Naționale de Stomatologie Veterinară desfășurată zilele trecute, în Capitală, a adunat aproximativ 100 de medici veterinari și studenți din toată țara, dornici să afle, direct de la specialiști, totul despre sănătatea dentară a animalelor de companie!
Citește mai mult

Declarație privind procedurile dentare efectuate la câini si pisici fără anestezie

Declarație privind procedurile dentare efectuate la câini si pisici fără anestezie

Bolile orale (inclusiv bolile dentare si parodontale ) reprezintă unele dintre cele mai frecvente și importante probleme de sănătate care afectează animalele de companie din Marea Britanie și Europa
Citește mai mult

Conferința 'Boala parodontală la animalele de companie - Cauze, simptome, tratament şi profilaxie' - Galerie Foto

Conferința "Boala parodontală la animalele de companie - Cauze, simptome, tratament profilaxie" - Galerie Foto

Sâmbătă, 27 aprilie, Dr. Camil Stoian a susținut, la invitația firmei Bayer, conferința cu tema "Boala parodontală la animalele de companie".  Temele abordate au inclus controlul durerii in stomatologia veterinară, protetică, cauzele și tratamentul parodontitei, etc. Evenimentul s-a dovedit un real succes, numărul participanților depășind cu mult așteptările organizatorilor, peste 150 de persoane aflându-se în sală pe durata prelegerilor
Citește mai mult

Creștere radiculara retrograda la Degu

Creșterea retrogradă a rădăcinii dentare la Degu

Va prezentam alăturat un caz foarte interesant de creștere excesiva, retrograda la un molar de la un degu (Octogon Degu) Aceasta femela in vârsta de 4 ani este un pacient al ambulantei stomatologice veterinare pentru rozătoare si iepuri,  DDr. Camil Stoian si Dr. Gertrude König din Vösendorf, Austria
Citește mai mult

Boala parodontala-caz clinic

Boala parodontala-caz clinic

Este prezentata boala parodontala la un caine in varsta de 12 ani, mascul necastrat de rasa comuna. Cainele prezinta retractie gingivala, pungi parodontale multiple, placa bacteriana si tartru, halitoza, hiperplazie gingivala si gingivita marginala
Citește mai mult

Dr. Stoian Camil, Dipl. EVDC

Fracturile de mandibulă

Fracturile premaxilei şi a mandibulei constituie cel mai frecvent întâlnite fracturi ale oaselor capului la câine
Citește mai mult

Aparat ortodontic la caine

Aparat ortodontic la caine

Prezentare de caz: Stomatologie Veterinara. Una dintre cele mai frecvente probleme legate de malocluzie la caine este asa numita  mandibula angusta sau malocluzia clasa I Angle cu categoria 4
Citește mai mult

Ştiinţa

Companii

Internaţional

Literatură