Peste 8000 de elevi au devenit mai responsabili privind îngrijirea animalelor de companie

(27.06.2016) Cea mai nouă ediţie a programului educaţional ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie, derulat de Asociaţia Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie, a fost de departe cea mai numeroasă din punct de vedere al participanţilor.

Peste 8000 de elevi din Bucureşti şi alte 20 de localităţi au desfăşurat activităţi dedicate îngrijirii animalelor de companie şi au devenit mai responsabili faţă de acestea.

Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie (ARPAC) a desfăşurat în perioada februarie-iunie 2016 o nouă ediţie a programului educaţional ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie.


În cadrul acestei ediţii s-au înscris 120 de şcoli din Bucureşti şi alte 20 de localităţi din ţara (Cluj-Napoca, Piteşti, Iaşi, Buzău, Călăraşi, Târgu Mureş etc.), atât din mediul urban, cât şi din mediul rural.

Peste 8000 de elevi, alături de profesori şi părinţi au învăţat cu sprijinul voluntarilor şi medicilor veterinari ce presupune îngrijirea responsabilă a unui animal de companie, devenind „asistenţi veterinari”.

Elevii înscrişi în proiect au fost atraşi de acest tip de activitate, iar profesorii s-au declarat mulţumiţi de implicarea şi deschiderea atât a celor mici, cât şi a părinţilor, care au primit cu bucurie veştile din partea copiilor.

Copilul meu a fost aşa de impresionat de acest program, încât vrea să  devină medic veterinar. Asta spune totul despre cât de util, plăcut și educativ a fost programul educaţional. Spune Valentina Dumitrescu, părinte.

Cele mai numeroase şi creative campanii au fost premiate în cadrul Galei PetABC, care a avut loc vineri, 17 iunie, la Cinema Elvira Popescu, sub privirile a 200 de copii, părinţi, profesori şi parteneri ai programului. Premiul pentru  „Cea mai amplă campanie” a fost acordat Şcolii Gimnaziale Nr. 194 şi Şcolii Gimnaziale Nr. 59 din Bucureşti, care au reuşit să implice la nivel de şcoala câte 20 de clase şi tot atâţia profesori.


Cea mai amplă campanie

Cele mai creative campanii au fost realizate de Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Bucureşti, care a realizat o broşură dedicată animalelor de companie, concursuri şi expoziţii cu animalele elevilor, Şcoala Gimnazială Tudor Vladimirescu din Piteşti şi Liceul Teoretic Jean Monnet din Bucureşti.


Cea mai creativa campanie - Colegiul National Mihai Eminescu

Pentru activităţile derulate cu ocazia World Animal Day au fost premiate trei şcoli din ţară - Grădiniţa cu Program Prelungit “Parfum cu Tei” Cluj-Napoca, Şcoala Gimnazială Izbiceni şi Şcoala Gimnazială “Spiru Haret” Ţăndărei.

"A fost un an frumos, în care programul ABC-ul îngrijirii animalelor de companie a evoluat alături de parteneri noi, de școli din toată țara, din mediul urban și rural. Avem alături voluntari  studenți, profesori implicați și mari iubitori de animale de companie.

Proiectul a venit anul acesta cu activități noi, facilitate de Ziua Internațională a Animalelor, de programul Școala Altfel sau de sesiunile de training pentru profesori, partenerii noştri educaționali.

Suntem foarte încântați de entuziasmul cu care copiii și profesorii s-au implicat în proiect și de creativitatea acestora. Le mulțumim tuturor și îi invităm și anul următor să învățăm împreună responsabilitatea față de prietenii noștri necuvântători”  a declarat  Gratziela Bahaciu, Secretar General ARPAC.

Şcolile care doresc să se înscrie pentru următoarea ediţie a proiectului le pot scrie organizatorilor pe adresa contact@petabc.ro.  Pe site-ul www.petabc.ro sunt disponibile sfaturi despre îngrijirea necuvântătoarelor şi detalii despre acţiunile desfăşurate în cadrul proiectului.

Parteneri: Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Asociaţia Generală a Medicilor Veterinari din România, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Facultatea de Medicină Veterinară Universitatea Spiru Haret, Planeta Ham Ham, Cabinet Veterinar PetStuff Bucureşti.Mai multe Ştiri

Animal and Equine Veterinary Equipment Sale Announced

Animal and Equine Veterinary Equipment Sale Announced

Global advisory and asset management specialists, Gordon Brothers, has been instructed to manage the sale of the assets of The Animal Health Trust by the Trustees and their advisors
Citește mai mult

DDr. Camil Stoian PhD, Dipl.EVDC

DDr. Camil Stoian PhD, Dipl.EVDC a murit

Colega Camil Stoian ne-a lăsat complet pe neașteptate pe 26 iunie 2020
Citește mai mult

Hills

Webinar Hill's - Nutriția în cazurile de Dermatită atopică la câine

Un câine cu mâncărimi este o problemă frecventă a clienților și poate reprezenta o provocare pentru medicii veterinari. Dermatita atopică a câinelui (DAC) este o dermatoză inflamatorie pruriginoasă, cronică și recidivantă, care necesită adesea un management pe tot parcursul vieții și este o sursă de frustrare atât pentru medicul veterinar, cât și pentru familie.
Citește mai mult

Logo CMVRO

Recomandări adresate medicilor veterinari pentru evitarea contaminării cu COVID-19

În contextul pandemiei de COVID-19, Colegiul Medicilor Veterinari din Romania vine cu o serie de recomandări la adresa medicilor veterinari pentru evitarea contaminării.
Citește mai mult

Program workshop

Protocoale de lucru și monitorizare în anestezia inhalatorie

În intervalul 28-29 martie 2020, Maravet împreună cu Facultatea de Medicină Veterinară și Farmacie din Cluj-Napoca vă invită la un workshop în domeniul anesteziei veterinare, "Protocoale de lucru și monitorizare în anestezia inhalatorie.
Citește mai mult

Workshop Introducere în Oncologia Veterinară

Vineri, 13 martie 2020, vă așteptăm la modulul I al Workshop-ului „Introducere în oncologia veterinară”. Vă puteți înscrie accesând linkul https://rsvo.ro/introducere-in-oncologie-modulul-1/ sau contactând reprezentantul dvs. de vânzări de la Maravet.
Citește mai mult

Imagine predefinită

Teaser Überschrift

grwgwre  rgerg er gerg er
Citește mai mult

Congres Medicină Veterinară Alternativă Cluj-Napoca

În intervalul 6-7 martie 2020 vă așteptăm la primul Congres de Medicină Veterinară Alternativă din Romania. Evenimentul este organizat de Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca.
Mai multe informații despre programul evenimentului și modul de înscriere a participanților la adresa: https://fmv.usamvcluj.ro/index.php/anunturi.
Citește mai mult

Ştiinţa

Companii

Internaţional

Literatură