Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor şi ANSVSA invită specialiştii români să participe la evenimentele organizate cu ocazia aniversării a 10 ani de la înfiinţarea instituţiei europene
(26.06.2012) Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor* (EFSA) şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) invită specialiştii români să participe la evenimentele dedicate aniversării celor 10 ani de la înfiinţarea instituţiei europene.
În 2012 EFSA aniversează 10 ani de la înfiinţare, prilej cu care organizează o serie de manifestări ştiinţifice, menite să marcheze acest an aniversar.
Unul dintre aceste evenimente este conferinţa ştiinţifică cu tema Provocarea limitelor în evaluarea riscului schimb de experienţă care se va desfăşura în luna noiembrie, la Parma, în Italia.
Conferinţa va reuni oameni de ştiinţă care vor discuta despre cele mai recente abordări privind evaluarea riscului şi diferitele metodologii de evaluare a riscului pentru alimente şi furaje.
Subiectele propuse pentru a fi dezbătute privesc aspecte referitoare la metodele de evaluare a riscului, rapoarte asupra datelor colectate şi evaluarea riscului în domenii specifice, precum: sănătatea plantelor, organismele modificate genetic, sănătatea animalelor, aditivii alimentari, nutriţia, etc.
Pe lângă membrii comitetelor ştiinţifice şi experţii EFSA, sunt invitaţi să participe la această conferinţă oameni de ştiinţă şi cercetători din ţara noastră, implicaţi sau interesaţi de evaluarea riscului pentru alimente şi furaje.
Cei interesaţi pot afla detalii privind modalităţile de participare la conferinţă la: http://www3.efsa.europa.eu/cf/meetingsub.cfm?meetingid=47
ANSVSA consideră colaborarea cu EFSA constructivă, specialiştii noştri fiind direct interesaţi de a participa activ la toate acţiunile EFSA, atât la întâlnirile organizate de către acesta, respectiv Forumul Consultativ, Punctul Focal, Grupurile de lucru, cât şi prin desemnarea unor specialişti care conlucrează la elaborarea opiniilor ştiinţifice ale EFSA.
*Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA), organismul ştiinţific al Uniunii Europene, însărcinat cu evaluarea ştiinţifică a riscului în domeniul siguranţei alimentelor şi furajelor, nutriţiei, bunăstării animalelor şi al protecţiei şi sănătăţii plantelor.
EFSA este un instrument important, care are rolul de a oferi opinii ştiinţifice, la cele mai înalte standarde, pentru a veni în sprijinul deciziilor, în elaborarea politicilor managerilor de risc europeni, respectiv Comisia Europeană, Parlamentul European şi statele membre.