Congresul AMVAC 2012

(27.11.2012) A VII-a editie a Congresul Național AMVAC/RoSAVA s-a desfășurat anul acesta pe durata a trei zile, în perioada 8-10 noiembrie. Devenit una dintre manifestările științifice de referință în Balcani, anul acesta Congresul AMVAC a reunit un numar mare de medici și specialiști în domeniul veterinar.

Cele 3 zile de congres au reunit prezentări și dezbateri ale unor teme actuale din medicina veterinară, apartinând unei palete largi de discipline, precum neurologie, imagistică, oncologie, chirurgie reconstructivă, imunologie și altele.


Ziua dinaintea deschiderii oficiale a Congresului, WSAVA Day, a fost dedicată workshop-urilor din domeniul medicinei feline, cardiologiei, managementului și analizelor de laborator.

Seminarul dedicat cardiologiei a fost susținut de Dr. Jean Francois Rousselot, expunerile sale detaliind subiecte precum Diagnosticul și tratamentul în hipertensiunea arteriala sau Lectura imaginii eco-cardiografice.

Workshop-ul dedicat medicinei feline a beneficiat de prezența Dr. Margie Scherk, cunoscută pentru contribuțiile sale în specialitatea practică felină și ca fondatoare a "Cats Only Veterinarian Clinic", Vancouver. 

Problema managementului cabinetului veterinar a fost dezbătută  pe parcursul a două zile în cadrul workshop-urilor si prezentărilor susținute de Dr. Cristi Mătură și Dr. Mihai Cernea. Temele abordate au inclus alegerea și implementarea unui plan strategic, dezvoltarea și menținerea unui brand de succes, precum și criteriile de selecție ale cabinetelor veterinare de către proprietarii de animale de companie.

Ziua deschiderii oficiale a lucrărilor congresului a fost marcată de prelegerile unor personalități precum Dr. Gilles Dupre (chirurgie), Dr. Danny Scott (dermatologie) si Dr. Rick Lecouteur (neurologie). De asemenea, au fost abordate subiecte din cadrul medicinei de urgență (Dr. Mario Codreanu - Edemul pulmonar non-cardiogen), al chirurgiei (Dr. Alexandru Diaconescu - Chirurgia aparatului genital la carnivore), precum și al hematologiei (Dr. Cristian Popovici - Integrarea analizelor medicale în diagnosticul modern).

Ultima zi a congresului a inclus în program prezentări ale unor nume de referință în medicina veterinară românească: Dr. Iuliana Ionașcu (Scheme de tratament în oftalmologie), Dr. Manuela Militaru (Mastocitomul), Dr. Emilia Balint (Criterii de diagnostic pozitiv și diferențial între leucemii și reacțiile leucenoide), Dr. Cristina Fernoagă (Hipertiroidismul la pisică), Dr. Dragoș Cobzariu (Managementul bolilor infecțioase transmise de ectoparaziți la animalele de companie), Dr. Florin Grosu (Imagistica prin rezonanța magnetică).


Mai multe Ştiri

Stand Maravet AMVAC 2018_1

AMVAC 2018

Congresul Internațional AMVAC a reunit medici veterinari din întreaga țară și a reușit să-i aducă față în față atât cu companiile de top din domeniul sănătății animalelor cât și cu lectori în domeniul medicinei veterinare.
Citește mai mult

AMVAC

Echipa Hill's te așteaptă la congresul AMVAC, 10-12 noiembrie la Sinaia

Pentru acest an, echipa Hill’s ți-a pregătit o mulțime de surprize. Vino la standul nostru și poți participa la o sesiune de realitate virtuală - în ajutor ne sunt device-uri de ultimă generație, așa că așteaptă-te la o experiență pe cinste.
Citește mai mult

workshop_dializa

Workshop dializa peritoneală la animale de companie

Workshop-ul va avea loc în Brașov la clinica veterinară Health-Vet în data de 9 aprilie 2016.
Citește mai mult

Congres AMVAC 2015 - Cursuri

Congresul AMVAC 2015 – Cursuri

Vorbitori locali și internaționali au prezentat cele mai recente informații din domeniul medicinei veterinare și au organizat workshop-uri pentru participanți. Aceasta este galeria noastră.
Citește mai mult

Expoziţie - Congres AMVAC 2015

Congresul AMVAC 2015 – Expoziție

Cu ocazia congresului AMVAC din acest an, expoziția a avut loc pentru a 10- a oară. Vizitatori și companii au fost invitate la discuții și sesiuni de informare pentru și despre noile produse și servicii din domeniul medicinei veterinare. Aici sunt cele mai bune fotografii ale expoziției.
Citește mai mult

After-Party la Old Nick Pub Sinaia

S-a dezvoltat ca o tradiție în ultimii ani. Oamenii au sărbătorit și au dansat până dimineața. Aici vă vom arăta fotografiile noastre cele mai reușite.
Citește mai mult

Gala Dinner la Congresul AMVAC 2015

La fel ca în ultimii ani, Gala Dinner a Congresului AMVAC/RoSAVA 2015 a avut loc în New Montana Hotel din Sinaia. Mai mult de 600 de invitați s-au bucurat de mâncare și de băuturi și au dansat toată noaptea pe muzica anilor 80 și au participat la concursul “Karaoke și premii”. Aici este galeria noastră a acestui eveniment.
Citește mai mult

Petrecerea de la finalul zilei de Pre-Congres AMVAC in Old Nick Pub Sinaia

După o zi de prezentări interesante în cadrul zilei de pre-congres AMVAC, participanții s-au bucurat de o seara relaxantă la petrecerea din binecunoscutul Old Nick Pub din Sinaia. Aici puteți accesa galeria foto de la petrecere.
Citește mai mult

Ştiinţa

Companii

Internaţional

Literatură