Facultatea de medicina veterinara "Spiru Haret" din Bucuresti reacreditata cu calificativul INCREDERE

(27.07.2012) Facultatea de Medicina Veterinara a fost acreditata prima data prin H.G. nr.944/2002 iar prin Hotararea Consiliului ARACIS din 26.07.2012 a primit calificativul Incredere cu mentinerea acreditarii. Facultatea va putea inscrie 50 de studenti in fiecare an. 

Facultatea de medicina veterinara 'Spiru Haret' din Bucuresti Programul de studii de licenta, are o durata a ciclului de invatamant de 6 ani, conform H.G.1477/2003 - invatamant de zi, care raspunde pe deplin cerintelor Directivei CE 36/2005 privind recunoasterea calificarilor profesionale.

Fiecare an de studiu este prevazut cu 60 de credite transferabile, iar numarul total de credite conform Sistemului European de Credite Transferabile (ECTS) este de 360.

Dupa absolvirea facultatii, absolventii licentiati dobandesc titlul de Doctor Medic veterinar, conform Registrului National al Calificarilor din Invatamantul Superior ( www.RNCIS.ro) si fac parte dintr-o profesie liberala ce are ca obiective apararea sanatatii animalelor, a sanatatii publice, a protectia consumatorului si a mediului inconjurator, ameliorarea efectivelor de animale, asigurarea securitatii alimentare a populatiei, facilitarea relatiilor comerciale si pastrarea echilibrului ecologic. 

Obiectivul principal al programului, consta in formarea de medici veterinari care sa activeze in domeniile apararii sanatatii animalelor, al igienei alimentelor de origine animala si al sanatatii publice, in cercetarea stiintifica, ca specialist in asistenta medicala veterinara, specialist sau manager in unitati de profil medical-veterinar, in inspectia sanitar-veterinara, specialist in combaterea infecunditatii la animale, farmacie si marketing farmaceutic veterinar. 

In Facultatea de Medicina Veterinara "Spiru Haret" isi desfasoara activitatea 31 de cadre didactice , din randul acestora facand parte cercetatori stiintifici gradul 1 si 2, cadre didactice cu o indelungata experienta didactica si pedagogica. 

Facultatea dispune de laboratoare destinate lucrarilor practice pentru studenti, si un laborator de cercetare pentru activitatea stiintifica a cadrelor didactice si a cercurilor stiintifice studentesti, situate in Bucuresti, pe str. Energeticienilor nr. 9-11, Sector 3.

Facultatea dispune de o Clinica veterinara universitara pentru animale de companie situata in str. Masina de Paine nr.47, Sector 2, dotata cu sala de curs, un amfiteatru pentru prezentarea cazurilor, 3 cabinete de consultatii, 3 sali de operatii, 3 laboratoare de diagnostic clinic (biochimie serologica, parazitologie, bacteriologie-micologie), laborator Röntgen si ecografie, o sala de triaj, spatiu adecvat pentru internare postoperatorie. 

Clinica pentru animale mari este situata in Comuna Negoiesti, si dispune de o sala de operatii, sala de curs si animale din toate speciile. Pentru efectuarea activitatiilor de clinica pentru animalele de ferma, a lucrarilor practice pentru inspectia si expertiza produselor de origine animala, precum si pentru efectuarea stagiilor de practica ale studentilor, sunt incheiate contracte cu 44 de agenti economici (ferme, abatoare, unitati de procesare a carnii, laptelui, mierii, pestelui etc.).

Facultatea dispune de o baza materiala corespunzatoare pentru instruirea studentilor, precum si de o baza materiala in continua dezvoltare pentru activitatea de cercetare stiintifica.   Facultatea dispune de o biblioteca cu peste 4205 de volume si reviste de specialitate. 

Lunar sau trimestrial sosesc la biblioteca abonamente la reviste de specialitate romanesti si reviste din strainatate.

De la infiintarea facultatii, cadrele didactice au redactat manuale si indrumatoare de lucrari practice pentru studenti, tiparite la editura FRM a Universitatii ,,Spiru Haret".

Practica de specialitate se desfasoara diferentiat pentru fiecare an de studii, in ferme pentru cresterea animalelor, unitati de industrie alimentara si in Clinica facultatii. 

Link: Facultatea de medicina veterinara "Spiru Haret"Mai multe Ştiri

Boli_hepatice_banner

Conferință online

Sunteți invitat la evenimentul nostru exclusiv online cu Dr. Penny Watson
Penny este lector principal în Medicina Animalelor Mici la Universitatea Cambridge
Citește mai mult

Maravet_2021

Maravet angajează reprezentant medical de vânzări aparatură pentru zona Moldova

Dacă ești pasionat de tehnologie în medicina veterinară, îți place să interacționezi cu oamenii, ești dinamic și îți place să fii tot timpul în mișcare, te așteptăm în echipa noastră! 
Citește mai mult

Anunt angajare ferme

Maravet SRL angajează reprezentant medical de vânzări - divizia Ferme, zona Transilvania

Angajăm reprezentant medical de vânzări - divizia Ferme pentru zona de Transilvania! Dacă ești pasionat de medicină veterinară, iți place să interacționezi cu oamenii, ești dinamic și îți place să fii tot timpul în mișcare, te așteptăm în echipa noastră! 
Citește mai mult

Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie (ARPAC) ; Bildquelle: ARPAC

Conferinţă online

Rezultatele studiului „Atitudini şi comportamente ale românilor din mediul urban privind animalele de companie”, în contextul pandemiei de Coronavirus
Citește mai mult

Animal and Equine Veterinary Equipment Sale Announced

Animal and Equine Veterinary Equipment Sale Announced

Global advisory and asset management specialists, Gordon Brothers, has been instructed to manage the sale of the assets of The Animal Health Trust by the Trustees and their advisors
Citește mai mult

DDr. Camil Stoian PhD, Dipl.EVDC

DDr. Camil Stoian PhD, Dipl.EVDC a murit

Colega Camil Stoian ne-a lăsat complet pe neașteptate pe 26 iunie 2020
Citește mai mult

Hills

Webinar Hill's - Nutriția în cazurile de Dermatită atopică la câine

Un câine cu mâncărimi este o problemă frecventă a clienților și poate reprezenta o provocare pentru medicii veterinari. Dermatita atopică a câinelui (DAC) este o dermatoză inflamatorie pruriginoasă, cronică și recidivantă, care necesită adesea un management pe tot parcursul vieții și este o sursă de frustrare atât pentru medicul veterinar, cât și pentru familie.
Citește mai mult

Ştiinţa

Companii

Internaţional

Literatură