Raport privind programul de dezvoltare profesională continuă al medicilor veterinari din România în anul 2015

(23.05.2016) Participarea la programele de formare profesională continuă este deosebit de importantă, deoarece pe lângă faptul că permite dezvoltarea carierei profesionale prin dobândirea și aprofundarea cunoștințelor, conferă și un grad mai ridicat de siguranță ocupațională și în același timp crește gradul de adaptabilitate la schimbările ce au loc în plan profesional și chiar socio-politic.

Având în vedere că Statele Membre sunt responsabile pentru propriile sisteme de educație și formare profesională, trebuie să fie elaborate politici care să sprijine acțiunile la nivel național și să ajute la abordarea provocărilor comune la nivelul Uniunii, care necesită răspunsuri unitare, cum ar fi: societăți îmbătrânite, deficite de competențe ale forței de muncă și competiție globală.

learning


Obiectivele strategice pe termen lung ale politicilor UE privind educația și formarea profesională sunt următoarele:
1.    să transforme învățarea pe tot parcursul vieții și mobilitatea în realitate;
2.    să îmbunătățească calitatea și eficiența educației și formării profesionale;
3.    să promoveze echitatea, coeziunea socială și implicarea activă a cetățenilor;
4.    să sporească creativitatea și inovarea, inclusiv antreprenoriatul, la toate nivelurile de educație și formare profesională.

În acest context profesia de medic veterinar are în aplicare un program generos pentru dezvoltarea profesională continuă al medicilor veterinari din România. În anul 2015 au fost organizate 454 de evenimente acreditate la care au fost prezenți 29184 de participanți.

Astfel au fost organizate:
•    5 congrese cu 732 participanți;
•    1 congres internațional cu 955 participanți;
•    21 de conferințe cu 2747 participanți;
•    1 masă rotundă cu 46 participanți;
•    4 sesiuni științifice cu 308 participanți;
•    12 simpozioane cu 1393 participanți;
•    206 seminarii cu 16405 participanți;
•    38 deworkshop-uri cu 781 participanți;
•    113 cursuri on-line cu 3010 participanti certificați;
•    5 webinarii cu 403 participanți;
•    48 de cursuri FPC cu evaluare cu 2405 participanți.

Colegiul Medicilor Veterinari mulțumește tuturor Facultăților de Medicină Veterinară, Direcțiilor Sanitare Veterinare Județene și pentru Siguranța Alimentelor, asociațiilor și societăților de profil, companiilor, lectorilor și moderatorilor și nu în ultimul rând medicilor veterinari participanți, pentru implicarea activă în programul de pregătire profesională continuă în anul 2015.

Raportul poate fi descărcat aici.

Mai multe Ştiri

Animal and Equine Veterinary Equipment Sale Announced

Animal and Equine Veterinary Equipment Sale Announced

Global advisory and asset management specialists, Gordon Brothers, has been instructed to manage the sale of the assets of The Animal Health Trust by the Trustees and their advisors
Citește mai mult

DDr. Camil Stoian PhD, Dipl.EVDC

DDr. Camil Stoian PhD, Dipl.EVDC a murit

Colega Camil Stoian ne-a lăsat complet pe neașteptate pe 26 iunie 2020
Citește mai mult

Hills

Webinar Hill's - Nutriția în cazurile de Dermatită atopică la câine

Un câine cu mâncărimi este o problemă frecventă a clienților și poate reprezenta o provocare pentru medicii veterinari. Dermatita atopică a câinelui (DAC) este o dermatoză inflamatorie pruriginoasă, cronică și recidivantă, care necesită adesea un management pe tot parcursul vieții și este o sursă de frustrare atât pentru medicul veterinar, cât și pentru familie.
Citește mai mult

Logo CMVRO

Recomandări adresate medicilor veterinari pentru evitarea contaminării cu COVID-19

În contextul pandemiei de COVID-19, Colegiul Medicilor Veterinari din Romania vine cu o serie de recomandări la adresa medicilor veterinari pentru evitarea contaminării.
Citește mai mult

Program workshop

Protocoale de lucru și monitorizare în anestezia inhalatorie

În intervalul 28-29 martie 2020, Maravet împreună cu Facultatea de Medicină Veterinară și Farmacie din Cluj-Napoca vă invită la un workshop în domeniul anesteziei veterinare, "Protocoale de lucru și monitorizare în anestezia inhalatorie.
Citește mai mult

Workshop Introducere în Oncologia Veterinară

Vineri, 13 martie 2020, vă așteptăm la modulul I al Workshop-ului „Introducere în oncologia veterinară”. Vă puteți înscrie accesând linkul https://rsvo.ro/introducere-in-oncologie-modulul-1/ sau contactând reprezentantul dvs. de vânzări de la Maravet.
Citește mai mult

Imagine predefinită

Teaser Überschrift

grwgwre  rgerg er gerg er
Citește mai mult

Congres Medicină Veterinară Alternativă Cluj-Napoca

În intervalul 6-7 martie 2020 vă așteptăm la primul Congres de Medicină Veterinară Alternativă din Romania. Evenimentul este organizat de Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca.
Mai multe informații despre programul evenimentului și modul de înscriere a participanților la adresa: https://fmv.usamvcluj.ro/index.php/anunturi.
Citește mai mult

Ştiinţa

Companii

Internaţional

Literatură