WEVA Congres 2013

(21.04.2013) A World Equine Veterinary Association (WEVA) in perioada 3-5 octombrie 2013. va gazdui in Budapesta al 13-lea Congres, la care este a'teptat un numar aproximativ de 600-700 participanti din lumea intreaga.

WEVA Congress 2013 Congresul prin Programul stiintific, asigura o imagine mondiala de ansamblu al activitatii sanitare veterinara in acest domeniu, prezentând cele mai recente cercetari si descoperiri medicale, dar tot odata este si un forum pentru o varietate de ateliere de lucru, pentru discutarea calificata, prin conversatii personale al cazuisticei survenite in pracica zilnica.

Congresul va fi insotit de o expozitie, unde vor fi expuse de catre producatori, furnizori de materiale si servicii, precum si editori, - instrumentar, aparatura si literatura de specialitate necesara, pentru medici veterinari si crescatori de cabaline.

Programul stiintific va derula in 3 sectiuni paralele , limba oficiala este limba engleza – maghiara. Prezentarea lucrarilor, – cu exceptia sectiunii abstract – se va face in traducere sincron engleza-maghiara, dar pentru grupuri de solicitanti putem organiza la cerere traducere simultana pentru alte limbi.

Site-ul oficial al Congresului esre www.weva2013budapest.com care furnizeaaza informatii cu privire la tematica Congresului, artistii interpreti invitati, programul artistic, sponsori, expozanti, si alte optiuni. Vom dezvolta in continuu aceasta pagina cu informatii in alte limbi, în afara de engleza, pentru coopera de asemenea cu alte site-uri, de specielitate.

Site-ul oficial s-a deschis in luna februarie, unde se poate trimite inregistrarile pentru partciparea, inclusiv abstractele. Abstractele in legatua cu tematica anuntata se pot trimite pe site pâna in data de 30 aprilie 2013.

Ca o noutate la Congres, vom organiza cu o zi inainte de incepere (2 octombrie 2013), un curs, pentru max. 25 de persoane, cu practica orientata oftalmologice, numai în limba engleza. Mai multe informatii despre acest curs, veti gasi pe site-ul Congresului.


Mai multe Ştiri

Rolul clenbuterolului în restabilirea funcției respiratorii normale la cabaline

Articol de studiu ce prezinta rolul clenbuterolului (Dilaterolului). în restabilirea funcției respiratorii normale la cabaline.
Citește mai mult

contributia_geneticii_iepelor

Contribuția geneticii iepelor la durata gestației și sexul mânzului

În ceea ce privește înmulțirea cailor, armăsarii sunt folosiți de obicei pentru a stabili o linie de reproducere. În unele cazuri, totuși, partea maternă joacă un rol mult mai important.
Citește mai mult

VIER PFOTEN salvează un cal sălbatic cu o tumoră uriașă la un ochi; Bildquelle: Vier Pfoten

VIER PFOTEN salvează un cal sălbatic cu o tumoră uriașă la un ochi

O nouă provocare  pentru medicii veterinari ai VIER PFOTEN: un cal sălbatic din Letea a fost operat cu succes de o tumoră uriașă ce-i acoperea un ochi
Citește mai mult

SVA

Prevent MRSA in horse hospitals

Bacteria that are resistant to antibiotics have become a serious threat to humans and animals. Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) is an example of such a bacterium. MRSA infections in horses are difficult to treat, as there are so few effective antibiotics
Citește mai mult

Extracţie dentară prin respingere în cazul unei infecţii apicale fistulizate ventro-mandibular la cal

Extracţie dentară prin respingere în cazul unei infecţii apicale fistulizate ventro-mandibular la cal

Infecţiile apicale la nivelul premolarilor si molarilor la cal, apar de obicei consecutiv fracturilor dentare sau pe cale descendentă în cazul periodontopatiilor
Citește mai mult

Pompeii

Skeletal remains in Pompeii: Mysterious horse is a donkey

Scientists have been faced with a mystery ever since the remains of an apparently unknown breed of horse were discovered in Pompeii. Now, however, scientists from Cambridge and Münster have solved the puzzle. The horse is, in fact, a donkey
Citește mai mult

Ştiinţa

Revista

Companii

Literatură