Luba Gancheva este câștigătorul premiului veterinar WSAVA, "Next Generation" al companiei Hill, 2017

(25.07.2017) Judecătorii felicită angajamentul față de creșterea standardelor de îngrijire veterinară în Balcani

Dr. Luba Gancheva, medic veterinar bulgar care trăiește și lucrează în prezent în România, a fost numită de Asociația Veterinară Veterinară Mondiala (WSAVA) și Hill's Pet Nutrition ca câștigătoare a Premiului Veterinar 2017 "Next Generation".


Dr. Luba Gancheva
Premiul recunoaște munca unui medic veterinar care a absolvit în ultimii zece ani și care a contribuit în mod semnificativ la îmbunătățirea vieții animalelor de companie, a profesiei veterinare și a societății în general.

"Veterinarii mileniului poartă viitorul profesiei împreună cu ei", a spus dr. Jolle Kirpensteijn, Chief Officer cu relatiilor profesionale la Hill's Pet Nutrition.

"Luba și-a demonstrat un angajament ferm pentru îmbunătățirea experiențelor și educației medicilor veterinari tineri la început de carieră. A luat măsuri pozitive pentru a conecta acești profesioniști tineri cu cei deja stabiliți în domeniu ".

Dr. Gancheva va fi prezentată cu acest premiu la Congresul Mondial WSAVA 2017, care va avea loc în perioada 25-28 septembrie la Copenhaga, Danemarca. Ea va prezenta, de asemenea, o prelegere intitulata: "Un nivel profesional de medicina veterinara înalt este oferit in Balcani. Adevărat sau fals?'

Peninsula Balcanică se extinde de la Europa Centrală până la Marea Mediterană și include țările următoare: Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Grecia, Macedonia, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia și partea europeană a Turciei.

Dr. Gancheva a absolvit Facultatea de Medicină Veterinară a Universității de Silvicultură din Sofia, Bulgaria, în 2010, și a început să lucreze într-o practică cu animale de companie din oraș.

Ea și-a demonstrat angajamentul față de educația continuă și a primit un Master in Stiinte în Boli Infecțioase de la Universitatea Trakia din Bulgaria. Acum locuiește in București, Romania si lucrează la spitalul de animale „Cabinet Filip Veterinarul”.

Teza sa de doctorat intitulata "Manifestarea clinica a brucelozei la câini, cauzata de Brucella Canis", sa bazat pe un studiu efectuat asupra incidentei acestei boli in Balcani. Ca rezultat al tezei sale, Dr. Gancheva a fost invitată să vorbească la două congrese din Balcani, unde și-a dat seama cât de entuziasmați au fost colegii din regiune pentru a-și continua dezvoltarea profesională.

În 2015, a lansat un jurnal veterinar online numit "Veterinari în Balcani", cu scopul de a ajuta medicii veterinari regionali să lucreze mai colaborativ și să împărtășească experiența și cunoștințele lor. Revista a prezentat mai mult de 90 de cazuri și a atras un public puternic. De asemenea, a creat parteneriate cu multe dintre asociațiile veterinare cheie pentru animale de companie din regiune.

Bazându-se pe acest succes, dr. Gancheva a lansat o inițiativă în 2016 numită "Învățați și călătoriți cu medicii veterinari din Balcani". Programul permite medicilor veterinari să-și sporească cunoștințele și experiența, lucrând în clinici din țările învecinate.

Primele plasări au fost făcute la începutul acestui an și au fost susținute prin sponsorizări și donații din 12 cabinete veterinare participante din Bulgaria, Turcia, România, Belgia, Italia și Croația.

Dr. Käthi Brunner, președintele Comitetului de conducere si nominalizare al WSAVA, a declarat: "Abordarea inegalității educației si a resurselor disponibile pentru medicii veterinari, in funcție de tara in care lucrează, este una din provocările cheie cu care se confrunta profesia.

Dr. Gancheva a întreprins demersuri foarte practice pentru a sprijini dezvoltarea profesiei în Balcani, atât prin lansarea revistei, cât și prin noul sistem "Learn and Travel"(Invatati si calatoriti). O felicităm și sperăm că ambele aceste inițiative sa continue si să se bucure de succes. Este un exemplu excelent de medic veterinar de generație viitoare, care își manifestă un angajament personal pentru creșterea standardelor de îngrijire veterinară. "

În calitate de câștigător al Premiului Veterinar 2017 "Next Generation", dr. Gancheva va primi un cadou monetar, o placă gravată și un certificat WSAVA.

Dr. Gancheva a spus: "Aș dori să-mi exprim recunoștința pentru acest premiu. Este cea mai mare onoare a vieții mele si sunt incantata sa fac parte din Congresul Mondial WSAVA in acest an.

În timpul conferinței, voi prezenta rapoarte clinice din jurnalul meu din fiecare țară din Balcani, pentru a arăta că, deși avem dificultăți economice, pasiunea noastră pentru cunoaștere și dragostea pentru animale ne dă putere.

Când vindecați un animal, schimbați lumea pentru cineva, deci medicii veterinari schimba lumea. Mulțumesc WSAVA! "

Hill's va finanța participarea doctorului Gancheva la Congresul Mondial WSAVA din 2017, astfel încât sa poată accepta premiul.

Candidații pentru premiul WSAVA, Hill's Next Generation Award pot proveni din orice țară și trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

  • Absolvenți de medicina veterinara de maximum 10 ani
  • Activi în educația continuă
  • Să aiba o experiență solidă în serviciul comunității
  • Sa fie preocupați cu a reduce decalajul dintre generații

Membrii WSAVA 101 și asociațiile afiliate reprezintă peste 200.000 de veterinari individuali din întreaga lume. Ei lucrează împreună pentru a avansa sănătatea și bunăstarea animalelor de companie. Hill's este cel mai vechi și important partener al industriei pentru WSAVA.

Candidații pentru premiul „Next Generation Award” din 2018 se pot nominaliza prin trimiterea unui e-mail la adresa yourwsava@wsava.org până la 1 ianuarie 2018. Acestea trebuie să includă o scrisoare de intenție, un CV și cel puțin o scrisoare de referință. Informații suplimentare pot fi găsite la www.wsava.org.


Mai multe Ştiri

Michael Lappin; Bildquelle: WSAVA

Free WSAVA Webinar: The Impact of COVID-19 on your Patients and Staff - An Update for Veterinary Professionals

The World Small Animal Veterinary Association (WSAVA) is to host a second free webinar for veterinarians globally on Tuesday September 15 to provide an update on COVID-19 as it relates to companion animals and address many frequently asked questions
Citește mai mult

Hill's

WSAVA DAY: „Patologia aparatului respirator”

Sâmbătă, 3 octombrie 2015, la Hotel Crowne Plaza din București a avut loc Conferința „Patologia aparatului respirator”, eveniment desfășurat în cadrul WSAVA DAY.
Citește mai mult

Congresul AMVAC 2012

Congresul AMVAC 2012

A VII-a editie a Congresul Național AMVAC/RoSAVA s-a desfășurat anul acesta pe durata a trei zile, în perioada 8-10 noiembrie.
Citește mai mult


AMVAC Sinaia 2011

A VI-a ediţie a Congresului A.M.V.A.C.

Avem plăcerea de a vă invita să participați la cea de-a VI-a ediţie a Congresului A.M.V.A.C.
Citește mai mult

Ştiinţa

Revista

Companii

Literatură