Proiect de voluntariat în India pentru medici veterinari

(25.06.2013) Organizația Worldwide Veterinary Service (Serviciul Veterinar Mondial) va desfășura in luna septembrie un program de imunizare antirabica a peste 50 000 de câini, pe întreg teritoriul Indiei.

Situația epidemiologică a rabiei în India este alarmantă. Conform ultimelor date raportate de organizațiile internaționale, o persoana este mușcata de câini la fiecare două secunde, iar numarul deceselor atribuite rabiei umane este de aproximativ 24 pe zi. Mai mult de jumătate dintre persoanele decedate în urma infectării cu virus rabic sunt copii.

Mission Rabies

Sub denumirea Mission Rabies, programul de imunizare antirabică a câinilor dorește să reunească medici veterinari voluntari din întreaga lume. Activitatea de bază o va reprezenta vaccinarea câinilor, însă voluntarii vor desfășura acțiuni diverse pe durata șederii în taberele proiectului: acțiuni de prim ajutor acordate animalelor, activități administrative, etc.

Perioada de desfășurare este 1-30 septembrie, iar doritorii trebuie să fie disponibili pentru minim 2 săptămâni de voluntariat. Prima jumătate a lunii va viza sudul Indiei, iar în perioada 15-30 septembrie campania de imunizare antirabică se va desfășura in nordul țării. Pentru fiecare zonă va exista o tabără centrală, precum și mai multe puncte de lucru răspândite în teritoriul vizat.

Costul programului este de aproximativ 800 euro, incluzând zborul retur din Londra către aeroportul de destinație din India (Bangalore sau Calcutta) , cazarea în cadrul taberei, demipensiune și transportul în interiorul țării. Revin în sarcina fiecărui voluntar obținerea vizei, asigurarea de sănătate pentru călătorie precum și vaccinările obligatorii.

Voluntarii vor fi însoțiți în misiunile din  afara taberei centrale de cea mai performantă clinică mobilă veterinară: un camion marca Mercedes, complet echipat cu aparatură medicală. Printre dotările acestuia se numără un bloc operator extensibil cu 6 mese, generatoare, o unitate imagistică (radiologie și ecografie),  o unitate stomatologică, precum și una de anesteziologie.

Mai multe detalii despre programul Mission Rabies puteți obține aici: http://www.missionrabies.com/workspace/uploads/infopacks/MR_Info_Pack_VetsAndNurses.pdf

Persoană de contact: Kate Shervell
Email: kate@wvs.org.uk

www.missionrabies.com


Ştiinţa

Revista

Companii

Literatură