Zoetis colaborează cu Institutul Roslin în domeniul cercetării

(12.07.2013) Zoetis, fosta divizie de sănătate animală a companiei Pfizer, a anunțat începerea colaborării cu Institutul Roslin din cadrul Universității Edinburgh, în vederea dezvoltării unor proiecte de cercetare ce vizează studiul infecției cu Salmonella la bovine.

Scopul studiului este acela de a determina modalitatea prin care Salmonella pătrunde și persistă în sistemul limfatic al bovinelor, precum și procesul de contaminare al cărnii de vită destinată consumului uman.

Zoetis Profesorul Mark Stevens, membru al echipei de cercetare din partea institutului Roslin și doctor în microbiologie, precizează: "Infecțiile cu Salmonella la bovine prezintă importanță din două motive. Pot cauza gastroenterită și avort la animale, afectându-le astfel bunăstarea și productivitatea, în timp ce contaminarea cărnii pentru consum și a mediului din ferme poate conduce la apariția de infecții la om.

Bovinele reprezintă o sursă semnificativă a infecțiilor cu Salmonella la om. Cu toate că sistemul limfatic al animalelor reușește să lupte eficient cu infecția, unele tipuri de Salmonella s-au adaptat astfel încât pot supraviețui în limfocentri. "

Infecția cu Salmonella reprezintă o problemă de sănătate publică la nivel mondial. Se estimează că această enterobacterie este responsabilă pentru 94 de milioane de cazuri de infecții alimentare și 155 000 de decese anual.

Studiul asupra infecției cu Salmonella la bovine va fi realizat de o echipă mixtă de cercetători, din cadrul Zoetis și al institutului Roslin. Finanțarea este acordată, în proporție majoritară (80%), de către Institutul de Cercetare pentru Biotehnologii și Științe Biologice (BBSRC).

Zoetis oferă 20% din finanțarea programului, materiale de studiu și expertiza proprie, însă cea mai importantă contribuție o reprezintă posibilitatea de punere în practică a rezultatelor cercetării.

"Zoetis va oferi legătura dintre studiile noastre și comercializarea produselor. Acest studiu se va dovedi valoros și pentru alte proiecte de cercetare din cadrul institutului Roslin, privind diverse boli infecțioase ale animalelor de fermă", a precizat Prof. Stevens.

Zoetis

Zoetis este cea mai mare companie din domeniul sănătății animalelor, dedicată clienților ce au drept obiect de activitate creșterea și îngrijirea animalelor de fermă sau a animalelor de companie.

Cu o experiență de 60 de ani în domeniul sănătății animalelor, Zoetis descoperă, dezvoltă, produce și comercializează medicamente și vaccinuri de uz veterinar, produse de diagnostic și teste genetice, oferind în același timp o gama largă de servicii.

Compania a generat venituri anuale de 4.3 miliarde de dolari n anul 2012. Zoetis are peste 9300 de angajați la nivel mondial, fiind prezentă in 70 de țări, incluzând 29 de unități de producție în 11 țări. Produsele sale deservesc medici veterinari, fermierii și persoanele ce îngrijesc și cresc animale de fermă sau de companie. Pentru mai multe detalii vizitați www.zoetisus.com

Institutul Roslin

Institutul Roslin este unul dintre Institutele Naționale de Științe Biologice  ce beneficiază de finanțare din partea BBSRC prin Programul Strategic de Finanțare. Acest institut este organizat în cadrul Facultății de Medicină Veterinară a Universității Edinburgh.

Institutul derulează programe de cercetare în cadrul Programului Strategic pentru Institute al BBSRC

Mai multe Ştiri

Alejandro Bernal; Bildquelle: Picture Partnership 2013

Zoetis, o nouă viziune de business

Zoetis, fosta divizie veterinară a trustului Pfizer și-a anunțat viziunea pentru mediul de afaceri din Europa, Africa și Orientul Mijlociu. Cu 60 de ani de experiență în domeniul sănătății animalelor, compania pune la dispoziția clienților regionali și globali cele mai importante produse și servicii precum și cei mai pregătiți oameni în domeniu
Citește mai mult

Cazitel Plus

Pfizer, partenerul dvs. în Programul de Prevenție

Și cum orice moment este un bun moment pentru a afla ceva nou, Pfizer, partenerul dvs. în Programul de Prevenție prezintă: NOUA soluție pentru combaterea endoparaziților
Citește mai mult

Pfizer Animal Health

Produse noi Pfizer Animal Health – pentru bovine

În ultima perioadă Pfizer Animal Health a lansat pe piaţă 4 noi produse medicinale veterinare dedicate bovinelor
Citește mai mult

Produse noi Pfizer Animal Health  animale de companie

Produse noi Pfizer Animal Health – animale de companie

În ultima perioadă Pfizer Animal Health a lansat pe piaţă 2 noi produse veterinare pentru animale de companie
Citește mai mult

Cerenia® - Eliberează câinele de disconfortul cauzat de vomă

Voma - principala manifestare cu semnificaţie digestivă

Cerenia® - Eliberează câinele de disconfortul cauzat de vomă
Citește mai mult

Naxcel pentru bovine

Naxcel pentru bovine: Simplu – Eficace – Sigur

Naxcel® simplifică munca medicilor veterinari şi a fermierilor. Un antibiotic cu spectru larg ce oferă un tratament complet cu o singură administrare
Citește mai mult

Stronghold

Stronghold şi rolul Selamectinei în deparazitare: o abordare integrată

Selamectina este un compus semi-sintetic aparţinând clasei ivermectinelor. Selamectina paralizează şi/sau omoară o gamă largă de paraziţi nevertebraţi prin acţiunea pe care o are asupra conductivităţii canalelor de clor ale acestora, producând întreruperea neurotransmiterii normale
Citește mai mult

Durerea şi progresia osteoartritei la câini

Durerea şi progresia osteoartritei la câini – managementul durerii

Denumită şi boala articulară degenerativă, afectează aproximativ 90% din carnivorele domestice de vârstă înaintată, precum şi 20% din câinii şi pisicile cu vârsta sub 5 ani
Citește mai multŞtiinţa

Revista

Internaţional

Literatură