Soluţii targetate pentru multiple situaţii clinice

(21.01.2012) CONVENIA ® asigură o rată ridicată de reuşită a tratamentului în condiţiile vieţii de zi cu zi, conferă control medicului veterinar asupra tratamentului, iar SYNULOX ® poate fi utilizat pentru tratamentul unei game largi de afecţiuni la câini şi pisici, este sigur şi de încredere

Soluţii targetate pentru multiple situaţii clinice CONVENIA ®:

 • Asigură o rată ridicată de reuşită a tratamentului în condiţiile vieţii de zi cu zi
 • Conferă satisfacţie medicului veterinar deoarece acesta are control asupra tratamentului; dispare riscul unui tratament incomplet
 • Posesorii de animale scapă de stresul şi povara administrării zilnice a tabletelor

SYNULOX ®:

 • Eficace şi poate fi utilizat pentru tratamentul unei game largi de afecţiuni la câini şi pisici
 • Sigur şi de încredere:
 • poate fi utilizat în siguranţă la animalele gestante sau în perioada de lactaţie;
 • produsul are o toxicitate extrem de scăzută; nu s-a observat apariţia de reacţii adverse chiar şi în cazul administrării accidentale a unor supradoze

Soluţii targetate pentru multiple situaţii clinice

CONVENIA ®:

Convenia® asigură o eficacitate optimă în infecţiile pielii şi ale ţesuturilor moi, comparativ cu cefalosporinele administrate pe cale orală 1.

CONVENIA

Convenia®  asigură o eficacitate superioară în infecţiile tractului urinar la câini, comparativ cu cefalosporinele administrate pe cale orală 2.

Convenia

Convenia® asigură o eficacitate optimă în infecţiile dentare, cu o singură administrare. A demonstrat o eficacitate superioară în reducerea dezvoltării numărului de bacterii **3. 

Convenia

Câinii din cadrul acestui studiu sufereau de afecţiuni parodontale severe şi au fost supuşi de asemenea terapiei mecanice şi chirurgicale.

 1. Six et al. 2008. JAVMA 233,433-439.
 2. Passmore CA et al. 2007. JSAP 48, 139-144.
 3. Numărul studiului Pfizer 5163C-85-07-354.
 4. Hardham J et al. 2005. Veterinary Microbiology 106, 119-128

Eficacitatea tratamentului este compromisă în cazul neconformităţii si a nerespectării indicaţiilor tratamentului

Conformitatea şi respectarea indicaţiilor sunt cruciale pentru succesul tratamentului

Informaţii din studiile efectuate pe oameni arată că rata de succes a unui tratament cu antibiotice este direct proporţională cu respectarea indicaţiilor.

Convenia

Rata scăzută de conformitate şi gradul de respectare a indicaţiilor tratamentelor în cazul câinilor este o problemă mai des întâlnită decât admit posesorii de animale.

Conformitatea şi gradul de respectare a indicaţiilor tratamentelor în cazul câinilor sunt mai des întâlnite decât cred medicii veterinari. 3

Convenia

Conformitatea posesorilor a fost estimată pe o scară de la unu (foarte probabil conform) la cinci (foarte probabil neconform). Coeficientul Spearman de corelaţie între măsurători şi monitorizarea electronică a rezultat r = -0.358, ce indică lipsa corelării între estimările medicului veterinar asupra probabilei conformităţi a posesorului şi rezultatele monitorizărilor electronice.

Administraţia Americană a Alimentelor şi Medicamentelor (FDA) confirmă importanţa conformităţii 4. 

Dacă tratamentul este întrerupt prea devreme, medicamentul poate să nu distrugă toate bacteriile. Recidiva este foarte probabilă, iar bacteriile rămase pot dobândi rezistenţă la antibioticul administrat.

Nu omiteţi doze.

Nu păstraţi anitibioticele.

Convenia® înlătură complicaţiile ce pot fi cauzate de lipsa conformităţii şi a nerespectării indicaţiilor tratamentelor.

 1. Anastasio et al. (1994) Impact of compliance and side effects on the clinical outcome of patients treated with oral erythromycin. Pharmacotherapy 14 (2): 229-234.
 2. Green et al. (1969) Recurrence rate of streptococcal pharyngitis related to oral penicillin. J Pediatr 75 (2): 292-4. 3. Barter et al. (1996) Comparison of methods to assess dog owners‘ therapeutic compliance. Aust Vet J 74: 443-6. 4. FDA document “Combating Antibiotic Resistance”. Accessed on Jan 11, 2009 at www.fda.gov/consumer/updates/antibiotics050108.html.
SYNULOX

SYNULOX ®:

 • Eficace şi poate fi utilizat pentru tratamentul unei game largi de afecţiuni la câini şi pisici
 • Sigur şi de încredere:
  • poate fi utilizat în siguranţă la animalele gestante sau în perioada de lactaţie;
  • produsul are o toxicitate extrem de scăzută; nu s-a observat apariţia de reacţii adverse chiar şi în cazul administrării accidentale a unor supradoze
 • Palatabilitate demonstrată - comparativ cu altă amoxicilină potenţată, 9 din 10 pisici care şi-au exprimat preferinţa au ales Synulox1, astfel tratamentul este mai probabil să fie finalizat.

Principii active:

Amoxicilină (sub formă de amoxicilină trihidrat) şi Acid Clavulanic (Clavulanat de potasiu)

Indicaţii:

 • Pentru câini şi pisici
 • Infecţii respiratorii - tractul respirator superior şi inferior
 • Infecţii urinare
 • Enterite
 • Infecţii dentare
 • Infecţii ale ţesuturilor moi (abcese şi abcese ale glandelor perianale)
 • Infecţii ale pielii (piodermită superficială şi profundă)

Prezentare:

-Tablete palatabile (50mg si 250mg)

 Blister cu câte 10 tablete (2 rânduri a câte 5 tablete). Cutii cu 100 sau 250 de blistere.

-RTU (ready to use) suspensie injectabilă; flacoane de sticla de 40 sau 100ml; cutii de carton sau polistiren cu 6 flacoane x 100ml si 12 flacoane x 40ml.

Contraindicaţii

Nu se va administra la iepuri, porci de guineea şi hamsteri. Se va utiliza cu precauţie la alte ierbivore de talie mică.

Gestaţia şi lactaţia

Produsul poate fi utilizat în siguranţă la animalele gestante sau în perioada de lactaţie.

Posologie şi metodă de administrare

Administrare pe cale orală.

Doza recomandată este de 12,5 mg/kg g.c.

Frecvenţa dozării: următorul tabel poate fi utilizat ca un ghid pentru administrarea produsului la doza standard de 12,5 mg/kg g.c., de două ori pe zi.

Frecvenţa dozării: următorul tabel poate fi utilizat ca un ghid pentru administrarea produsului la doza standard de 12,5 mg/kg g.c., de două ori pe zi.

Pentru marea majoritate a infecţiilor inclusiv cele ale pielii, tractului urinar şi gastrointestinal, dozajul prezentat este foarte eficace. În cazurile refractare la tratament, mai ales în caz de infecţii respiratorii, s-au obţinut rezultate foarte bune prin administrarea unei doze duble de 25 mg/kg g.c., de două ori pe zi.

Durata tratamentului

Cazurile de rutină – pentru toate tipurile de infecţii prezentate – între 5 şi 7 zile de tratament.

Cazurile cronice sau refractare

În aceste cazuri, în care sunt prezente distrugeri tisulare masive, poate fi necesară o durată mai mare a tratamentului care să ofere suficient timp pentru repacerea ţesutului afectat. Pe baza testărilor clinice, se recomandă următoarele perioade de timp ca durată a tratamentului:

Boli cronice ale pielii: 10 – 12 zile

Cistită cronică: 10 – 28 de zile

Boli respiratorii: 8 – 10 zile

Acest produs este eficace şi împotriva infecţiilor cu Klebsiella dar nu este indicată utilizarea lui în cazul infecţiilor cu Pseudomonas spp. Frecvent, tabletele sunt acceptate în momentul în care sunt administrate din mână, chiar în cazul câinilor şi pisicilor bolnave. În mod alternativ, tabletele pot fi amestecate cu hrana.

Precauţii speciale pentru persoanele care administrează produsul la animale

Penicilinele şi cefalosporinele pot determina apariţia de hipersensibilitate (alergie) după injectare, inhalare, ingestie sau contact cutanat. Hipersensibilitatea la peniciline poate fi asociată cu sensibilitatea încrucişată faţă de cefalosporine şi invers. Ocazional, reacţiile alergice la aceste substanţe pot fi grave. 1. Nu se va manipula acest produs dacă cunoaşteţi că sunteţi o persoană sensibilă sau a-ţi fost avertizat să nu manipulaţi astfel de preparate. 2. Se va manipula acest produs cu mare atenţie pentru a se preveni expunerea prin asigurarea tuturor măsurilor de precauţie. 3. Dacă apar simptome ca urmare a expunerii la acest produs, cum ar fi: mâncărimi ale pielii, trebuie să faceţi imediat un consult medical şi să prezentaţi medicului acest avertisment. Umflarea feţei, buzelor sau ochilor sau dificultăţi în respiraţie sunt simptome mult mai serioase şi necesită îngrijire medicală imediată.

Numai pentru tratamentul animalelor.

Deţinătorul autorizaţiei de comercializare: Pfizer România SRL, Splaiul Independenţei 179, Bucureşti, România.

Fabricat de: Pfizer Italiana S.p.A., Borgo san Michele, ss 156 km 50, Latina, Italia

Producător: Pfizer Animal Health s.a.

Boulevard de la Plaine, 17, Brussels, BelgiaMai multe Ştiri

Cryopen B - Aparat pentru Cryoterapie

Cryopen B+ → Siguranță, confort, eficacitate, economie de timp pentru medicii veterinari și pentru pacienți, toate acestea și multe alte beneficii cu Cryopen B+! Convinge-te singur! 
Citește mai mult

scil_analizor

Analizor de sediment urină Scil Vet SA

Scilvet SA → Cea mai nouă tehnologie, în palma ta! Tehnologie revoluționară de măsurare pentru determinarea sedimentului urinar! Scil Vet SA este un analizor inovator care evaluează rapid și precis sedimentul urinar datorită tehnologiei optice patentate! 
Citește mai mult

Grupul Farmavet Pasteur oferă medicilor peste 1,5 tone de detergenți, săpunuri și dezinfectanți prin asociația Dăruiește Viață

Grupul Farmavet – Pasteur oferă medicilor peste 1,5 tone de detergenți, săpunuri și dezinfectanți prin asociația Dăruiește Viață

Grupul Farmavet - Pasteur, unul dintre cei mai importanți integratori de soluții farmaceutice și de nutriție pentru domeniul veterinar din România, a oferit asociației Dăruiește Viață săpunu
Citește mai mult

Fortune_Change_the_World

Henry Schein numit în lista Fortune „Change the World”

Henry Schein a fost recunoscut pentru eforturile sale de a ameliora sănătatea orală a persoanelor aflate la nevoie prin intermediul a trei inițiative pe care compania le-a sprijinit ca parte a programului Henry Schein Cares.
Citește mai mult

Henry Schein urcă pe locul 238 în topul Fortune 500

Henry Schein Inc., cea mai mare companie din Long Island cotată la bursă, a avansat 5 locuri în ultima ediție a Fortune 500 lansată luni. Distribuitorul de produse pentru stomatologi, veterinari și practicieni a urcat pe locul 238 în topul anual al companiilor cotate la bursă, raportat la cifra de afaceri.
Citește mai mult

Elanco Animal Health

Elanco - se vinde

Compania Lilly, care detine compania Elanco AH, sanatatea animala - ia in calcul vanzarea acesteia, pentru ca acest sector (sanatatea animala) se confrunta cu o competitie din ce in ce mai mare.
Citește mai mult

Henry-Schein

Henry Schein urmeaza sa achizitioneze Merritt Veterinary Supplies

Extinderea prezenței în Estul Statelor Unite pentru a beneficia de relatia cu clinicile veterinare cu o gamă mai largă largă de produse, servicii cu valoare adăugată și soluții tehnologice.
Citește mai mult

Dermatita

Hill’s Romania, prin Maravet și Biovet Distribution, a organizat, la Cluj, seminarul ”Dermatita atopică”

Hill’s România, prin companiile Maravet și Biovet Distribution a continuat seria evenimentelor științifice dedicate medicilor veterinari prin organizarea unui nou seminar ce a avut lor în data 8 septembrie, la Cluj.
Citește mai mult

Ştiinţa

Revista

Internaţional

Literatură