Produse noi Pfizer Animal Health – pentru bovine

(20.10.2012) În ultima perioadă Pfizer Animal Health a lansat pe piaţă 4 noi produse medicinale veterinare dedicate bovinelor:

Rimadyl pentru Bovine - soluţie injectabilă (Carprofen 50mg/ml), indicată ca adjuvant la terapia antimicrobiană în scopul reducerii semnelor clinice în cazul bolilor respiratorii infecţioase acute şi în cazul mastitelor acute la bovine.

Advocin 180  - Soluţie injectabilă (Danofloxacină 180mg/ml) indicată în:

 • Tratamentul boliilor respiratorii la bovine cauzate de Mannheimia haemolytica, Pasteurella multocida şi Histophilus somni sensibile la danofloxacină la bovine rumegătoare. Pentru tratamentul mastitelor acute la bovine cauzate de Escherichia coli sensibilă la danofloxacină.
 • Tratamentul infecţiilor enterice cauzate de Escherichia coli sensibilă la danofloxacină, la viţei în perioada neo-natală

CIDR – O formulă simplă, de ajutor în managementul fertilităţii - dispozitiv pentru aplicare intravaginală cu Progesteron (1.38g) la bovine

Naxcel pentru bovine - un antibiotic cu spectru larg (Ceftiofur sub formă cristalizată fără acid, 200ml/ml) ce oferă un tratament complet cu o singură administrare, zero zile aşteptare în lapte şi timp foarte scurt de aşteptare pentru carne.

RIMADYL PENTRU BOVINE (Carprofen 50ml/ml)

Este medicamentul AINS (antiinflamator nesteroidian) preferat de medicii veterinari în tratamentul cazurilor clinice.


Rimadyl pentru Bovine este eficient împotriva următoarelor semne  clinice de inflamaţie

1. Febră


Acţiune antipiretică eficientă - Pentru a controla febra în mastitele acute provocate de E.Coli.

Acţiune de lungă durată împotriva febrei în bolile respiratorii la bovine - 1 administrare de Rimadyl pentru Bovine este la fel de eficientă în a controla febra pentru 72 de ore cum sunt 3 administrări de Flunixin Meglumină.

Rimadyl pentru Bovine - acţiune rapidă şi de durată împotriva febrei

2. Durere


Acţiune analgezică eficientă

Indicatorii de durere includ:

 • număr crescut de mediatori ai inflamaţiei
 • creşterea frecvenţei bătăilor inimii
 • ritm respirator crescut
 • modificări în comportamentul animalelor

Într-un studiu comparativ, între Carprofen şi Flunixin Megalumină post-castrare sub anestezie epidurală, viţeii trataţi cu Carpofen timp de 24 şi 48 de ore au fost primii la locul de hrănire şi au manifestat mai puţine simptome de durere.

Rimadyl pentru Bovine - acţiune rapidă şi de durată în controlul durerii timp de  72 de ore

3. Inflamaţii


După doar 3 ore, inflamaţiile s-au redus semnificativ

Rimadyl pentru Bovine – acţiune rapidă şi de durată în controlul inflamaţiilor

4. Deteriorarea ţesuturilor


Reduce semnificativ deteriorarea ţesuturilor în Bolile Respiratorii la Bovine


Rimadyl pentru Bovine – acţiune rapidă şi de durată în controlul leziunilor tisulare induse de inflamaţii  acute

ADVOCIN 180 (Danofloxacină 180mg/ml)

Soluţie injectabilă pentru tratamentul boliilor respiratorii cauzate de Mannheimia haemolytica, Pasteurella multocida şi Histophilus somni sensibile la danofloxacină la bovine rumegătoare.

Pentru tratamentul mastitelor acute la bovine cauzate de Escherichia coli sensibilă la danofloxacină.

La viţei în perioada neo-natală pentru tratamentul infecţiilor enterice cauzate de Escherichia coli sensibilă la danofloxacină.

Danofloxacina este un agent sintetic antimicrobian din clasa fluorochinolonelor ce posedă activitate puternică invitro contra Mannheimia haemolytica,

Pasteurella multocida, Histophilus somni şi Escherichia coli, bacteriile patogene cel mai des întâlnite în bolile respiratorii, enterite şi mastite acute la bovine.

Activitatea antimicrobiană a danofloxacinei se bazează pe inhibiţia microbiană a ADN girazei şi a topoizomerazei IV. Efectul inhibitor se realizează în ce-a de-a doua etapă a procesului enzimatic, decuplând funcţiile de desprindere şi reunire.

Danofloxacina, alături de alte fluorochinolone, produce un complex stabil între enzime şi ADN. Acesta rezultă în stoparea replicării şi transcrierii ADN-ului. Efectul bactericid se observă şi în cazul bacteriilor ce se află în faza de creştere staţionară.

Deşi există riscul dezvoltării antibiorezistenţei pentru orice clasă de agenţi antimicrobieni, datorită modului de acţiune al fluorochinolonelor, dezvoltarea antibiorezistenţei cu altă gamă de antibiotice care acţionează la nivelul peretelui celular sau în sinteza proteinelor este improbabil să se întâmple.    

Danfloxacina este eficace în tratamentul cazurilor de mastită acută de pe teren, cu etiologie bacteriană Gram negativă.
Proprietăţi farmacocinetice

Produsul este absorbit în mod rapid şi extensiv de la locul injectării subcutanate, biodisponibilitatea fiind de aproximativ 90%. Danofloxacina este slab metabolizată şi se elimină atât pe cale renală, cât şi pe cale hepatică. 

O diferenţă în eliminarea cinetică se observă între animalele pre-rumegătoare (timp de înjumătăţire de 12 ore) şi animale rumegătoare (timp de înjumătăţire 4 ore).

Se observă concentraţii mari de medicament în plămâni, intestin şi ţesuturile limfatice. După o singură doză administrată subcutanat de 6mg/kg g.v., concentraţiile plasmatice de vârf şi concentraţiile tisulare sunt atinse în decurs de o oră sau două după tratament, iar concentraţiile în pulmon şi ţesut enteric sunt  aproximativ de patru ori mai mari decât în plasmă.

Doza aleasă pentru produs s-a bazat pe optimizarea concentraţiei dependente de activitatea bactericidă a Danofloxacinei împotriva agentilor patogeni respiratori şi enterici.

În medie concentraţiile de Danofloxacină din lapte au fost de 4,61 şi 0,2 μg/ml la 8 şi respectiv  24 de ore de la administrarea unei injecţii subcutanate.

CIDR

Formula simplă, de ajutor în managementul fertilităţii - dispozitiv pentru aplicare intravaginală cu Progesteron (1.38g) la bovine.


Dispozitiv pentru aplicare intravaginală la bovine, în forma literei T, din cauciuc siliconic impregnat cu progesteron, montat pe o tijă de nylon ce se va aplica pe piele.

Indicaţii de utilizare:

Pentru controlul estrului la vaci şi juninci în perioada estrală, incluzând:

 • Sincronizarea estrului în cadrul grupurilor de animale
 • Sincronizarea donatorilor şi receptorilor în cazul transferurilor de embrioni

A se folosi în combinaţie cu prostaglandina F2α sau similare.

Utilizarea conform recomandării duce în mod normal la apariţia estrului la 48-96 ore după scoaterea dispozitivului, majoritatea animalelor prezentând estru în 48-72 ore.

A  nu se folosi:

 • la vaci sau juninci cu tractusuri genitale anormale sau imature, sau la cele cu infecţii genitale;
 • la bovinele gestante;
 • la mai puţin de 35 zile de la fătare.

Sistemul de aplicare vaginală, eliberează progesteron într-o rată controlabilă prin mucoasa vaginală direct în circulaţia sangvină. Aceasta suprimă eliberarea hormonului de eliberare a gonadotropinei şi consecutiv a hormonului luteinizant din lobul anterior al glandei pituitare, inhibând maturarea foliculară şi astfel controlând ciclul estral.

După scoaterea dispozitivului, concentraţia de progesteron  din sânge scade rapid în 6 ore, permiţând maturarea foliculilor, apariţia estrului şi ovulaţia.

Tratamentul numai cu progesteron, conform regimului de dozare propus, nu este suficient pentru a induce estrul şi ovulaţia la toate femelele în perioada estrală. Este indicat să se confirme activitatea estrală ovariană înainte de a se utiliza tratamentul cu progesteron.

Cantităţi de administrat şi calea de administrare

1.38 g progesteron per animal timp de 7 zile.

Pentru Sincronizarea Estrului şi Sincronizarea Animalelor Donatoare cu cele Receptoare în cazul Transferului de Embrioni.

La animalele ce vor fi tratate se va insera în vagin un dispozitiv pentru fiecare animal. Dispozitivul inserat trebuie menţinut în pozitie timp de 7 zile; cu 24 ore înainte de scoaterea dispozitivului, se va administra o doză de substanţă luteolitică, prostaglandina F2α sau analog. La animalele care răspund la tratament instalarea estrului apare la 1-3 zile de la scoaterea dispozitivului. Vacile trebuie inseminate în 12 ore de la observarea primului estru.

Administrare

Dispozitivul de aplicare trebuie folosit pentru administrare conform procedurii de mai jos:

 1. Asiguraţi-vă că, înainte de aplicare, dispozitivul este curat şi înmuiat în soluţie antiseptică neiritantă.
 2. Purtând mânuşi de plastic de unică folosinţă, îndoiţi braţele dispozitivului şi încărcaţi aplicatorul. Braţele dispozitivului trebuie să depăşească uşor aplicatorul. Trebuie avut grijă pentru a nu prelungi în mod inutil manipularea şi transferul substanţei active către mănuşile operatorului.
 3. Aplicaţi o cantitate mică de lubrifiant obstetrical la capătul aplicatorului încărcat.
 4. Ridicaţi coada şi curăţaţi vulva şi perineul.
 5. Cu grijă, inseraţi aplicatorul în vagin, întâi în direcţie verticală şi apoi în direcţie orizontală până întâlniţi ceva rezistenţă.
 6. Asiguraţi-vă că sfoara de eliberare este liberă, apăsaţi mânerul aplicatorului şi permiteţi butoiaşului să se  mişte înapoi către mâner. Acesta eliberează braţele dispozitivului care va reţine apoi dispozitivul în vaginul anterior.
 7. Cu dispozitivul poziţionat corect, retrageţi aplicatorul, lăsând sfoara de eliberare atârnând din vulvă.
 8. Aplicatorul trebuie curăţat şi dezinfectat înainte de a fi folosit la alt animal.

Scoaterea

Dispozitivul poate fi scos cu grijă, trăgând de sfoară. În unele situaţii sfoara poate să nu fie vizibilă din exteriorul animalului, în aceste cazuri poate fi localizat în interiorul vaginului cu degetul înmănuşat. Retragerea dispozitivului nu necesită forţă. Dacă se întâlneşte ceva rezistenţă se va folosi mâna înmânuşată pentru a uşura scoaterea dispozitivului.

Dacă există dificultăţi în scoaterea dispozitivului în partea din spate, trebuie solicitat sfatul medicului veterinar.

Dispozitivul trebuie folosit o singură dată.

NAXCEL

Simplu – Eficace – Sigur, Naxcel® simplifică munca medicilor veterinari şi a fermierilor.Un antibiotic cu spectru larg ce oferă un tratament complet cu o singură administrare.

Ceftiofur este un antibiotic cefalosporinic de generaţia a treia care este activ împotriva a numeroşi patogeni Gram pozitivi şi Gram negativi. Ceftiofurul inhibă sinteza peretelui celular bacterian, exercitând prin urmare proprietăţi bactericide.

La bovine, ceftiofurul este activ împotriva următoarelor microorganisme care sunt implicate în metrita post-partum (puerperală): Escherichia coli, Arcanobacterium pyogenes si Fusobacterium necrophorus şi a microorganismelor care cauzează necrobaciloza interdigitală: Bacteroides spp., Fusobacterium necroforum, Porphyromonas spp. şi Prevotella spp.

Desfuroylceftiofur este principalul metabolit activ. Are o activitate antimicrobiană similară cu cea pe care ceftiofur o are împotriva patogenilor ţintă.

Utilizare adecvată: antibioticul corect – antibioticul raţional

Utilizare adecvată: antibioticul corect antibioticul raţional

Nici un alt tratament nu vă poate oferi mai mult:

 • Eficient împotriva necrobacilozelor interdigitale acute.
 • Eficient împotriva metritelor post-partum.
 • Mai puţină muncă: doar o singură administrare la baza urechii (1 ml/30 kg).
 • Sigur: perioada de aşteptare în lapte este de “ZERO ZILE”.
 • Mai puţin stres.
 • Nu influenţează curba de lactaţie şi astfel nu există pierderi de lapte.

Pfizer Animal Health


Mai multe Ştiri

Zoetis

Zoetis colaborează cu Institutul Roslin în domeniul cercetării

Zoetis, fosta divizie de sănătate animală a companiei Pfizer, a anunțat începerea colaborării cu Institutul Roslin din cadrul Universității Edinburgh, în vederea dezvoltării unor proiecte de cercetare ce vizează studiul infecției cu Salmonella la bovine
Citește mai mult

Alejandro Bernal; Bildquelle: Picture Partnership 2013

Zoetis, o nouă viziune de business

Zoetis, fosta divizie veterinară a trustului Pfizer și-a anunțat viziunea pentru mediul de afaceri din Europa, Africa și Orientul Mijlociu. Cu 60 de ani de experiență în domeniul sănătății animalelor, compania pune la dispoziția clienților regionali și globali cele mai importante produse și servicii precum și cei mai pregătiți oameni în domeniu
Citește mai mult

Cazitel Plus

Pfizer, partenerul dvs. în Programul de Prevenție

Și cum orice moment este un bun moment pentru a afla ceva nou, Pfizer, partenerul dvs. în Programul de Prevenție prezintă: NOUA soluție pentru combaterea endoparaziților
Citește mai mult

Produse noi Pfizer Animal Health animale de companie

Produse noi Pfizer Animal Health – animale de companie

În ultima perioadă Pfizer Animal Health a lansat pe piaţă 2 noi produse veterinare pentru animale de companie
Citește mai mult

Cerenia® - Eliberează câinele de disconfortul cauzat de vomă

Voma - principala manifestare cu semnificaţie digestivă

Cerenia® - Eliberează câinele de disconfortul cauzat de vomă
Citește mai mult

Naxcel pentru bovine

Naxcel pentru bovine: Simplu – Eficace – Sigur

Naxcel® simplifică munca medicilor veterinari şi a fermierilor. Un antibiotic cu spectru larg ce oferă un tratament complet cu o singură administrare
Citește mai mult

Stronghold

Stronghold şi rolul Selamectinei în deparazitare: o abordare integrată

Selamectina este un compus semi-sintetic aparţinând clasei ivermectinelor. Selamectina paralizează şi/sau omoară o gamă largă de paraziţi nevertebraţi prin acţiunea pe care o are asupra conductivităţii canalelor de clor ale acestora, producând întreruperea neurotransmiterii normale
Citește mai mult

Durerea şi progresia osteoartritei la câini

Durerea şi progresia osteoartritei la câini – managementul durerii

Denumită şi boala articulară degenerativă, afectează aproximativ 90% din carnivorele domestice de vârstă înaintată, precum şi 20% din câinii şi pisicile cu vârsta sub 5 ani
Citește mai mult


Ştiinţa

Revista

Internaţional

Literatură