Tartrul o problema pentru animale
(25.09.2011) Tartrul este termenul folosit pentru depunerea tare, calcificata sau pe cale de a se calcifica, ce se acumuleaza pe coletele dintilor si sub gingii.
Tartrul se formeaza pornind de la placa dentara. Suprafetele dentare cele mai expuse la tartru sunt cele care se afla in fata canalelor excretoare ale glandelor salivare, adica fetele interne ale incisivilor de jos si fetele externe ale molari lor de sus.
Un efect secundar neplacut al tartrului este respiratia urat mirositoare care provine de la bacteriile care sunt ferm atasate tartrului. Tartrul provine de la depunerea mineralelor din saliva pe suprafata dintilor. Tartrul contine, alaturi de substante minerale, si componente organice, comparabile cu cele ale placii dentare.
Aceasta reprezinta un amestec de bacterii, leucocite, celule epiteliale descuamate si complexe polizaharide-proteine. Acestea sunt depozitate pe dinti pana se formeaza o crusta si produc acizii care ataca smaltul dentar. O mare cantitate de tartru este formata in zona glandelor salivare: pe partea interioara a incisivilor din maxilarul inferior si pe partea exterioara a maxilarului superior.
Teoriile mai vechi considerau tartrul ca agent etiologic in parodontopatii. Formarea de tartru este un proces care afecteaza aproape toti cainii si pisicile. Consecintele variaza de la infectii dureroase ale gingiei pana la degenerarea oaselor si pierderea dintilor. Tartrul dentar este un factor favorizant al inflamatiei parodontale, prin faptul ca exercita un rol mecanic de mentinere a placii bacteriene in contact strans, chiar iritant, prin cresterea sa in volum, cu tesuturile parodontiului marginal, si impiedica, in unele zone, accesul mijloacelor de curatire artificiala si de autocuratire a placii bacteriene. In cazul in care parodontoza nu este tratata - doar doctorul veterinar mai poate indeparta tartrul sub anestezie totala - in cel mai rau caz, se va ajunge la extractia dintelui.
Tartrul si consecintele sale
In cazul in care tartrul nu este tratat la timp, se dezvolta urmatoarele procese: gingiile se vor infecta si se vor indeparta incet, dar sigur. Bacteriile vor ataca oasele maxilarului. Dintii nu vor mai fi ferm ancorati. Deoarece acest proces provoaca durere continua, animalul va manca mai putin sau deloc. In plus, bacteriile, care cauzeaza tartrul, pot afecta, de asemenea, organele interne ale animalului, de exemplu inima. Medicul veterinar poate elimina tartrul mecanic cu instrumente manuale sau cu ultrasunete. De regula, animalul trebuie sa fie anesteziat pentru aceasta. Insa, in cazul in care animalul este in varsta sau are o conditionare medicala prealabila, o anestezie completa nu este intotdeauna recomandata.
Alternativele eliminarii tartrului
Modul natural si eficient de eliminare a tartrului la caini si pisici se numeste OralClean+Care simplu de folosit si mai ieftin decat alte tratamente. Arma secreta impotriva tartrului: Gelul si spray-ul 3 in 1 indeparteaza tartrul cu siguranta, inlatura respiratia urat mirositoare si ajuta la tratarea infectiilor gingiei. Daca sunt folosite in timp util, impiedica formarea tartrului. Ingredientele naturale din extract de seminte de citrice si uleiurile din plante medicinale inmoaie tartrul incet si il elimina de pe dinte.
Efectul OralClean+Care
Extractul de seminte de citrice si uleiurile din plante medicinale lupta impotriva bacteriilor, respiratiei urat mirositoare, tartrului si a parodontozei. Dupa doar cateva zile de folosire regulata de OralClean+Care veti observa un efect pozitiv: animalul dumneavoastra va avea o respiratie semnificativ mai putin urat mirositoare. Treptat, tartrul va disparea. OralClean+Care face acest lucru doar prin puterea de curatare naturala din extractele de seminte de citrice si uleiurile din plante medicinale.
Modul OralClean+CareUleiurile benefice nu au efect doar asupra dintilor, ci se strecoara si in buzunarul gingival si lupta impotriva bacteriilor, care cauzeaza tartrul si parodontoza. Tartrul este dizolvat treptat la o utilizare si aplicare regulata dimineata si seara, tartrul va disparea complet dupa cateva saptamani. Folosit ca o masura preventiva, impiedica formarea tartrului.
eMail: [email protected] Telefon: 0735309221