MediCat – o solutie inovativa in diagnostic

(06.10.2011) Cea mai frecventa afectiune intalnita la pisici nu poate fi diagnosticata si tratata fara metode invazive, ce provoaca stres atat proprietarului, cat mai ales pisicii.

In cadrul simpozionului sustinut de dr. Alexandru DIACONESCU la Facultatea de Medicina Veterinara din Bucuresti,  vinerea trecuta, 30 septembrie, discutiile s-au concentrat asupra problemelor de sanatate specifice felinelor si despre importanta acestui produs inovativ – MediCAT.

La simpozionul cu tema „Sindromul Urologic Felin: alternative diagnostice, terapeutice si nutritionale”,  au participat aproximativ 200 de medici veterinari si studenti la Facultatea de Medicina Veterinara Bucuresti. 

Discutiile interactive au vizat simptomatologia specifica si problemele legate de diagnosticarea corecta a afectiunilor aparatului urinar la felinele domestice si s-au concentrat pe relatarea solutiilor pentru tratarea eficienta si cat mai putin invaziva a pacientilor. Manifestarea a fost acreditata cu 15 puncte CMVRO.

Pisicile sunt predispuse bolilor de rinichi, problemelor tractului urinar şi probleme de comportament care includ urinare necorespunzătoare. Pentru a afla problema cu exactitate, este necesar testul AU (analiza urinei), atât în timpul evaluării de rutină cat şi atunci când se evaluează starea pisicutelor bolnave.

Din cauza dificultăţii colectarii probei de urina, de multe ori proprietarii de pisici refuza efectuarea testului şi, uneori, chiar medicii veterinari refuza sa il recomande. De acum, insa, recoltarea se poate face usor, fara stres, fara durere si, mai ales, cu preturi minime. O soluţie nouă şi inovatoare a fost dezvoltata pentru colectarea urinei de pisici, acasa sau la veterinar. Se numeste MediCAT.

„MediCAT umple un gol pe piata articolelor pentru animale de companie din Romania. Recoltarea non-invaziva de urina, in vederea efectuarii unor examene periodice, necesare medicatiei, dar si dietei, reprezenta o piatra de incercare pentru proprietar, uneori chiar si pentru medic. Datorita acestui nisip hidrofob, recoltarea probelor de urina a devenit facila si nestresanta, atat pentru proprietarii de pisici, cat, mai ales, pentru micii nostri pacienti.” a declarat conf. dr. Alexandru Diaconescu.

Ce este MediCAT?

MediCAT este nouă metodă non-invazivă folosită pentru colectarea probelor de urina feline necesare testelor de laborator şi examinării vizuale, facilă medicilor veterinari şi iubită de pisici şi proprietarii lor.  MediCat nu este toxic, respinge apa, este lipsit de bacterii, se comportă ca un nisip normal şi este prietenos cu mediul înconjurător.

Avantaje

  • Metodă non-invazivă de colectare a urinei feline;
  • Pentru a urina, pisicile preferă nisipul în comparaţie cu orice alt produs;
  • MediCat este aprobat de medicii veterinari şi iubit de pisici;
  • MediCat este bazat pe nisip natural tratat prin tehnologia SealSand;
  • Non toxic;
  • MediCat nu permite dezvoltarea bacteriilor şi a fungilor;
  • Nisipul MediCat este un material biodegradabil şi ecologic;
  • Kit-ul MediCat conţine toate ustensilele necesare colectării urinei (nisip, pipetă şi recipient de colectare);
  • Excesul de material biologic este uşor absorbit cu o hârtie şi aruncat la gunoi.

Mai multe detalii: www.medicat.euMai multe Ştiri

Cryopen B - Aparat pentru Cryoterapie

Cryopen B+ → Siguranță, confort, eficacitate, economie de timp pentru medicii veterinari și pentru pacienți, toate acestea și multe alte beneficii cu Cryopen B+! Convinge-te singur! 
Citește mai mult

scil_analizor

Analizor de sediment urină Scil Vet SA

Scilvet SA → Cea mai nouă tehnologie, în palma ta! Tehnologie revoluționară de măsurare pentru determinarea sedimentului urinar! Scil Vet SA este un analizor inovator care evaluează rapid și precis sedimentul urinar datorită tehnologiei optice patentate! 
Citește mai mult

Grupul Farmavet  Pasteur oferă medicilor peste 1,5 tone de detergenți, săpunuri și dezinfectanți prin asociația Dăruiește Viață

Grupul Farmavet – Pasteur oferă medicilor peste 1,5 tone de detergenți, săpunuri și dezinfectanți prin asociația Dăruiește Viață

Grupul Farmavet - Pasteur, unul dintre cei mai importanți integratori de soluții farmaceutice și de nutriție pentru domeniul veterinar din România, a oferit asociației Dăruiește Viață săpunu
Citește mai mult

Fortune_Change_the_World

Henry Schein numit în lista Fortune „Change the World”

Henry Schein a fost recunoscut pentru eforturile sale de a ameliora sănătatea orală a persoanelor aflate la nevoie prin intermediul a trei inițiative pe care compania le-a sprijinit ca parte a programului Henry Schein Cares.
Citește mai mult

Henry Schein urcă pe locul 238 în topul Fortune 500

Henry Schein Inc., cea mai mare companie din Long Island cotată la bursă, a avansat 5 locuri în ultima ediție a Fortune 500 lansată luni. Distribuitorul de produse pentru stomatologi, veterinari și practicieni a urcat pe locul 238 în topul anual al companiilor cotate la bursă, raportat la cifra de afaceri.
Citește mai mult

Elanco Animal Health

Elanco - se vinde

Compania Lilly, care detine compania Elanco AH, sanatatea animala - ia in calcul vanzarea acesteia, pentru ca acest sector (sanatatea animala) se confrunta cu o competitie din ce in ce mai mare.
Citește mai mult

Henry-Schein

Henry Schein urmeaza sa achizitioneze Merritt Veterinary Supplies

Extinderea prezenței în Estul Statelor Unite pentru a beneficia de relatia cu clinicile veterinare cu o gamă mai largă largă de produse, servicii cu valoare adăugată și soluții tehnologice.
Citește mai mult

Dermatita

Hill’s Romania, prin Maravet și Biovet Distribution, a organizat, la Cluj, seminarul ”Dermatita atopică”

Hill’s România, prin companiile Maravet și Biovet Distribution a continuat seria evenimentelor științifice dedicate medicilor veterinari prin organizarea unui nou seminar ce a avut lor în data 8 septembrie, la Cluj.
Citește mai mult

Ştiinţa

Revista

Internaţional

Literatură