Compania Bayer lansează în România, Veraflox®, un antibiotic inovator, de ultimă generaţie, destinat strict uzului veterinar

(01.05.2012) Veraflox ® (pradofloxacin) este un nou tip de fluorochinolonă, care marchează un pas înainte semnificativ în tratamentul infecţiilor bacteriene la câine si pisică.

Structura moleculară inovatoare a Veraflox® este special concepută pentru a extinde spectrul de activitate şi pentru a asigura o eficacitate bactericidă superioară, având cel mai larg spectru antibacterian din clasa sa.

Structura moleculară inovatoare a Veraflox® este special concepută pentru a extinde spectrul de activitate şi pentru a asigura o eficacitate bactericidă superioară, având cel mai larg spectru antibacterian din clasa sa

Lansarea  Veraflox® marchează primul pas major evolutiv în clasa sa, după introducerea primei fluorochinolone de uz veterinar de către Bayer Animal Health, acum mai bine de 20 de ani.

Diana Vasilescu, Product Manager la Bayer Animal Health anunță: ”Medicii veterinari luptă zilnic cu infecţiile bacteriene ale câinilor şi pisicilor. Netratate corespunzător, aceste infecţii pot produce probleme foarte grave.

Din păcate, în ultimii ani au existat puţine progrese cu adevărat semnificative privind opţiunile de tratament, astfel apariția Veraflox®  este un nou început în lupta împotriva unor astfel de infecţii, oferind  predictibilitate, eficiență şi siguranță”.

Mecanismul de acţiune al produsului

Cu proprietăţi chimice unice, Veraflox® , are o activitate antibacteriană superioară comparativ cu celelalte fluorochinolone din clasa sa. Veraflox® atacă enzimele ţintă esenţiale pentru replicarea bacteriilor și supravieţuirea bacteriei — ADN - giraza şi topoizomeraza IV .

Veraflox® a demonstrat activitate unică împotriva bacteriilor latent 2 ceea ce poate asigura potenţiale avantaje terapeutice pentru afecţiuni ce implică infecţii cronice, precum piodermita profundă. Veraflox® asigură o terapie avansată şi sigură pentru infecţiile bacteriene canine.

Recomandări

Veraflox® este indicat pentru tratamentul unor game largi de infecţii la câini, cum ar fi infecţii ale plăgilor superficiale și profunde, piodermite (infecţii cutanate bacteriene) şi infecţii acute ale tractului urinar. 86% dintre câinii trataţi pentru afecţiunea severă de tip piodermită severă au înregistrat o remisiune clinică rapidă.

Veraflox® s-a dovedit, în mod semnificativ, mai eficient, comparativ cu amoxicilina+acid clavulanic, în prevenirea recurenţei piodermitei. La 2 săptămâni de la încetarea tratamentului  nu s-a observat nici o recidivă de piodermită severă după tratamentul cu Veraflox® .

Mai mult decât atât, Veraflox®  este prima fluorochinolonă, aprobată pentru utilizarea în tratamentul adjuvant al infecţiilor parodontale severe la câini.

Veraflox® asigură un control rapid şi eficient al infecţiilor bacteriene feline.

Veraflox®  este, de asemenea, indicat pentru tratamentul la pisici al infecţiilor acute ale tractului respirator superior, infecţii ale plăgilor şi abcese cauzate de agenți patogeni.

Conceput pentru a îmbina eficienţa înaltă cu potenţialul scăzut de rezistenţă.

 Ne aflăm din păcate în era în care rezistenţa bacteriană reprezintă o amenintare în creştere la nivel mondial creând probleme majore în alegerea unei terapii care să elimine infecțiile (bacteriile) fără a determina însă selectarea de tulpini rezistente. Veraflox®  a demonstrat un potenţial unic de a reduce rezistenţa bacteriilor prin acțiunea sa bactericidă.

Aşa cum este demonstrat prin cele mai mici valori ale CMI şi CPM în ansamblu, Veraflox® combate în mod eficient, atât bacteriile sensibile, cât şi bacteriile rezistente în prima etapă la concentraţii terapeutice.

"În timp ce multe companii farmaceutice au încetat cercetarea pentru descoperirea de  antibiotice, Bayer Animal Health, a continuat să investescă în dezvoltarea unui produs superior. Dezvoltarea Veraflox®  demonstrează angajamentul Bayer Animal Health pentru dezvoltarea știintei în domeniul veterinar.”, au declarat reprezentanţii companiei.

Veraflox® a dovedit o  eficacitate remarcabilă la câine în tratamentul  din plăgile superficiale şi profunde, piodermite, infecţii acute ale tractului urinar, afecţiunile periodontale severe, dar şi împotriva abceselor si infecţiilor tractului respirator superior la pisică.

Siguranţa Veraflox® a fost confirmată printr-o serie de studii clinice efectuate pe un număr de peste 700 de câini şi pisici.

Veraflox® este conceput pentru a oferi un maximum de flexibilitate

Testarea extensivă a siguranţei oculare a demonstrat faptul că Veraflox®  nu a avut nici un efect advers asupra retinei, chiar si la un dozaj de 10 ori mai mare decât cel recomandat la pisici.

Veraflox® este conceput pentru a oferi un maximum de flexibilitate, are gust plăcut şi complianţă crescută,fiind disponibil sub formă de comprimate aromate la câine si sub formă de suspensie orală bine acceptată la pisici.

Despre Grupul Bayer

Grupul Bayer este o companie globală, cu competenţe în domeniul sănătăţii, nutriţiei şi materialelor high-tech. Bayer HealthCare, un subgrup al Bayer AG,

cu vânzări anuale de peste 16.913 miliarde de euro (2010), este una dintre companiile inovatoare de top în sănătate şi industria de produse medicale, cu sediul în Leverkusen, Germania.

Compania combină activităţile globale de  sănătate animală, îngrijire medicală şi diviziile farmaceutice. Scopul Bayer HealthCare este de a descoperi şi fabrica produse, care vor îmbunătăţi sănătatea umană si animală la nivel mondial.

Bayer HealthCare are o forţă de muncă la nivel mondial de 55.700 angajaţi şi este reprezentată în mai mult de 100 de ţări. Cu o cifra de afaceri de 1.120 milioane de euro (2010) Divizia de Sănătate Animală a Bayer HealthCare este unul dintre producătorii mondiali de top de medicamente de uz veterinar. Divizia produce şi comercializează mai mult de 100 de medicamente de uz veterinar.

Distribuitor şi comenzi pentru medici veterinari

MARAVET SRL, Korponay F.

Str. Europa Nr. 9, 430000 Baia Mare, Maramureş, România

Tel: + 40 - 262 - 211.964 Email: office@maravet.com

Mai multe Ştiri

Cryopen B - Aparat pentru Cryoterapie

Cryopen B+ → Siguranță, confort, eficacitate, economie de timp pentru medicii veterinari și pentru pacienți, toate acestea și multe alte beneficii cu Cryopen B+! Convinge-te singur! 
Citește mai mult

scil_analizor

Analizor de sediment urină Scil Vet SA

Scilvet SA → Cea mai nouă tehnologie, în palma ta! Tehnologie revoluționară de măsurare pentru determinarea sedimentului urinar! Scil Vet SA este un analizor inovator care evaluează rapid și precis sedimentul urinar datorită tehnologiei optice patentate! 
Citește mai mult

Anka-Vet Puder Spray

Anka-Vet Puder spray - spray protector pe bază de oxid de zinc

Maravet lansează astăzi noul spray cu oxid de zinc și uleiuri de oregano, mușețel și dafin: Anka-Vet Puder Spray 400 ml.
Citește mai mult

Conferință de Oftalmologie Veterinară - 17 Mai 2013, Budapesta

Conferință de Oftalmologie Veterinară - 17 Mai 2013, Budapesta

Cabinetul veterinar Szentesi Kiseri, împreună cu Organizația Națională a Crescătorilor de Câini din Ungaria (MEOE) organizează conferința de oftalmologie, ajunsă la cea de-a III-a ediție
Citește mai mult

Maravet

Seminar de Neurologie - 18-19 Mai, București

Maravet vă invită să participați la seminarul cu tema " O abordare practică a afecțiunilor neurologice a animalelor de companie"
Citește mai mult

Workshop Ecografie

Workshop Ecografie

Maravet are plăcerea de a vă invita la Workshopul de Ecografie ce are ca teme investigația ecografică și interpretarea imaginii ecografice în diagnosticul diferențial la Office Maravet Bucuresti
Citește mai mult

Maravet Workshop

SEMINAR DE BIOCHIMIE ȘI ENDOCRINOLOGIE CLINICĂ

Maravet are plăcerea de a vă invita să participaţi la seminarul de biochimie si endocrinologie clinică, ce are ca teme semnificațiile diagnostice ale modificărilor biochimice sanguine în bolile interne şi ale modificărilor hormonale în endocrinopatii la animalele de companie
Citește mai mult

Premii de 8.000 RON

Premii de 8.000 RON - Campania „În numele ştiinţei”, dedicată exclusiv medicilor veterinari

AMVAC - Asociația Medicilor Veterinari pentru Animale de Companie, alături VET-MAGAZIN.ro, lansează astăzi, 24 August 2012, campania „În numele ştiinţei” dedicată exclusiv medicilor veterinari
Citește mai multŞtiinţa

Revista

Internaţional

Literatură