Solvasol Injection

(14.10.2011) Suspensie injectabilă pentru bovine şi câini (cefalexină sodică)

Solvasol Injection Substanţa activă este Cefalexina (sub formă de cefalexină sodică), iar excipienţii: Trigliceridă caprat caprilică. Solvasol Injection - suspensie injectabilă este recomandat pentru administrare intramusculară sau subcutanată la câini şi pentru administrare intramusculară la bovine. Nu se administrează intravenos sau intratecal.

Indicaţii

Pentru tratarea infecţiilor cauzate de, sau în asociere cu organisme sensibile la cefalexină la bovine şi câini. În prezenţa unor microorganisme susceptibile, Solvasol Injection - suspensie injectabilă este indicat pentru tratarea infecţiilor tractului respirator, urogenital, a pielii şi a infecţiilor localizate ale ţesuturilor moi la câini. La câini poate fi eficient, de asemenea, în tratamentul infecţiilor tractului gastrointestinal.

La bovine, produsul este indicat în tratarea în special a metritelor, infecţii ale picioarelor, răni, abcese, tratarea mastitei septicemice pentru suplimentarea terapiei intramamare.

Cefalosporina este un tip de antibiotic betalactaminic semisintetic, produs de specii de ciuperci Cephalosporium, foarte active pe multe microorganisme, fiind utilizat în tratamentul infecţiilor.

Cefalexina este o cefalosporină semisintetică din grupa antibioticelor betalactamice cu o acţiune similară penicilinelor, ce determină liza bacteriilor prin inhibarea sintezei peptidoglicanului din peretele celulei bacteriene.

Următoarele microorganisme sunt sensibile la cefalexina in vitro: Staphylococcus spp (incluzând speciile rezistente la penicilină), Streptococcus spp, Actinomyces bovis, Corynebacterium spp, Haemophilus spp, Pasteurella spp, Erysipelothrix rhusiophatiae, Escherichia coli, Clostridium spp, Proteus spp, Salmonella spp, Micrococcus spp, Fusobacterium spp, Moraxella spp, Peptostreptococcus spp, Actinobacillus lignieresi, Peptococcus spp

Timp  de aşteptare

A nu se sacrifica pentru consumul uman în timpul tratamentului.

Bovine: Ţesuturi comestibile: 4 zile.

Lapte: 0 mulsori.

Numele şi adresa producătorului

Norbrook Laboratories Limited, Station Works, Newry, Co Down, BT35 6JP, Irlanda de Nord

Numele şi adresa deţinătorului autorizaţiei de comercializare

MARAVET SRL, Str. Europa nr. 9, Baia Mare, RO-430000, România, Tel/Fax: +40 262 211 964, office@maravet.com
Mai multe Ştiri

Cryopen B - Aparat pentru Cryoterapie

Cryopen B+ → Siguranță, confort, eficacitate, economie de timp pentru medicii veterinari și pentru pacienți, toate acestea și multe alte beneficii cu Cryopen B+! Convinge-te singur! 
Citește mai mult

scil_analizor

Analizor de sediment urină Scil Vet SA

Scilvet SA → Cea mai nouă tehnologie, în palma ta! Tehnologie revoluționară de măsurare pentru determinarea sedimentului urinar! Scil Vet SA este un analizor inovator care evaluează rapid și precis sedimentul urinar datorită tehnologiei optice patentate! 
Citește mai mult

Grupul Farmavet  Pasteur oferă medicilor peste 1,5 tone de detergenți, săpunuri și dezinfectanți prin asociația Dăruiește Viață

Grupul Farmavet – Pasteur oferă medicilor peste 1,5 tone de detergenți, săpunuri și dezinfectanți prin asociația Dăruiește Viață

Grupul Farmavet - Pasteur, unul dintre cei mai importanți integratori de soluții farmaceutice și de nutriție pentru domeniul veterinar din România, a oferit asociației Dăruiește Viață săpunu
Citește mai mult

Fortune_Change_the_World

Henry Schein numit în lista Fortune „Change the World”

Henry Schein a fost recunoscut pentru eforturile sale de a ameliora sănătatea orală a persoanelor aflate la nevoie prin intermediul a trei inițiative pe care compania le-a sprijinit ca parte a programului Henry Schein Cares.
Citește mai mult

Henry Schein urcă pe locul 238 în topul Fortune 500

Henry Schein Inc., cea mai mare companie din Long Island cotată la bursă, a avansat 5 locuri în ultima ediție a Fortune 500 lansată luni. Distribuitorul de produse pentru stomatologi, veterinari și practicieni a urcat pe locul 238 în topul anual al companiilor cotate la bursă, raportat la cifra de afaceri.
Citește mai mult

Elanco Animal Health

Elanco - se vinde

Compania Lilly, care detine compania Elanco AH, sanatatea animala - ia in calcul vanzarea acesteia, pentru ca acest sector (sanatatea animala) se confrunta cu o competitie din ce in ce mai mare.
Citește mai mult

Henry-Schein

Henry Schein urmeaza sa achizitioneze Merritt Veterinary Supplies

Extinderea prezenței în Estul Statelor Unite pentru a beneficia de relatia cu clinicile veterinare cu o gamă mai largă largă de produse, servicii cu valoare adăugată și soluții tehnologice.
Citește mai mult

Dermatita

Hill’s Romania, prin Maravet și Biovet Distribution, a organizat, la Cluj, seminarul ”Dermatita atopică”

Hill’s România, prin companiile Maravet și Biovet Distribution a continuat seria evenimentelor științifice dedicate medicilor veterinari prin organizarea unui nou seminar ce a avut lor în data 8 septembrie, la Cluj.
Citește mai mult

Ştiinţa

Revista

Internaţional

Literatură