Sebacil Foxim

(26.06.2012) Combate râia, paduchii, muștele și căpușele

Denumirea produsului medicinal veterinar: Sebacil 50% EC, concentrat emulsionabil pentru suine, ovine, câine.

Sebacil Foxim Substanță activă: Foxim500 mg/ml Excipienți: N-butanolI.

Indicații: Suine, câine: Pentru combaterea agenților cauzali ai râiei (Psoroptes, Sarcoptes și Chorioptes), păduchilor malofagi sau hematofagi, muște, căpușe.

Ovine: Pentru combaterea agenților cauzali ai râiei (Psoroptes, Sarcoptes și Chorioptes), păduchilor malofagi sau hematofagi, păduchilor de ovine, muște, capușe și larvelor de insecte prezente în plăgi.

Contraindicații: Utilizarea Sebacil 50% EC nu este permisă la animalele în lactație care produc lapte pentru consum uman.

Reacții adverse: Nu sunt de așteptat dacă este utilizată doza menționată în prospect. Dacă observați reacții grave sau alte efecte care nu sunt menționate în acest prospect, vă rugăm informați medicul veterinar.

Posologie pentru fiecare specie, căi de administrare și mod de administrare: Calea de administrare: Aplicare externă. Spălare, pulverizare, îmbăiere. Sebacil 50% EC trebuie să fie diluat înainte de utilizare.

Recomandări privind administrarea corectă: Tratamentul prin spălare și prin pulverizare:

a) păduchi malofagi sau hematofagi, păduchi de ovine, muște, căpușe și larvelor de insecte prezente în plăgi: Un singur tratament: 10 ml Sebacil 50% EC adaugați la 10 l de apă.

b) agenții cauzali ai râiei Psoroptes, Sarcoptes și Chorioptes: Două tratamente la un interval de 7 zile. 10 ml Sebacil 50% EC adăugați la 10 l de apă. În infestări severe cu râie, concentrația de Sebacil 50% EC este necesar să fie dublată, de exemplu 20 ml Sebacil 50% EC la 10 l de apă. Tratament prin spălare: Tratamentul prin spălare este recomandat în special pentru animale individual. Spălarea se face cu un burete, având grijă ca întreg corpul animalului să fie umezit. Tratament prin pulverizare: Se pot utiliza orice tip de instrumente pentru pulverizare. Când se pulverizează trebuie să se acorde atenție ca presiunea să nu scadă sub 6 bari (5 atmosfere).

Corpul animalului este necesar să fie complet umed cu o atenție mai mare asupra regiunilor din jurul urechilor, între picioare, uger și sub coada. Cantitățile de emulsie necesare pentru pulverizare, de exemplu: suine: aproximativ 0,5 - 1 litru / ovine: aproximativ 2 - 3 litri. Tratamentul râiei la ovine prin îmbăiere: Cantitatea de apă necesară va fi calculată cu exactitate.

a) Încărcătura inițială: la 1000 l de apă se adaugă 1 l de Sebacil 50% EC. După o pre-diluție în 10 - 20 l apă, a cantității necesare de Sebacil 50% EC, aceasta este adăugată în restul de apă asigurând un amestec corespunzător.

Reîmprospătarea se face după ce s-a pierdut 10 până la 20 % din apa de îmbaiere.

b) Reîmprospătarea: Deoarece este nevoie de o cantitate mai mică de lichid o diluție mai mică este necesară, de exemplu adaugați 200 ml Sebacil 50% EC la 100 l apă. După o pre-diluție în 10 - 20 l apă se adaugă în restul de apă asigurând un amestec corespunzător. Tratamentul prin îmbaiere: Consumul de lichid pe ovină este dependent de lungimea lânii și timpul de scurgere.

Având la baza un consum mediu de 3,5 l pe animal și la un volum al bazinului de 1000 l, reîmprospătarea trebuie să se facă după ce 30 - 60 animale au fost scufundate. A nu se păstra soluția mai mult de 3 zile consecutiv.

Altfel soluția trebuie să fie schimbată. Instrucțiuni pentru tratamentul râiei: Toate animalele din turmă trebuie să fie tratate. Animalele vor fi scufundate complet și ținute în baie pentru aproximativ 1/2 minut. Capetele vor fi scufundate de două ori. Posibile surse de re-infestare, de exemplu adăpostul, gardul de împrejmuire și alte instrumente este necesar să fie, de asemenea, pulverizate.

Timp de așteptare: Suine țesuturi comestibile: 28 de zile, Ovine țesuturi comestibile: 28 de zile,

Lapte: utilizarea Sebacil 50% EC nu este permisă la animalele în lactație care produc lapte pentru consum uman.

Precauții speciale pentru depozitare: A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor. A nu se păstra la temperatură mai mare de 25°C. A nu se utiliza după data expirării marcată pe eticheta atenționare (atenționări) specială (speciale): În cazuri de otrăvire, ca și la alte organofosforice au fost observate următoarele simptome ca salivație, nistagmus, diaree, bradicardie, tremurături musculare, ataxie, spasme, convulsii și comă determinată de epuizare respiratorie. Solicitați ajutorul medicului imediat și arătați eticheta produsului. Tratamentul constă din combaterea simptomelor și administrarea antidotului, atropina (doza de bază: de la 0,1 mg/kg iv. sau im.).

Doza va fi modificată în funcție de individ și de severitatea simptomelor. Reactivatori ai colinesterazei pot fi administrați dupa atropinizare. Doza (sulfat de atropina): om: 0,2 - 0,5 ml, suine și ovine 2,0 - 5,0 ml. Dacă este necesar repetați după 15 -30 minute.

Date în baza cărora a fost aprobat ultima dată prospectul: Martie 2010.

Distribuitor:

MARAVET S.C. MARAVET SRL, Str. Europa nr. 9, 430000 Baia Mare

Tel/Fax: 0262-211.964;

office@maravet.com

Mai multe Ştiri

Cetoza subclinică la bovine  hoţul silenţios al profitului

Cetoza subclinică la bovine – hoţul silenţios al profitului

Fătarea, funcţiile metabolice postpartum şi lactaţia vacilor de lapte depind în mare măsură de perioada de tranziţie, când ele ar trebui să poată gestiona aportul de energie şi să depăşească balanţa energetică negativă
Citește mai mult

Veraflox Logo

Compania Bayer lansează în România, Veraflox®

Veraflox ® (pradofloxacin) este un nou tip de fluorochinolonă, care marchează un pas înainte semnificativ în tratamentul infecţiilor bacteriene la câine si pisică
Citește mai mult

Bayer Advantix

Bayer Advantix

Bayer Animal Health anunță lansarea unei noi forme de prezentare pentru produsul Advantix® în România
Citește mai mult

Seminarii bovine

Seminarii bovine

Maravet împreună cu partenerii Bayer şi Pfizer vă invită să participaţi la seminariile pentru medicii veterinari şi crescătorii de bovine care vor aborda următoarele teme de discuţii
Citește mai mult

Seresto

Seresto – a new benchmark in flea and tick control

Bayer lansează la Birmingam, în data de 12 aprilie, SERESTO - un nou produs antiparazitar dedicat atât câinilor, cât și pisicilor. Dr. Scott Miller va modera lansarea, iar prezentările vor fi susținute de medici veterinari din Marea Britanie, Germania, Franța, Portugalia, Urgaria și Africa de Sud
Citește mai mult

Perizin

Perizin, Checkmite și Bayvarol

Bayer şi Maravet vin în ajutorul apicultorilor în lupta împotriva varroozei cu medicamente de înaltă performanță
Citește mai multŞtiinţa

Revista

Internaţional

Literatură