Masti Veyxym- Redă  Eficienta  Antibioticelor

(09.11.2011) De cele mai multe ori, în cazuri de mamite (inflamatii ale ugerului) desi intervenim cu antibiotice puternice în terapia locală sau asociată pe cale generală, frecvent rezultatele terapeutice sunt nesatisfăcătoare chiar si în conditiile unei flore patogene sensibile la actiunea antibioticelor uzitate.

Masti Veyxym Plecând de la acest deziderat Veyx-Pharma propune un nou concept în abordarea terapiei mamitelor care va duce la o îmbunătătire esentială a procesului de vindecare cât si la reducerea perioadei de infectie.

Acest nou concept propune spre utilizare produsul Masti Veyxym ce contine enzime proteolitice.

Enzimele proteolitice au efect imunostimulator local, stimulând astfel mecanismul imun de apărare al glandei mamare, dar si efect direct asupra inflamatiilor glandei mamare cauzate de bacterii si levuri, inhibând semnificativ cresterea acestora.

Enzimele proteolitice au implicatii directe în reducerea secretiei purulente, în eliminarea fibrinei care rezultă din procesul inflamator si care este răspunzătoare de cele mai multe ori împreună cu cazeina de blocarea canalelor lactofore.

Astfel, prin utilizarea de Masti Veyxym® canalele lactofore blocate de procesul inflamator sunt deblocate, si se favorizează eliminarea bacteriilor patogene cât si a toxinelor acestora prin muls.

Tratamentele cu antiobiotice cu administrare intramamară vor fi mai benefice ajungând mai rapid la locul infectiei ca rezultat al procesului de curătare si vor actiona direct asupra agentilor etiologici ai mamitelor.

În cazul în care este posibil, tratamentul initial cu Masti Veyxym® se recomandă a fi inceput  cu 12 ore înainte de administrarea antibioticelor.

A fost stabilit, indiferent de tipul de mastită, ca finalul tratamentului cu Masti Veyxym® să fie concomitent cu adăugarea ultimei doze de antibiotic.

În felul acesta se produce eliminarea completă a elementelor inflamatorii si a posibilelor bacterii reziduale care pot fi încă prezente la nivelul sfertului aflat în etapa de însănătosire.

Prin această abordare se reduc semnificativ sansele unei resute (reaparitia mamitelor în cursul lactatiei curente).

Pentru a obtine cele mai bune rezultate recomandarea este ca Masti Veyxym® să fie  aplicat, la fel ca si în terapia cu antiobiotic, de cel putin de 3 ori.

În functie de exprimarea clinică a afectiunii, tratamentul cu antibiotic si cu preparat enzymatic, trebuie să fie mentinut până la obtinerea vindecării complete si implicit a unei secretii lactate normale.

Acestea fiind spuse, terapia trebuie să fie în concordantă cu procesul inflamator si cu modul de exprimare al acestuia (subclinic sau clinic, acut sau cronic în cazul celor clinice).

Vă prezentăm, în continuare, câteva posibilităti de abordare terapeutică în functie de modalitatea de exprimare a procesului inflamator al tesutului mamar.

În cazul mastitei subclinicale (lapte fără modificări vizuale, creșterea numărului celulelor somatice, sau depistarea agenților patogeni în mostra de lapte) la fel ca si în cazul mastitelor cronice (lapte modificat organoleptic, inflamatie cronică cu tendintă de indurare a glandei mamare), unde după diagnoza initială nu este necesară terapia imediată cu antibiotic, recomandarea este ca terapia să înceapă cu Masti Veyxym®. Tratamentul cu antibiotic este început cu 12 ore mai târziu adică la următorul muls.

Recomandări pentru aplicarea Masti Veyxym® în mastita subclinică si cronică:


*) în cazul anumitor preparate cu antibiotic intervalul de tratament este de 12 ore

În mastita acută (secretia lactată este modificată, tesutul mamar inflamat si dureros, creste temperatura locală, în unele cazuri apare febra) se impune un tratament imediat cu antiobiotice pentru a reduce numărul de germeni patogeni.

În acest caz, pentru a facilita actiunea antibioticului si pentru a reduce cantitatea de produs inflamator de la nivelul glandei mamare cât si pentru stimularea imunitătii locale, Masti Veyxym® este adăugat în acelasi timp cu antibioticul ales pentru tratament.

Recomandare pentru aplicarea Masti Veyxym®  în mastita acută:


*) în cazul anumitor preparate cu antibiotic intervalul de tratament este de 12 ore

În cazul mastitei acute medicul veterinar decide dacă pe lângă tratamentul local, va apela si la un tratament pe cale generală cu antibiotice si/sau anti-inflamatorii si ce alte măsuri trebuie luate.

Concluzii:

Enzimele proteolitice reprezintă garantia succesului în terapia mamitelor.

Masti Veyxym® – este o suspensie uleioasă ce contine:

  • enzyme proteolitice  -tripsina, chimotripsina si papaina;
  • vitamina A si E.

Această combinatie de enzime proteolitice si vitamine are următoarele actiuni la nivelul glandei mamare inflamate:

  • Reduce secretiile inflamatorii
  • Creste difuzabilitatea antibioticului si actiunea acesteia
  • Inhibă dezvoltarea bacteriilor patogene
  • Creste imunitatea locală
  • Reduce virulenta agentilor etiologici ai mamitelor
  • Scade numărul de celule somatice
  • Stimulează refacerea epiteliului canalelor lactofore afectat

Producator: VEYX Pharma GmbH, Germania

In Romania prin:

MARAVET SRL, www.maravet.comMai multe Ştiri

Anka-Vet Puder Spray

Anka-Vet Puder spray - spray protector pe bază de oxid de zinc

Maravet lansează astăzi noul spray cu oxid de zinc și uleiuri de oregano, mușețel și dafin: Anka-Vet Puder Spray 400 ml.
Citește mai mult

Performanta prin Specializare in Medicina Veterinara

Performanta prin Specializare in Medicina Veterinara

Compania Bayer, alaturi de Facultatea de Medicina Veterinara Bucuresti si partenerul sau, Maravet, are deosebita placere sa va invite maine, 22 noiembrie 2014, de la ora 9:30, in aula “Prof. Dr. Aurel Popoviciu” la conferinta cu tema “Performanta prin Specializare in Medicina Veterinara”
Citește mai mult

Conferință de Oftalmologie Veterinară - 17 Mai 2013, Budapesta

Conferință de Oftalmologie Veterinară - 17 Mai 2013, Budapesta

Cabinetul veterinar Szentesi Kiseri, împreună cu Organizația Națională a Crescătorilor de Câini din Ungaria (MEOE) organizează conferința de oftalmologie, ajunsă la cea de-a III-a ediție
Citește mai mult

Maravet

Seminar de Neurologie - 18-19 Mai, București

Maravet vă invită să participați la seminarul cu tema " O abordare practică a afecțiunilor neurologice a animalelor de companie"
Citește mai mult

Workshop Ecografie

Workshop Ecografie

Maravet are plăcerea de a vă invita la Workshopul de Ecografie ce are ca teme investigația ecografică și interpretarea imaginii ecografice în diagnosticul diferențial la Office Maravet Bucuresti
Citește mai mult

Maravet Workshop

SEMINAR DE BIOCHIMIE ȘI ENDOCRINOLOGIE CLINICĂ

Maravet are plăcerea de a vă invita să participaţi la seminarul de biochimie si endocrinologie clinică, ce are ca teme semnificațiile diagnostice ale modificărilor biochimice sanguine în bolile interne şi ale modificărilor hormonale în endocrinopatii la animalele de companie
Citește mai mult

Kenofix Pro contine Bitrex și este un Spray protector pentru piele și copite

Kenofix Pro

Kenofix Pro contine Bitrex și este un Spray protector pentru piele și copite.
Citește mai mult

Flunixin 25 mg/g granule pentru cabaline

Flunixin 25 mg/g granule pentru cabaline

Flunixin este un produs nou Norbrook Laboratories pentru ameliorarea inflamaţiilor şi durerilor asociate cu tulburări musculo-scheletale la cabaline
Citește mai mult

Ştiinţa

Revista

Internaţional

Literatură