Loxicom

(30.01.2012) Indicat la bovine în infecţiile respiratorii acute, împreună cu tratamentul antibiotic corespunzător, pentru a reduce simptomatologia clinică. Indicat pentru utilizare în diaree, în combinaţie cu tratamentul de rehidratare orală, pentru a reduce simptomatologia clinica la viţeii cu vârste mai mari de o săptămâna şi la tineretul bovin ne-lactant.

Loxicom Indicatiile cuprind si porcinele in afectiunile locomotorii si cabaline in ameliorarea inflamatiilor si durerilor musculo-scheletale.

Prezentare:

Un ml conține: Meloxicam 20 mg; Etanol 150 mg

La bovine este indicat si ca medicaţie adjuvantă în tratamentul mastitei acute, în combinaţie cu tratamentul antibiotic.

Porcine: Indicat pentru utilizare în afecţiunile locomotorii non-infecţioase, pentru a reduce simptomele de şchiopătură şi inflamaţie. Indicat ca medicaţie adjuvantă în tratamentul septicemiei şi toxemiei puerperale (sindromul de mastită-metrită-agalaxie), împreuna cu tratamentul antibiotic corespunzător.

Cabaline: Indicat pentru ameliorarea inflamaţiei şi a durerii în afecţiunile musculo-scheletale acute şi cronice. Indicat pentru ameliorarea durerii asociate colicilor la cabaline.

Dozaj şi mod de administrare:

Bovine: Administrare unică, subcutanată sau intravenoasă, la doza de 0,5 mg meloxicam/kg greutate corporală (de exemplu 2,5 ml/100 kg greutate corporală), în combinaţie cu tratamentul antibiotic sau cu tratamentul de rehidratare orală, după caz. Volumul maxim recomandat a fi administrat într-un singur loc de injectare este de 10 ml.

Porcine: Administrare intramusculară unică, la doza de 0,4 mg meloxicam/kg greutate corporală (de exemplu 2,0 ml/100 kg greutate corporală), în combinaţie cu tratamentul antibiotic, după caz. Dacă este necesar, o a doua doză de meloxicam poate fi administrată după 24 de ore. Volumul maxim recomandat a fi administrat într-un singur loc de injectare este de 2 ml.

Cabaline: Injecţie intravenoasă unică, la doza de 0,6 mg meloxicam/kg greutate corporală (de exemplu 3,0 ml/100 kg greutate corporală). Pentru utilizare în ameliorarea inflamaţiei şi durerii în afecţiunile musculo-scheletale acute şi cronice. Pentru continuarea tratamentului poate fi utilizat un tratament oral adecvat care conţine meloxicam, administrat în conformitate cu recomandările de pe etichetă.

A se evita contaminarea în timpul utilizării.

A nu se depăşi 50 de perforări ale capacului flaconului. În cazul în care sunt necesare mai mult de 50 de perforări ale capacului flaconului, se recomandă folosirea unui ac care nu se extrage.

Contraindicaţii şi atenţionări:

A nu se utiliza pentru cabaline cu vârsta mai mică de 6 săptămâni. A nu se utiliza pentru iepele gestante sau care alăptează. A nu se utiliza pentru animale care prezintă afecţiuni

hepatice, cardiace sau renale sau afecţiuni de tip hemoragic, precum şi în cazurile în care există dovezi de leziuni gastrointestinale ulceroase. A nu se utiliza în caz de hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi. În cazul tratamentului diareei la bovine, a nu se utiliza pentru animale cu vârsta mai mică de o săptămână. În cazul în care apar reacţii adverse, încetaţi tratamentul şi apelaţi la sfatul medicului veterinar. A se evita utilizarea la animalele aflate în stare de deshidratare severă, hipovolemie sau hipotensiune, care necesită

rehidratare pe cale parenterală, întrucât aceasta ar implica un risc potenţial de toxicitate renală. Dacă pentru tratamentul colicilor la cabaline ameliorarea durerii nu este corespunzătoare, trebuie reevaluat atent diagnosticul, întrucât aceasta ar putea indica necesitatea unei intervenţii chirurgicale. Auto-injectarea accidentală poate provoca durere.

Persoanele cu hipersensibilitate cunoscută la medicamente antiinflamatorii nesteroidiene (AINS) trebuie să evite contactul cu produsul medicinal veterinar. În caz de auto-injectare accidentală solicitaţi imediat sfatul medicului şi prezentaţi-i prospectul produsului sau eticheta.

Administrarea în timpul gestaţiei şi a lactaţiei:

Bovine şi porcine: Poate fi administrat în timpul gestaţiei şi a lactaţiei.

Cabaline: A se vedea secţiunea “Contraindicaţii”. A nu se administra simultan cu glucocorticosteroizi, alte medicamente antiinflamatorii nesteroidiene sau cu agenţi anticogulanţi. În caz de supradozaj trebuie iniţiat tratamentul simptomatic.

Deşeurile trebuie evacuate în conformitate cu reglementările locale.

Atenţionări speciale:

A nu se păstra la vederea şi îndemâna copiilor. Produsul medicinal veterinar nu necesită condiţii speciale de depozitare. A nu se utiliza după data de expirare (EXP) indicată pe flacon

şi pe ambalaj. Termenul de valabilitate după prima perforare a flaconului: 28 zile.

Nu este autorizată administrarea produsului la cabalinele al căror lapte este destinat consumului uman.

Categorie legală:

A se elibera doar pe bază de reţetă prescrisă de medicul veterinar.

Mod de prezentare:

Flacoane de 50 ml, 100 ml şi 250 ml.

Timp de aşteptare:

Bovine: Carne şi organe: 15 zile Lapte: 5 zile

Porcine: Carne şi organe: 5 zile

Cabaline: Carne şi organe: 5 zile.

PRODUS MEDICINAL VETERINAR AUTORIZAT NUMAI PENTRU UZ VETERINAR

Produs distribuit de MARAVET
Mai multe Ştiri

Cryopen B - Aparat pentru Cryoterapie

Cryopen B+ → Siguranță, confort, eficacitate, economie de timp pentru medicii veterinari și pentru pacienți, toate acestea și multe alte beneficii cu Cryopen B+! Convinge-te singur! 
Citește mai mult

scil_analizor

Analizor de sediment urină Scil Vet SA

Scilvet SA → Cea mai nouă tehnologie, în palma ta! Tehnologie revoluționară de măsurare pentru determinarea sedimentului urinar! Scil Vet SA este un analizor inovator care evaluează rapid și precis sedimentul urinar datorită tehnologiei optice patentate! 
Citește mai mult

Grupul Farmavet  Pasteur oferă medicilor peste 1,5 tone de detergenți, săpunuri și dezinfectanți prin asociația Dăruiește Viață

Grupul Farmavet – Pasteur oferă medicilor peste 1,5 tone de detergenți, săpunuri și dezinfectanți prin asociația Dăruiește Viață

Grupul Farmavet - Pasteur, unul dintre cei mai importanți integratori de soluții farmaceutice și de nutriție pentru domeniul veterinar din România, a oferit asociației Dăruiește Viață săpunu
Citește mai mult

Fortune_Change_the_World

Henry Schein numit în lista Fortune „Change the World”

Henry Schein a fost recunoscut pentru eforturile sale de a ameliora sănătatea orală a persoanelor aflate la nevoie prin intermediul a trei inițiative pe care compania le-a sprijinit ca parte a programului Henry Schein Cares.
Citește mai mult

Henry Schein urcă pe locul 238 în topul Fortune 500

Henry Schein Inc., cea mai mare companie din Long Island cotată la bursă, a avansat 5 locuri în ultima ediție a Fortune 500 lansată luni. Distribuitorul de produse pentru stomatologi, veterinari și practicieni a urcat pe locul 238 în topul anual al companiilor cotate la bursă, raportat la cifra de afaceri.
Citește mai mult

Elanco Animal Health

Elanco - se vinde

Compania Lilly, care detine compania Elanco AH, sanatatea animala - ia in calcul vanzarea acesteia, pentru ca acest sector (sanatatea animala) se confrunta cu o competitie din ce in ce mai mare.
Citește mai mult

Henry-Schein

Henry Schein urmeaza sa achizitioneze Merritt Veterinary Supplies

Extinderea prezenței în Estul Statelor Unite pentru a beneficia de relatia cu clinicile veterinare cu o gamă mai largă largă de produse, servicii cu valoare adăugată și soluții tehnologice.
Citește mai mult

Dermatita

Hill’s Romania, prin Maravet și Biovet Distribution, a organizat, la Cluj, seminarul ”Dermatita atopică”

Hill’s România, prin companiile Maravet și Biovet Distribution a continuat seria evenimentelor științifice dedicate medicilor veterinari prin organizarea unui nou seminar ce a avut lor în data 8 septembrie, la Cluj.
Citește mai mult

Ştiinţa

Revista

Internaţional

Literatură