Foresto® – o zgardă inovativă împotriva puricilor și căpușelor

(08.04.2012) Protecție continuă împotriva puricilor și căpușelor până la 8 luni

Câinii și pisicile au fost mereu subiectele infestațiilor cu purici și căpușe, în ultimii ani, bolile transmise de acești paraziți (vectori), au devenit din ce în ce mai răspândite, reprezentând un real pericol atât pentru animale, cât și pentru oameni. Cu o singură aplicare, Foresto oferă protecţie de până la 8 luni împotriva puricilor şi căpuşelor.

Foresto® o zgardă inovativă împotriva puricilor și căpușelor

Majoritatea populației este conștientă că infestațiile animalelor de companie pot apărea pe întreg parcursul anului, dar este mai puțin cunoscut faptul că fluctuatiile de temperatură duc la infestații cu căpuse ce apar frecvent în afara sezoanelor tradiționale. În fața riscului ca infestarea și bolile asociate să apară în orice sezon, specialiștii recomandă ca tratamentul preventiv împotriva puricilor și căpușelor să fie menținut pe întreg parcursul anului.

Metoda cea mai eficientă de abordare a bolilor transmise de vectori este prevenirea transmiterii. Acest lucru poate fi realizat prin înlăturarea vectorilor de parazit care transmit aceste boli potențial letale. Utilizarea paraziticidelor cu activitate repelentă (de respingere) a fost demonstrată în reducerea riscului potenţial letal al bolilor transmise de vectori, atat în condiţii de laborator, precum şi in condiţii de teren.

Ce se întâmplă după ce clienții îți părăsesc clinica?

Seria de tratamente lunare eficiente împotriva puricilor și căpuşelor asigură că cele mai multe animale de companie nu mai prezintă risc de infestare?

Există o serie de tratamente lunare disponibile, în special spot-on, care oferă o protecţie împotriva puricilor şi / sau căpuşelor, dar încă sunt prezente în cabinete animale de companie care vin infestate. Motivul este simplu - opţiunile curente de tratament sunt eficiente, dar dacă ele nu sunt aplicate la timp în fiecare lună, nu pot oferi protecţia necesară.

S-au observat, de asemenea, proprietari ce raportează o dificultate în menţinerea programului lunar de tratament cerut de paraziticidele spot-on. Folosind tratamentele lunare este foarte ușor ca proprietarii de animale de companie să uite să aplice o doză sau două, dar problema este mult mai complexă și nu se rezumă la nepăsarea proprietarului. Realitatea este că unul din punctele forte ale tratamentelor spot-on sau pastilelor este invizibilitatea protecţiei, care este, de asemenea, și un dezavantaj. Clienții noștri sunt persoane cu vieţi ocupate şi deși au foarte multă grijă de animalele lor de companie şi doresc să facă lucrurile corect, pur si simplu nu-și amintesc să le aplice la momentul potrivit. Ceea ce este necesar este un mijloc de a oferi protecţie eficientă antiparazitară care poate dura mai multe luni pentru fiecare aplicare.

Bolile infecțioase provenite de la căpușe

Există aproximativ 800 de specii de căpuşe în întreaga lume, în general clasificate fie ca "agresive" (cele din clasa ixodidae) sau "blânde" (argasids). Căpuşele "blânde" se hrănesc rapid si sunt rareori o cauza a transmiterii de boli. Cele aproximativ 400 de specii de căpuşe "agresive" rămân ataşate de gazdă mai multe zile şi reprezintă o ameninţare pentru animale de companie şi pentru oameni pentru că pot transmite infecţii între gazde, şi chiar între specii.

Principalele specii "agresive" de căpuşe care afectează animalele de companie în Europa sunt Ixodes ricinus (căpușele oilor, căprioarelor), Dermacentor reticulatus (căpușele vitelor) şi Rhipicephalus sanguineus (căpușa câinelui maro). Împreună, aceste capuse sunt responsabile pentru transmiterea unui număr de boli grave la animale de companie, printre care:

 • Anaplasmoza
 • Babesioza
 • Erlichioza
 • Borelioza Lyme
 • Febra pătată Mediterană (MSF)
 • Encefalita (TBE)

Mai multe dintre infecțiile transmise de căpuşe care afectează animalele de companie pot provoca boli grave la om, în special Borelioza Lyme, Anaplasmoza, RMSF, febra pătată Mediterană şi encefalita.

Infectarea cu multiplii patogeni transmiși de căpușe sau cu genotipuri multiple ale aceleaşi specii patogene, pot să apară într-un anumit animal ca urmare a expunerii avansate la capușe. Aceleaşi specii de căpuşe pot fi vectori pentru multiplii agenţi patogeni, poate apărea coinfectia căpuşelor individuale. La câini, coinfecția cu combinaţii de Ehrlichia, Bartonella, Babesia, Hepatozoon, Leishmania şi specii de Rickettsia apar în zonele endemice.

Bolile infecțioase provenite de la purici

Ca şi căpuşele, puricii au capacitatea de răspândire a unui număr de boli care afectează pisicile, câinii și oamenii. Puricii sunt, de asemenea, ajutați de schimbările climatice care conduc la anotimpuri mai lungi, mai puţini purici sunt ucişi peste iarnă. Utilizarea tot mai mare a încălzirii centrale în climate mai reci şi gradul ridicat de apropiere fizică între proprietari și de animalele de companie, au ajutat în mod special puricii să rămână paraziții cei mai frecvent întâlniți la pisici şi câini.

Deşi există un număr ridicat de specii de purici, cele mai importante specii întâlnite la animalele de companie din Europa sunt Ctenocephalides felis (puricele pisicii), Ctenocephalides canis (puricele câinelui) şi pulex irritans (puricele uman). În timp ce fiecare are gazdele sale preferate (cum este indicat de numele lor comune), ele sunt, de asemenea, capabile și de infestarea altor specii.

Boli cauzate sau răspândite prin intermediul puricilor includ:

 • Tenia câinelui (Dipylidium caninum)
 • Dermatita alergică (FAD)
 • Bartoneloza
 • Febra pătată (cauzată de Rickettsia felis)
 • Tifos endemic (cauzat de Rickettsia typhi)
 • Ciuma (cauzată de Yersinia pestis)

Ca răspuns la nevoia de a avea o opțiune de tratament mult mai convenabil pentru majoritatea proprietarilor de animale de companie, Bayer Animal Health a lansat un nou şi revoluţionar tratament împotriva căpușelor și puricilor, tratament numit Foresto, cu o protecție împotriva puricilor şi a căpuşelor de până la 8 luni.

Ce este Foresto?

Ce este Foresto?

Foresto este primul tratament nou ce oferă protecție combinată atât împotriva căpuşelor, precum şi împotriva puricilor, atât pentru pisici, cât şi pentru câini.

Cu o singură aplicare, Foresto oferă protecţie de până la 8 luni împotriva puricilor şi căpuşelor.

Modul unic în care Foresto a fost conceput: eliberează doze controlate, eficiente, a celor doua ingrediente dovedit active - imidacloprid şi flumetrin - care sunt foarte eficiente în respingerea şi uciderea căpuşelor şi puricilor.

De ce diferă Foresto de alte tratamente?

De ce diferă Foresto de alte tratamente?

Cercetări recente din întreaga Europă arată că 77% din utilizatorii spot-on își expun inevitabil animalele de companie, mai mult de trei sferturi din an, la riscul bolilor transmisibile prin vectori.Acești proprietari de animale de companie își tratează animalul cu ectoparaziticide de mai puţin de 3 ori pe an, în medie, față de cele 12 ori necesare pentru a oferi protecţie antiparazitară eficientă pe tot parcursul anului.

O combinaţie între lipsa de conştientizare a consecinţelor potenţiale ale neconformității posesorilor şi dificultatea de a menţine o schemă de tratament lunar duce la "întinderea" intervalului de administrare sau folosirea numai în perioadele de risc ridicat a produselor antiparazitare. Asta înseamnă că proprietarii expun periculos de multe ori animale de companie la ameninţarea bolilor transmisibile prin vectori.

Cum funcționează Foresto?

Cum funcționează Foresto?

Inovatoarea matrice polimerică a lui Foresto stochează ingredientele active direct în zgardă și le eliberează pentru a forma un microstrat pe suprafața pielii.

Ingredientele active Foresto sunt transferate de la acest microstrat la stratul lipidic al pielii şi al părului, unde uleiurile neutre le ajută să se răspândească pe întreaga suprafață a corpului.

Datorită structurii sale unice, migraţia de ingrediente active din zgarda Foresto este controlată de diferenţa dintre concentraţia matricei zgardei şi suprafaţa sa. Ca rezultat, ingredientele active continuă să migreze de la matrice în stratul lipidic, asigurând doze mici de protecţie optimă ce sunt susținute până la 8 luni.

Date de eficacitate Foresto

Date de eficacitate Foresto

Matricea polimerică unică din Foresto permite eliberarea de doze controlate a celor două ingrediente dovedit active: imidacloprid, un insecticid extrem de puternic şi flumetrin, un acaricid foarte puternic cu proprietăţi extraordinare repelente asupra căpuşelor.

Cercetările eficacității Foresto au demonstrat că aceste două ingrediente active acţionează sinergic pentru a creste în mod impresionant efectul lor antiparazitar asupra insectelor (pe baza studiilor in vitro).

Foresto

Eficacitatea tratamentului împotriva puricilor la câini

Studiile au confirmat o eficacitate generală de mai mult de 95% împotriva puricilor, pentru durata de 7-8 luni.

Eficacitatea ridicată împotriva puricilor a început imediat după tratament, ducând la uciderea puricilor în proporție de 100% în primele 24 de ore după aplicarea zgardei.

Eficiența "Vitezei uciderii" a fost evaluată într-un studiu separat, demonstrand o eficacitate excelentă de 100% în termen de 2 ore de la infestare cu purici.

Eficacitatea tratamentului împotriva căpușelor la câini

Efectul repelent asupra  căpuşelor al tratamentului Foresto a fost confirmat în studii de laborator. După infestări lunare cu Ixodes ricinus şi Rhipicephalus sanguineus, o eficacitate de 100% şi, respectiv, 98% în durabilitatea efectului reprelent a fost demonstrată pentru 8 luni.

Eficacitatea tratamentului împotriva puricilor la pisici

Pe parcursul a șase studii de laborator, Foresto s-a dovedit a avea o eficacitate generală de > 95% împotriva puricilor, pentru durata de 8 luni.

Eficacitatea ridicată impotriva puricilor la pisici a început imediat după tratament, ducând la o rată de succes de 99,8% purici uciși deja din primele 24 de ore după ce zgarda a fost aplicată. Eficiența "Vitezei uciderii" a fost evaluată, de asemenea, într-un studiu şi a dus la o eficacitate excelentă de 100% la două ore de la infestarea cu purici.

Eficacitatea tratamentului împotriva căpușelor la pisici

Pentru Rhipicephalus turanicus, echivalentul european la pisică al capușei câinelui maro R. sanguineus, eficacitatea Foresto a fost de peste 90%, timp de 8 luni. Performanța excelentă a zgardei a putut fi, de asemenea, înregistrată împotriva Amblyomma americanum cu mare eficacitate de prevenire persistentă de peste 97%, timp de 8 luni.

Eficiența efectului repelent, comparativ cu pisici netratate, a fost de 100% în timpul întregii perioade de studiu.

Studii comparate

Eficacitatea Foresto împotriva puricilor şi a căpuşelor la câini a fost, de asemenea, evaluată în cadrul unui studiu de laborator, pe termen lung (8-luni), în comparaţie cu o zgardă ce conține deltametrin şi în comparaţie cu un tratament spot-on (fipronil / methoprene). În acest studiu, Foresto a oferit o mai bună protecţie împotriva căpușelor decât celelalte produse, la orice moment al tratamentului, inclusiv în luna 8.

Foresto a oferit, de asemenea, o protecţie similară împotriva puricilor inclusiv în luna a 8-a de tratament, în comparaţie cu fipronil nou aplicat + methoprene spot-on, împreună cu un număr de purici constant și statistic semnificativ mai mic în comparaţie cu grupul de deltametrin în perioada studiului.

În grupul Foresto, eficacitatea omorârii puricilor a fost de 99,9%, imediat în primele 48 de ore de la aplicarea zgardei, iar efectul repelent a fost în mod constant ≥ 96,8% timp de 8 luni, comparativ eficiența de mai puţin de 83% la câinii tratați cu deltametrin pentru perioada de 6 luni de tratament.

Studiul constată că 77% din utilizatorii spot-on își expun accidental animalele de companie la ameninţarea infestării cu paraziți, noul ectoparaziticid Foresto oferă o soluţie inovatoare pe termen lung.

Unica aplicare Foresto protejează câinii şi pisicile împotriva puricilor şi căpuşelor pentru o perioadă de până la 8 luni

Unica aplicare Foresto protejează câinii şi pisicile împotriva puricilor şi căpuşelor pentru o perioadă de până la 8 luni

Un sondaj efectuat la nivel european în rândul proprietarilor de câini și de pisici a subliniat necesitatea unei noi abordări a controlului ectoparaziticidelor în momentul în care Foresto, tratamentul revoluționar Bayer Animal Health, pe termen lung, împotriva puricilor și căpușelor, a fost lansat. Studiul efectuat pe 1.500 de utilizatori spot-on a descoperit ca 77% își expun accidental, pentru mai mult de trei trimestre din an, animalele de companie la riscul bolilor grave, prin tratarea animalul lor de companie mai puţin de 3 ori pe an, în locul a 12 ori necesare pentru a oferi protecție eficientă împotriva paraziților pe tot parcursul anului. Aceste constatări sugerează faptul că majoritatea pisicilor şi câinilor de companie pot fi în prezent, în necunoştinţă de cauză, expuşi la ameninţări, cum ar fi tenia, Erlichioza şi Borelioza Lyme.

Foresto este primul tratament nou ce oferă protecție combinată atât împotriva căpuşelor, precum şi împotriva puricilor, atât pentru pisici, cât şi pentru câini. Cu o singură aplicare, Foresto oferă protecţie de până la 8 luni împotriva puricilor şi căpuşelor. Modul unic în care Foresto a fost conceput: eliberează doze controlate, eficiente, a celor doua ingrediente dovedit active - imidacloprid şi flumetrin - care sunt foarte eficiente în respingerea şi uciderea căpuşelor şi puricilor.

Datorită structurii sale unice, migraţia de ingrediente active din zgarda Foresto este controlată de diferenţa dintre concentraţia matricei zgardei şi suprafaţa sa. Ca rezultat, ingredientele active continuă să migreze de la matrice în stratul lipidic, asigurând doze mici de protecţie optimă ce sunt susținute până la 8 luni.

Datorită eliberării controlate a dozelor și a concentrației ingredientelor active, Foresto este sigur pentru animale de companie, familie şi mediu. Profilul său de siguranţă a fost testat extensiv, fără semne clinice adverse semnificative observate chiar şi la o doză de 5 ori mai mare decât cea standard, aplicată pe o perioadă de opt luni.

Despre Foresto

Despre Foresto

Foresto este disponibil ca zgardă în două dimensiuni, care pot fi purtate atât de pisici cât şi de câini şi a fost proiectat pentru o utlizare fară riscuri pentru o perioadă de opt luni asigurând în acelaşi timp și siguranţă împotriva strangulării.

Foresto este unic , inclusiv prin ambele cele mai importante insecticide, imidacloprid şi acaricidul foarte eficient flumetrin, singurul compus din piretroid aprobat pentru utilizarea la pisici. Aceşti compuşi sunt încorporați într-o matrice impermeabilă, inovatoare, fără miros, zgardă de polimer amestecat cu un derivat de ulei neutru. Materiale din zgardă asigură că ingredientele active sunt eliberate în mod constant la doze mici, eficiente pe o perioadă de 8 luni.

Beneficii cheie

Foresto este primul tratament, nou în ultimul deceniu, ce oferă protecție combinată atât împotriva căpuşelor, precum şi împotriva puricilor, atât pentru pisici, cât şi pentru câini.

Datorită efectului repelent (de respingere), Foresto reduce riscul transmiterii bolilor de vectori (o premieră la pisici). De fapt, Foresto este primul tratament care oferta efectul repelent împotriva căpuşelor la ambele specii: pisici şi câini.

Unica matrice polimerică a Foresto eliberează doze controlate, eficiente, a celor două ingrediente dovedit active - imidacloprid şi flumetrin - care sunt foarte eficiente în respingerea şi uciderea căpuşelor şi puricilor.

Cercetările eficacității Foresto au demonstrat că aceste două ingrediente active acţionează sinergic pentru a crește in mod dramatic efectul lor antiparazitar asupra insectelor (pe baza studiilor in vitro).

Ținta Foresto

Simplitatea folosirii și durata îndelungată de acțiune demonstrate oferă o imensă oportunitate medicilor veterinari în creșterea conformității a majorității pacienților, deoarece aceștia nu mai sunt nevoiți să își amintească de tratamentele lunare.

Foresto oferă o oportunitate unică pentru proprietarii de pisici care caută un produs repelent împotriva căpușelor sau o alternativă la tratamentele acaricide existente la pisici şi câini.

Ținta ForestoMai multe Ştiri

Cryopen B - Aparat pentru Cryoterapie

Cryopen B+ → Siguranță, confort, eficacitate, economie de timp pentru medicii veterinari și pentru pacienți, toate acestea și multe alte beneficii cu Cryopen B+! Convinge-te singur! 
Citește mai mult

scil_analizor

Analizor de sediment urină Scil Vet SA

Scilvet SA → Cea mai nouă tehnologie, în palma ta! Tehnologie revoluționară de măsurare pentru determinarea sedimentului urinar! Scil Vet SA este un analizor inovator care evaluează rapid și precis sedimentul urinar datorită tehnologiei optice patentate! 
Citește mai mult

Anka-Vet Puder Spray

Anka-Vet Puder spray - spray protector pe bază de oxid de zinc

Maravet lansează astăzi noul spray cu oxid de zinc și uleiuri de oregano, mușețel și dafin: Anka-Vet Puder Spray 400 ml.
Citește mai mult

Conferință de Oftalmologie Veterinară - 17 Mai 2013, Budapesta

Conferință de Oftalmologie Veterinară - 17 Mai 2013, Budapesta

Cabinetul veterinar Szentesi Kiseri, împreună cu Organizația Națională a Crescătorilor de Câini din Ungaria (MEOE) organizează conferința de oftalmologie, ajunsă la cea de-a III-a ediție
Citește mai mult

Maravet

Seminar de Neurologie - 18-19 Mai, București

Maravet vă invită să participați la seminarul cu tema " O abordare practică a afecțiunilor neurologice a animalelor de companie"
Citește mai mult

Workshop Ecografie

Workshop Ecografie

Maravet are plăcerea de a vă invita la Workshopul de Ecografie ce are ca teme investigația ecografică și interpretarea imaginii ecografice în diagnosticul diferențial la Office Maravet Bucuresti
Citește mai mult

Maravet Workshop

SEMINAR DE BIOCHIMIE ȘI ENDOCRINOLOGIE CLINICĂ

Maravet are plăcerea de a vă invita să participaţi la seminarul de biochimie si endocrinologie clinică, ce are ca teme semnificațiile diagnostice ale modificărilor biochimice sanguine în bolile interne şi ale modificărilor hormonale în endocrinopatii la animalele de companie
Citește mai mult

Premii de 8.000 RON

Premii de 8.000 RON - Campania „În numele ştiinţei”, dedicată exclusiv medicilor veterinari

AMVAC - Asociația Medicilor Veterinari pentru Animale de Companie, alături VET-MAGAZIN.ro, lansează astăzi, 24 August 2012, campania „În numele ştiinţei” dedicată exclusiv medicilor veterinari
Citește mai mult

Ştiinţa

Companii

Internaţional

Literatură