Flunixin 25 mg/g granule pentru cabaline

(02.08.2012) Flunixin este un produs nou Norbrook Laboratories pentru ameliorarea inflamaţiilor şi durerilor asociate cu tulburări musculo-scheletale la cabaline.

Flunixin 25 mg/g granule pentru cabaline

Specii ţintă

Cabaline.

Posologie pentru fiecare specie, cale de administrare si mod de administrare

Numai pentru administrare orală.
Doza este de 1,1 mg flunixin 1 kg greutate corporală, adică un pachet de 10 grame pe 227 kg (500 hvre) greutate corporală o dată pe zi timp de 5 zile consecutiv, conform cu răspunsul clinic.

Recomandări privind administrarea corectă

Acest produs este administrat prin împrăştierea pe o cantitate mică de hrană. A se adăuga în hrană, înainte de administrare. A se înlătura toata cantitatea de hrană medicamentată rămasă.

Timp de aşteptare

Carne şi organe 15 zile. Lapte: A nu se administra la iepe care produc lapte pentru consum uman.

Contraindicaţii

A nu se utiliza la animale care suferă de boli cardiace, hepatice sau renale, unde există posibilitatea unor ulceraţii gastrointestinale sau sângerări, în caz de discrazie a sângelui sau hipersensibilitate la produs.

Reacţii adverse

Reacţiile adverse includ: iritaţii gastrointestinale, ulceraţie iar la animalele deshidratate sau hipovolemice există un potenţial risc de insuficienţă renală. Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar.

Atenţionări speciale

A nu se depăşii doza recomandată sau durata tratamentului.

Administrarea la animale cu vârsta mai mică de 6 săptămâni sau la animale în vârstă poate implica riscuri suplimentare.

Dacă o astfel de administrare nu poate fi evitată, animalelor li se vor administra o doză redusă şi trebuie supravegheaţi clinic atent.

Evitaţi administrarea la animale deshidratate, hipovolemice sau hipotensive deoarece exista un potenţial risc de toxicitate renală.

Studii efectuate pe animale de laborator au evidenţiat efecte fetotoxice după administrarea orală (iepure şi şobolan) şi intramusculară (şobolan) la doze matemotoxice şi, de asemenea, o creştere a perioadei de gestaţie.

Nu s-au efectuat studii care sa demonstreze siguranţa administrării produsului la iepe gestante. A nu se administra produsul la iepe gestante. Nu administraţi simultan alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sau glucocorticosteroizi, sau cel puţin 24 ore de la administrarea acestui produs. Perioada fără tratament trebuie să aibă în vedere proprietăţile farmacocinetice ale produsului utilizat. Utilizarea simultană a altor substanţe active care au un grad mare de legare de proteine pot intra în competiţie cu acest produs, poate conduce la efecte toxice.

Ulceraţia tractului gastrointestinal poate fi exacerbată de corticosteroizi la pacienţii la care s-au administrat AINS. Administrarea simultană a medicamentelor cu potenţial nefrotoxic trebuie evitată. Este •preferabil să nu se administreze AINS care inhibă sinteza prostaglandinei la animalele care trec prin anestezie generală până la însănătoşirea completă. •

Flunixin meglumin este un medicament antiintlamator nesteroidic.

Supradozarea este asociată cu toxicitatea gastrointestinala.

Precautii pentru operator

Evitați inhalarea, contactul cu ochii şi contactul direct cu pielea. În cazul vărsării produsului pe piele spălaţi imediat cu multa apă.

În caz de contact accidental cu ochii clătiţi imediat cu multa apă şi consultaţi medicul.

Pentru a evita posibilele reacţii de sensibilizare, evitaţi contactul cu pielea. Purtaţi mănuşi în timpul administrării produsului. Spălaţi-vă pe mâini după utilizare.

Produsul poate cauza reacţii adverse la persoane sensibile. În caz de hipersensibilitate cunoscută la produsele antiintlamatoare nesteroidiene nu manipulaţi acest produs.

Pot apărea reacţii adverse grave.

Precauţii speciale pentru eliminarea produsului neutilizat sau a deşeurilor, după caz

Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deşeu provenit din utilizarea unor astfel de produse trebuie eliminate în conformitate cu cerinţele locale.

Se eliberează numai pe bază de reţetă veterinară.

Cutii din carton cu eate 1 O plicuri, fiecare plic conţine 250 mg de Flunixin.

Distribuit de:
S.C. MARAVET SRL,
Str. Europa nr. 9, 430000 Baia Mare

Tel/Fax: 0262-211.964;

office@maravet.com

www.maravet.com


Mai multe Ştiri

Cryopen B - Aparat pentru Cryoterapie

Cryopen B+ → Siguranță, confort, eficacitate, economie de timp pentru medicii veterinari și pentru pacienți, toate acestea și multe alte beneficii cu Cryopen B+! Convinge-te singur! 
Citește mai mult

scil_analizor

Analizor de sediment urină Scil Vet SA

Scilvet SA → Cea mai nouă tehnologie, în palma ta! Tehnologie revoluționară de măsurare pentru determinarea sedimentului urinar! Scil Vet SA este un analizor inovator care evaluează rapid și precis sedimentul urinar datorită tehnologiei optice patentate! 
Citește mai mult

Anka-Vet Puder Spray

Anka-Vet Puder spray - spray protector pe bază de oxid de zinc

Maravet lansează astăzi noul spray cu oxid de zinc și uleiuri de oregano, mușețel și dafin: Anka-Vet Puder Spray 400 ml.
Citește mai mult

Conferință de Oftalmologie Veterinară - 17 Mai 2013, Budapesta

Conferință de Oftalmologie Veterinară - 17 Mai 2013, Budapesta

Cabinetul veterinar Szentesi Kiseri, împreună cu Organizația Națională a Crescătorilor de Câini din Ungaria (MEOE) organizează conferința de oftalmologie, ajunsă la cea de-a III-a ediție
Citește mai mult

Maravet

Seminar de Neurologie - 18-19 Mai, București

Maravet vă invită să participați la seminarul cu tema " O abordare practică a afecțiunilor neurologice a animalelor de companie"
Citește mai mult

Workshop Ecografie

Workshop Ecografie

Maravet are plăcerea de a vă invita la Workshopul de Ecografie ce are ca teme investigația ecografică și interpretarea imaginii ecografice în diagnosticul diferențial la Office Maravet Bucuresti
Citește mai mult

Maravet Workshop

SEMINAR DE BIOCHIMIE ȘI ENDOCRINOLOGIE CLINICĂ

Maravet are plăcerea de a vă invita să participaţi la seminarul de biochimie si endocrinologie clinică, ce are ca teme semnificațiile diagnostice ale modificărilor biochimice sanguine în bolile interne şi ale modificărilor hormonale în endocrinopatii la animalele de companie
Citește mai mult

Premii de 8.000 RON

Premii de 8.000 RON - Campania „În numele ştiinţei”, dedicată exclusiv medicilor veterinari

AMVAC - Asociația Medicilor Veterinari pentru Animale de Companie, alături VET-MAGAZIN.ro, lansează astăzi, 24 August 2012, campania „În numele ştiinţei” dedicată exclusiv medicilor veterinari
Citește mai mult


Ştiinţa

Revista

Internaţional

Literatură