CV 247

(08.02.2012) Soluție de bază în tratarea câinilor cu epilepsie si boli tumorale

CV 247 Produsul CV247 - este o soluţie de bază, dezvoltată în Anglia, utilizată pentru tratarea câinilor cu epilepsie şi cu tumori de natură diferită, fiind o substanţă antioxidantă, imuno-stimulatoare şi adjuvant în blocarea COX2.

Recomandări

  1. Când tratamentul convenţional (chirurgical, chimioterapie sau radioterapie) nu este recomandat sau nu este dorit.
  2. Aplicare ca şi supliment pe lânga tratamentul convenţional pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii.
  3. Pentru prevenirea efectului nociv al chimioterapie (cisplatina) asupra organelor (rinichi).
  4. Pentru prevenirea reapariţiei tumorilor post-operatorii sau pentru a întârzia reapariţia acestora.
  5. Pentru împiedicarea reapariţiei tumorilor la bolnavii trataţi prin chimioterapie sau radioterapie.
  6. Ca şi roburant la animalele într-o stare generală înrăutăţită şi precară (dacă nu există suspiciuni că ficatul ar fi afectat).

Mecanismul componentelor

  1. Gluconat de cupru şi gluconat de mangan: sunt microelemente de importanţă majoră, fiind răspunzătoare pentru activitatea multor enzime, cum ar fi, de exemplu, efectul superoxid - dismutazei (SOD) asupra radicalilor liberi şi asupra oxigenului reactiv (ROS).
  2. Vitamina C: antioxidant, imuno-stimulator, acţiune reparatorie a ADN-lui şi acţiune antitumorală.
  3. Salicilatul de sodiu: împiedică efectul oxidant al ciclo-oxigenazelor (COX)  şi producţia de prostaglandine, acestea având efect inflamator, care pe lângă generarea de stări generale înrăutăţite favorizează şi dezvoltarea celulelor şi a ţesuturilor tumorale, a formării de vase de neoformaţie, a metastazelor; de asemenea, favorizează instalarea capacităţii de rezistenţă la chimioterapie şi radioterapie.
  4. Produsul ajută la stimularea fenomenului de apoptoză a celulelor tumorale (distrugerea celulelor tumorale prin celule imunologice specializate); are efect antialgic şi îmbunătăţeşte starea generală.

Mod de prezentare

300 ml soluţie de bază şi 15 g vitamina C pulbere, împreună cu linguriţa şi o seringă pentru dozare.

A se nu lăsa la îndemâna copiilor!

Conţinutul per 10 ml doză de soluţie (doza maximă): 400 mg vitamina C pulbere, 350 mg salicilat de sodiu, 20 mg gluconat de cupru şi 20 mg gluconat de mangan.

Dozarea

Se administrează 1 ml pentru fiecare 4 kilograme greutate corporală, de două ori pe zi pe cale orală (per os). Este recomandat a se îngloba în doză, în cantitate foarte mică, un lichid gustos preferat de animal. Se poate administra şi în hrană, punându-se într-o cantitate mică de hrană pentru consumarea sigură a cantităţii totale.

Interacţiuni

Se poate administra împreună cu metil donor, cu flavonide şi cu alte produse antitumorale naturale sau chiar şi cu alte produse folosite în chimioterapie. Nu se poate administra împreuna cu anticoagulante şi cu mare precauţie împreună cu AINS (antiinflamatorii nesteroidice).

Distribuitor şi comenzi pentru medici veterinari

MARAVET SRL, Korponay F.

Str. Europa Nr. 9, 430000 Baia Mare, Maramureş, România
Tel: + 40 - 262 - 211.964 Email: office@maravet.com

 

Profesorul Sebestény Andor explică …

Stimaţi colegi!

„După administrarea produsului CV 247 la animalele sănătoase şi măsurarea nivelului de radicali liberi ulterior prin chemiluminescenţă în ficat şi în plasmă nu s-au constatat diferenţe semnificative (Figura Nr. 1 şi Figura Nr. 2), fapt ce dovedeşte că produsul CV 247 nu este toxic nici la animalele sănătoase, în dozele recomandate.

CV 247

Administrând cisplatina la animale  s-a indus eliberarea de radicali liberi în ficat şi în plasmă. Prin adminstrarea ulterioară de CV 247 s-a redus semnificativ nivelul acestora din ficat. (Figura Nr.1).

La fel de clar se observă efectul produsului CV 247 şi la nivel plasmatic, dar la un grad mult mai puţin semnificativ (Figura Nr. 2).”

Produsul CV 247 ca şi produs adjuvant cu efecte terapeutice, având preţ compus din două cifre, nu concurează cu costurile chimioterapie în ceea ce priveşte „câştigul pentru animalele bolnave în faza de dinaintea morţii” (aspect asupra căruia ne-a atras corect atenţia Jakab Feri).

Nu promite nici vindecare fără excepţii, nici nu expune şi publică studii false, nu se bazează pe vorbe din popor, doar reprezintă o şansă la îmbunătăţirea calităţii vieţii, un efect antitumoral fără semne şi efecte secundare, pe care de fapt noi vrem să-l dovedim cu orice preţ având în vedere ca este demonstrast prin studii clare şi ştiinţifice.

Cu stimă,
Sebestény Andor


Instrucţiuni de utilizare a produsului CV 247

CV247 este un produs cu efect terapeutic, fără efecte secundare, care este recomandat pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii la câinii cu boli tumorale.

Folosirea produsului poate fi benefica la câinii supuşi chimioterapiei sau radioterapiei, la care

tumoarea a fost îndepărtată parţial sau total şi se doreşte împiedicarea formării şi creşterii unor noi tumori.

Dozarea produsului CV 247

Produsul se prezintă sub formă de soluţie. În doza stabilită înainte de administrare (în soluţia de bază) se introduce doza de praf de acid ascorbic (vitamina C).

În 10 ml soluţie de bază se introduc 400 mg de praf de vitamina C cu ajutorul lunguriţei calibrate şi se amestecă foarte bine. Înainte de administrare se acţionează de pistonul siringii anexate în sus şi în jos până când vitamina C se dizolvă complet.


10 ml soluţie de bază este doza maximă, ce se poate folosi la o singură administrare a unui câine cu greutate corporală de 40 kg sau mai mult.

La câinii cu greutatea corporală sub 40 de kg pentru fiecare 4 kg greutate corporală se

administrează 1 ml de soluţie gata preparată, deci pentru fiecare 10 kg greutate corporală 2,5 ml soluţie.

Cum se administreaza produsul?

Doza calculată de CV 247 se administrează cu ajutorul seringii anexate (pentru dizolvare şi administrare) în cavitatea bucală în şanţul gingivo-bucal). Se amestecă cu o cantitate foarte mică din mâncarea preferată a câinelui şi se administrează imediat înainte de hrănirea câinelui, asigurându-se că a consumat toată cantitatea de produs necesar terapiei.

Frecvenţa de administrare a produsului CV 247

Doza calculată se administrează de două ori pe zi înainte de hrănirea câinelui.

Dacă pe măsura tratamentului aplicat, starea de sanatate a câinelui se îmbunătăţeşte, după trei luni cu acordul medicului veterinar curant, doza se poate reduce. În cazul ăsta, se poate da doza stabilită anterior o singură dată pe zi, iar după o vreme dacă starea de sănătate s-a îmbunătăţit semnificativ se poate administra doza stabilită şi o dată la două zile.

Precauţii

După folosirea produsului se spală foarte bine mâinile! A nu se lăsa la îndemâna copiilor!

Dieta

Schimbarea alimentaţiei câinelui face parte din acest tratament. Este recomandată o alimentaţie cu alimente care au un conţinut caloric redus. Se poate alege şi o raţie alcătuită acasă, care să fie compusă din alimentele enumerate în tabelul de la sfârşitul acestui material.

DIETA RECOMANDATĂ PENTRU CÂINI

Ce conţine produsul CV 247 ?

Produsul CV247 conţine salicilat de sodiu, gluconat de mangan şi de cupru dizolvate în apă distilată. La soluţia asta înainte de administrare se dizolvă vitamina C (acid ascorbic). Soluţia obţinută conţine pe fiecare 10 ml de bază următoarele:

Ce conţine produsul CV 247

Păstrarea produsului CV 247?

Produsul se prezintă ambalat în sticle de 300 ml, care sunt sigilate. Păstrat la temperaturi de sub 30°C se poate depozita timp de 36 de luni. Dacă produsul a fost desigilat trebuie folosit în maxim 28 de zile!!! Dacă a mai rămas soluţie nefolosită chiar după dizolvarea acidului ascorbic (vitamina C) şi nu s-a folosit, aceasta se aruncă!!!

Manipularea soluţiei nefolosite

Soluţia nefolosită şi neadecvată folosirii se dizolvă foarte abundent cu apa de la robinet şi se aruncă în reţeaua de canalizare. Soluţia dizolvată care ajunge în canalizare nu este nocivă asupra mediului înconjurător.

Manganul şi cuprul sunt microelemente indispensabile organismelor animale. În produsul CV 247 aceste microelemente sunt în cantităţi mult mai mici decât dozele toxice la animale, dar vă recomandăm a nu se depaşi doza recomandată!


Se foloseşte cu precauţie produsul CV 247 la rasele de câini care, din lipsa unei enzimei (caracter moştenit), pot fi sensibile la cupru, cum ar fi rasa Doberman şi rasa Bedlington Terrier.

Efecte adverse

Nu s-au semnalat reacţii adverse, la cei 200 de câini trataţi şi la cei 200 de oameni voluntari la care s-a administrat produsul, care s-ar fi datorat administrării de CV 247.

Poate apărea o uşoara iritaţie gastrică datorită conţinutului de salicilat de sodiu, fapt întâlnit la orice produs care are în conţinut salicilat de sodiu. Acidul salicilic accentuează efectul unor soluţii, din acest motiv este recomandat folosirea precaută împreuna cu anti-coagulantele (ex. cumarinicele), având în vedere ca acidul salicilic împiedică legarea substanţelor de proteinele plasmatice.

Contraindicaţii

Nu se foloseşte produsul CV247 la animalele care prezintă hemoragii gastrice sau/şi intestinale, sau ulcere gastro–intestinale. A nu se utiliza produsul CV247 la animalele care prezintă reacţii alergice la oricare dintre componenţii produsului şi nici la femelele gestante sau cele în lactaţie.

Mecanismul de acţiune al produsului

Cuprul şi manganul sunt microelemente esenţiale pentru funcţionarea multor enzime; acestea ajută sistemul imunitar şi participă la reacţiile oxidative. Enzimele nu funcţionează bine în cazul existenţei tumorilor canceroase de diferita localizare, deci nu pot împiedica alterarea ADN-lui prin procesele de oxidare.

Vitamina C (acidul ascorbic) reduce cantitativ reacţiile de oxidare şi reduce semnificativ radicalii liberi, stimulează sistemul imunitar, care este deficitar în bolile tumorale. Ajută la regenerarea ADN-lui afectat, stimulează regenerarea ţesutului conjunctiv, ajută la cicatrizarea rănilor.

Salicilatul de sodiu are efect antiinflamator şi analgezic prin împiedicarea producerii de prostaglandine, în acest fel îmbunătăţind starea generală a animalului. În acelaşi timp reduce şi procesele de oxidare, stopând astfel enzimele ciclo–oxigenaza (COX), enzime care prin reacţiile de oxidare afectează ADN–ul, stimulând apariţia vaselor de neoformaţie din structura tumorilor. Ajutaţi la păstrarea echilibrului între diviziunea celulara şi moartea celulară (apoptoza).

Produsul CV 247 s-a dovedit în studiile clinice că în combinaţie cu dieta recomandată îmbunătăţeşte calitatea vieţii, starea generală a animalului, chiar şi la animalele la care tumorile canceroase sunt în plină dezvoltare.

După administrarea de CV 247 la câini cu unele tipuri de tumori s-a arătat şi un efect antitumoral (reducerea în mărime a tumorii sau chiar regresia totala a acesteia), dar pentru a dovedi caracterul anti-tumoral sunt necesare mai multe semnalări în ceea ce priveşte efectul anti-tumoral obţinut după folosire.

În prezent produsul CV 247 este considerat un produs terapeutic adjuvant, imunostimulator şi

roburant, autorizat pentru tratarea câinilor cu tumori canceroase sau pentru cei operaţi de aceste tumori, dar cu efect anti-tumoral posibil.

Producător:

Pharmaserve Ltd. (ML 10110)

Distribuitor:


S.C. MARAVET SRL, Str. Europa nr. 9, 430000 Baia Mare

Tel/Fax: 0262-211.964;

office@maravet.comŞtiinţa

Revista

Internaţional

Literatură