Simpozionul Global Hill's despre Obezitate la animalele de companie

(18.07.2013) Lectorii prezenți la Simpozionul Global Hill's despre Obezitate, desfășurat la sfârșitul lunii mai, au dezbătut cele mai noi cercetări și opinii din domeniu, în prezența unei audiențe formate din 130 de medici veterinari.

Prezentările științifice au abordat probleme precum etiologia obezității. modalități de cuantificare a gradului de obezitate, precum si noi metode de abordare a acestei probleme. 


Kevin Hahn, Alex German, Kelly Swanson, Debra Horwitz, Angie Witzel, Mireille Serlie, Marjorie Chandler and Iveta Becvarova

Participanților la Simpozionul din Barcelona le-a fost oferită ocazia unei înțelegeri aprofundate a acestei probleme, precum și o nouă soluție: Hill's Prescription Diet Metabolic Advanced Weight Solution (dietă veterinară Hill's pentru controlul metabolic al greutății).

Obezitatea rămâne boala cu cea mai ridicată incidență în rândul câinilor, pisicilor și al oamenilor, având consecințe bine documentate asupra sănătății. Cu toate acestea, medicii veterinari întâmpină probleme în a-i convinge pe proprietari de gravitatea acestei boli la animalele de companie.

Posesorii care înțeleg riscurile asociate obezității și care doresc să facă ceva pentru animalul lor de companie, pot deveni descurajați atunci când dietele și programele de pierdere în greutate eșuează. O problemă deosebit de comună este recâștigarea greutății pierdute pe parcursul unui program de dietă.

În cadrul Simpozionului au fost dezbătute toate aceste probleme, fiind accentuate modalitățile prin care nutrigenomica (domeniu ce studiază felul în care alimentația afectează  modul de funcționare al genelor) poate fi utilizată pentru combaterea obezității.

Studiile efectuate în condiții strict controlate, în cadrul Centrului de Nutriție Hill's (Topeka, KS), au demonstrat că dieta Hill's Prescription Diet Metabolic a modificat expresia genelor  în cazul pisicilor sau al câinilor obezi, animalele apropiindu-se de o siluetă suplă, normoponderală. 


Hein Meyer

Un alt studiu, dublu orb, supravegheat de medici veterinari, studiu ce s-a desfășurat pe animale aflate acasă la proprietari, a indicat o pierdere în greutate la 88% din totalul de 134 de indivizi participanți la studiu. În cazul problemei legate de recâștigarea în greutate după finalul programului, rezultatele au arătat că menținerea formulei Metabolic ca dietă permanentă a animalului conduce la scăderea riscului de îngrășare.

Dezbaterile din cadrul Simpozionului au oferit participanților perspective diverse în abordarea problemei obezității. Dr. Alex German și Dr. Angela Witzel au trecut în revistă metodele actuale de management al greutății, precum și modalitățile de determinare a greutății ideale în cazul animalelor de companie obeze, accentuând beneficiile utilizării măsurătorilor morfometrice.

Dr. Kelly Swanson a prezentat informații extrem de interesante despre rolul pe care populațiile microbiene intestinale îl pot juca în declanșarea problemelor de greutate și a obezității Dr. Marjorie Chandler a analizat teoria conform căreia  obezitatea ar putea fi benefică pentru animale - "paradoxul obezității", oferind noi perspective asupra acestei teorii.

Hein Meyer, Director al Departamentului Veterinar al Centrului de Nutriție Hill's, a precizat: "În cadrul Hill's am încurajat întotdeauna discuțiile pe tema obezității - o problemă în creștere la nivel mondial.

Așa cum s-a arătat în cadrul prezentărilor, obezitatea nu este nici pe departe o simplă problemă estetică, iar discutarea modalităților curente de abordare a acestei probleme cu medicii veterinari ne va ajuta să oferim un viitor sănătos animalelor de companie din întreaga lume."Ştiinţa

Revista

Internaţional

Literatură