Costas Pet Food  unic distrbuitor Farmina Pet Foods in Romania

(14.09.2012) Noi suntem diferiţi – ne-am ales o hrana de calitate

Costas Pet Food  unic distrbuitor Farmina Pet Foods in Romania Farmina Pet Foods este o companie care produce mâncare de talie mondială pentru animale obţinută din ingrediente proaspete care se găsesc în regiunea noastră.

Avem nevoie de persoane ca şi dumneavoastră care doresc să ofere consumatorilor cele mai bune opţiuni atunci când vine vorba de hrănirea mult-iubitelor animale de companie.

Un inovator în domeniul mâncării de animale, aflat în strânsă legătură cu centrele de cercetare ale guvernului, cu medicii veterinari homeopaţi  şi cu nutriţionişti de top.

Câinele modern, un carnivor urban.

Sistemul digestiv al câinilor nu s-a schimbat de sute de ani. Probele moleculare arată că toţi câinii – de la Chihuahua până la Marele Danez - sunt descendenţi direcţi din lupul gri, care a fost domesticit aproximativ 130.000 ani în urmă.

Farmina Pet Foods

Câinii au o gură mare creată pentru înghiţirea cărnii (mai puţin pentru mestecare). Dinţii ascuţiţi sunt folosiţi pentru a apuca şi sfasia (nu pentru a rumega).

Câinii nu au amilază în sistemul lor digestiv, deoarece nu au evoluat pentru a fi în măsură să digere carbohidraţi. Tractul digestiv al unui câinii reprezintă o treime din lungimea celui unui omnivor şi un sfert din lungimea celui unui erbivor.

Farmina Pet Foods

Această mărime este creată pentru digestia rapidă a cărnii. Câinii au un stomac puternic acidic (pH 1) – o adaptare pentru a descompune carnea în proteine şi pentru a omorâ bacteriile din carnea in stare de descompunere. Mâncarea pentru câini conţine în mare parte cereale,mai ales porumb, grâu sau orez.

Câinii nu sunt adaptaţi pentru a digera diete bazate pe grâne, cu un nivel înalt de carbohidraţi. Înainte de apariţia mâncărurilor comerciale, câinii erau hrăniţi cu carne şi resturi de la masă, fiind totodată mai sănătoşi din această cauză. Mâncărurile din comerţ pentru câini nu au fost create pentru a menţine sănătatea acestora.

Crearea de mâncare prin folosirea de cereale ieftine care sunt procesate uşor şi rapid în produse gata pentru a fi puse pe raft a dus la apariţia indiferenţei  producătorilor pentru a avea o mâncare de calitate şi echilibrată din punct de vedere nutriţional.

Cu cât lucrurile se schimbă cu atât rămân la fel. Deşi procesele de vânzare au avansat , mâncarea pentru animale nu s-a schimbat atât de mult.

Dietele în măsură a fi numite biologice îşi concentreză atenţia asupra potrivirii aceleiaşi varietăţi de mâncare pe care câinii şi pisicile ar găsi-o în mediul lor natural şi care ar satisface adaptările lor biologice.

N&D atinge nivelul natural de dietă al câinilor şi pisicilor , ţinând cont în acelaşi timp de stilul de viaţă modern si nivelul redus de calorii necesare.

5 diferenţe majore separă N&D de orice altă marcă producătoare de mâncare pentru animale.

  • Nivel ridicat de proteine din carne proaspătă.
  • Nu conţine grâne.
  • Nivel scăzut de carbohidraţi.
  • Fructe şi legume proaspete din zonă.
  • Botanice care promoveză şi susţin sănătatea.

+ Include carne integrală pe care câinii şi pisicile sunt dezvoltaţi să le mănânce (într-o cantitate corectă şi raţie corespunzătoare).

-Nu include grâne,proteine din plante şi alte ingrediente care în mod normal nu fac parte dintr-o dietă naturală.

1. Nivel ridicat de proteine din carne proaspătă regională

Reţinem că pisicile şi câinii au un tract digestiv scurt, acidic conceput pentru a descompune carnea şi proteinele (nu grânele şi carbohidraţii).

N&D  este creat din minimum 70% carne şi este în acelaşi timp bogat în proteine din carne. Proteinele şi carbohidraţii sunt relaţionaţi hranei uscate pentru animale.Când una creşte,cealaltă scade.Un nivel ridicat de proteine înseamnă mai puţini carbohidraţi.

Spre deosebire de carbohidraţi (care se descompun în zahăr şi sunt stocaţi ca grăsime corporală), proteinele sunt fie metabolizate fie eliminate din corp cu ajutorul funcţiilor naturale. Carnea proaspătă oferă o nutriţie de calitate decât ar face-o carnea procesată sau uleiurile.

2. Nu conţine grâne.

Nevoile de nutrienţi ale câinilor şi pisicilor nu pot fi atinse de grâne – aminoacizi esenţiali     precum  arginina,taurina,metionina şi lizina lipsesc din grâne.

Reţinem cum grânele au ajuns în componenţa hranei pentru animale – din considerente pur economice. Producătorii multinaţionali se bazează pe comoditatea cu care cumpără grânele ieftin şi de oriunde,cu care le stochează şi mai apoi cu care le procesează în mâncare pentru animale.

Pentru calorii sau proteine,grânele nu sunt o alegere bună deoarece nu ating nivelul cerut de un carnivor pentru hrana zilnică.

Grânele sunt sursa principală a alergiilor şi problemelor de sănătate ale animalelor de companie.

3. Nivel scăzut de carbohidraţi

 Câinii şi pisicile adulte nu au nevoie de nici un carbohidrat. Carbohidratul este o ‘calorie goală’ sau zahăr simplu care se transformă uşor în grăsime. Dietele bogate în carbohidraţi cauzează fluctuaţii ale nivelului de zahăr din sânge, rezistenţă insulinică şi o grămadă de alte probleme de sănătate. În general, în mâncarea pentru animale există mai mult de 40% carbohidrați, iar ceea ce face diferită mâncarea N&D, este că carbohidrații existenți sunt mai puțin de 20%.

Potrivit AAFCO câinii şi pisicile nu au nevoi nutriţionale care să necesite existenţa carbohidraţilor în dietele lor.

NRC afirmă: Se pare că nu există cerere pentru digestia carbohidraţilor la câinii care au destule proteine în dieta zilnică. Câinii în vârstă trăiesc mai bine cu hrana bogată în proteine,saracă în carbohidraţi. Câinii şi pisicile nu au nevoie de nici un carbohidrat.

Hrana bogată în proteine duce la un stil de viaţă de înaltă calitate pentru câini.

4. Fructe şi legume din regiunea noastră.

Fructele şi legumele sunt o parte naturală din dieta canină, deoarece câinii instinctiv caută şi mănâncă fructe, legume şi fructe de sezon.

Fructe şi legume din regiunea noastră

Deşi fructele şi legumele asigură un nivel limitat de carbohidraţi, ele mai asigură şi vitamine, macro şi micro minerale şi nutrienţi protectori  aflaţi într-o formă naturală, formă bio.

N&D

Fructele şi legumele asigură mult mai uşor decât cerealele o dietă naturală, totodată asigurând factori importanţi de tip nutrienţi, cum ar fi vitamina B, minerale esenţiale şi enzime care asigură şi măresc imunitatea şi motilitatea digestivă.

Spre deosebire de alte diete holistice care conţin o parte mică de fructe şi legume, N&D are în componenţă un minimum de 25% din aceste produse care susţin o nutriţie sănătoasă.

Mere:

Ţinând cont că merele reprezinta o recolta mare in Italia, sunt o sursă de fibre naturale care ajută digestia fiind totodată bogată în fitonutrienţi – compuşi antioxidanţi naturali care ajută la protecţia celulelor de radicalii liberi.

Afine: Aceste fructe au fost valorificate de mult timp datorită proprietăţilor lor de a trata infecţii ale tractului urinar fiind totodată o sursă bogată de antociani – un antioxidant natural care luptă împotriva îmbătrânirii,problemelor inimii şi cancerului.

Alfalfa este una din cele mai nutritive mâncăruri ale Canadei. Frunzele de alfalfa sunt bogate în minerale şi nutrienţi, calciu, magneziu, potasiu şi caroten precum şi vitaminele E şi K. Extractul de alfalfa este o sursă excelentă de caroten şi clorofilă.

Cartofii: Recoltaţi din fermele de mare dimensiuni, aceşti cartofi arămii şi dulci sunt nutritivi, mâncare densă în nutrienţi. Pregătiţi la temperaturi scăzute 90 grade Celsius  aceşti cartofi sunt o sursă excelentă de vitamina B şi C fiind bogaţi şi in potasiu, cupru , magneziu şi fier.

Morcovi întregi,

sunt o sursă excelentă de beta-caroten, care se transformă în vitamina A şi rodopsină în corp pentru a îmbunătăţi vederea pe timp de noapte şi pentru a combate radicalii liberi  care contribuie la cancer şi boli ale inimii.

Coacazele, sunt bogaţe în acid gamma linolenic, sunt o sursă activantă de Omega 6, spre deosebire de uleiul de floarea-soarelui şi canola care sunt inactive care trebuie descompuse în corp pentru a putea fi utilizate.

Black currants sunt o sursă de Omega 6 activat.

Murele ajută la prevenirea infecţiilor tractului urinar.

5. Plante botanice care promovează sănătatea

Lăsaţi să acţioneze după placul lor, câinii şi pisicile mănâncă instinctiv ierburi şi plante care le măresc forţa de viaţă.

Botanicele care joacă un rol important în dieta lor naturală – eliminând spaţiul dintre o nutriţie bună şi o bună-stare la nivel de sănătate. Botanicele N&D servesc ca fiind tonice şi întăritoare care întăresc organele, glandele şi ţesuturile din anumite părţi ale corpului –cum ar fi inima,ajutând în acelaşi timp la o mai bună digestie.

Botanicele Orijen mai asistă totodată şi la procesul de vindecare ajutând corpul să elimine toxinele prin procese stimulatoare cum ar fi curăţarea ficatului. Botanicele Orijen sunt puternici antioxidanţi naturali care ajută la întărirea sistemului digestiv,sunt protectori ai pielii şi blănii şi ajută la combaterea bolilor cronice.

Psyllium şi rădăcina de cicoare se află în combinaţie pentru a oferi fibre solubile şi pentru a hrăni tractul digestiv şi reduc nivelul insulinei.

Păpădia, fenugreek şi rădăcina de licorice. Insuficienţa cronică renală şi afecţiuni ale ficatului sunt probleme comune întâlnite la câini şi pisici iar aceste plante sunt puternici antioxidanţi cunoscuţi pentru rolul de a întări ficatul.

Folosit pentru afecţiuni ale ficatului şi rinichilor, fenugreek este un diuretic şi stimulator general al sistemului,mai ales pentru organele care aparţin sistemului urinar. Păpădia este folosită pentru o gamă largă de afecţiuni care necesită tratament uşor diuretic,cum ar fi o digesie slabă si afecţiuni ale ficatului.

Mentă salbatică, turmericul, fennel şi muşeţelul calmează şi tonifică tractul digestiv.

Menta sălbatică şi turmericul calmează muşchii stomacului şi îmbunătăţesc parcursul bilei care descompune grăsimile din mâncare. Fennelul are o influenţă adiţională ca şi antiinflamator iar muşeţelul conţine uleiuri esenţiale care întăresc efectele anti mâncărime.

Alfalfa şi Savoarea de vară sunt ierburi nutritive care asigură un imbold nutriţional. Ca un stimulant excelent al apetitului şi tonic general, aceste ierburi au excelente proprietăţi nutritive şi sunt pline de minerale şi vitamine.

Este bine de ştiut: câteva diferenţe importante

1. Ce înseamnă proaspăt? Nici o dată congelat.Fără conservanţi.

Găinile, curcanii, peştii şi ouălele sunt inspectate de către veterinari şi ajung la fabrica noastră proaspete în fiecare zi urmând a fi procesate pentru a produce N&D în ziua primirii lor.

Când producătorii de mâncare de animale numesc ingredientele lor proaspete se referă de fapt ca ele sunt crude – adică au fost ori congelate ori li s-au adăugat conservanţi.

Producerea de mâncare pentru animale din ingrediente proaspete este dificilă deoarece livrarea alimentelor proaspete din surse diferite trebuie coordonată zilnic.

Orijen este produs în cantităţi mici din ingrediente proaspete în fiecare zi. Acest lucru face ca N&D să nu poată fi produs în cantităţi mari, de mărime industrială.

2. Carne proaspătă – integritate nutriţională mărită

Carnea proaspătă este mai uşor digerată având în acelaşi timp o valoare nutritivă ridicată -  să nu mai vorbim de gust – faţă de carnea congelată sau procesată sau faţă de uleiurile folosite la producerea unei majorităţi  din mâncărurile pentru animale.

3. Regional sau indigen

 Ingredientele noastre sunt proaspete şi le găsim în zona noastră. Ne menţinem atenţia asupra diversităţii ingredientelor de clasă internaţională pescuite sau crescute în perimetrul nostru zonal şi care ne sunt livrate proaspete în fiecare zi.

Suntem singura companie producătoare de mâncare pentru animale care ne numim livratorii de ingrediente. Ingredientele Orijen sunt de o aşa calitate încât furnizorii noştri ne dau voie să le folosim simbolurile - aceleaşi simboluri pe care le întâlnim şi în magazinele de alimente.

4. Pregătirea se desfăşoară la temperaturi joase şi  lent

Conservăm bunătatea oferită de natură. Pentru a menţine integritatea nutritivă a ingredientelor proaspete, Orijen este pregătită la o temperatură joasă, 90 grade Celsius, în ziua sosirii ingredientelor. Datorită cantităţii mari de ingrediente proaspete, viteza de preparare a Orijen este lentă, durând până la patru ori mai mult faţă de metoda preparării mâncărurilor convenţionale de animale.

Găini, curcani, ouă - hrănite cu grâne, fără hormoni de creştere, trec testul ‘potrivit pentru consum uman’.

Peşte proaspăt prins din regiune – Somon Chinook, păstrăv de lac, cod de apă proaspătă, hering;prins din sălbăticie din lacurile din regiunea nordică şi apele Pacificului, trec testul “potrivit pentru consumul uman”.

5. Cât de multă cenuşă?

O întrebare serioasă pusă dietelor cu un nivel ridicat de proteine. De multe ori neglijat, nivelul de cenuşă este important, deoarece contribuie la nivelul mineralelor dintr-o dietă.

Aceste ‘mese’ sunt alcătuite din carne şi oase tocate de găină, de curcan şi peşte. Acest procedeu transformă oasele în cenuşă, care este o sursă bogată de minerale.

Un nivel ridicat de proteine ridică nivelul cenuşei, nivelul ridicat al cenuşei rezultă într-un nivel ridicat de minerale din dietă.

Magneziul, calciul şi fosforul în exces reprezintă o mare îngrijorare.

Multe dintre dietele care au un nivel ridicat de proteine în componenţa lor  nu arată pe ambalajul lor nivelurile de cenuşă conţinut, există un procent de 10% sau poate mai ridicat, niveluri care sunt aproape de maximumul admis de AAFCO pentru limitele de calciu şi fosfor.

6. N&D – Special conceput pentru un nivel scăzut de cenuşă.

Reţetele N&D conţin un nivel moderat de cenuşă, între 6,5 şi 7,5%. Acest aspect este atins utilizând un plan în două puncte:  

  • Mai mult de jumătate din cantitatea de carne din ORIJEN este proaspătă şi dezosată astfel neconţinând cenuşă.
  • Hrana N&D  de pui este preparată prin dezosare înainte de tocare. Acest aspect duce la o mâncare de pui cu un nivel scăzut de cenuşă, menţinând nivelul de minerale potrivit pentru o nutriţie de lungă durată.

7. Fosfor – Prea mult duce la probleme de sănătate.

Se consideră că dietele bogate în proteine afectează rinichii, de fapt fosforul  (rezultat din cenuşă) este cel răspunzător pentru problemele renale. Chiar dacă o dietă bogată în proteine este sănătoasă, un nivel ridicat de fosfor este dăunător pentru organe.

AAFCO a stabilit o limită ridicată pentru calciu şi fosfor cu un motiv întemeiat: Limita superioară pentru câini este 2,5% pentru calciu iar pentru fosfor este de 1,6%.

Raţia ideală calciu-fosfor este 1:1 şi raţia maximă este 2:1.

Fiind diferită faţă de alte diete, N&D are un nivel între 1,4 şi 1,6% calciu şi 1,1 şi 1,4% fosfor, acest aspect apropiindu-se de o raţie de 1 la 1.

Conţinutul de fosfor al meselor de carne şi grâne este ridicat.

Boala rinichilor şi insuficienţa renală cronică sunt cele mai comune boli ale câinilor în vârstă. Nivelul de distrugere la nivel renal nu este observat decât dacă mai mult de jumătate din funcţia renală este distrusă.

Restricţiile din dietă ale nivelului de fosfor este o măsura esenţială care trebuie efectuată la nivel de dietă pentru a încetini procesul de degradare a funcţiei renale.

Proteinele şi rinichii. Mitul nivelului ridicat de proteine

Nivelul ridicat de proteine NU este dăunător rinichilor. Pe măsură ce un câine metabolizează proteinele, nitrogenul este eliberat ca un produs secundar care este mai apoi eliminat de către rinichi.

Un nivel ridicat de proteine produce mai mult nitrogen, care este eliminat de către rinichi în urină. Capacităţile filtrante ale rinchilor sunt atât de extraordinare astfel încât şi cu un singur rinchi se poate duce o viaţă normală şi sănătoasă.

Nu există riscul ca mâncărurile bogate în proteine să streseze sau să degradeze functionalitatea  rinichilor decât dacă câinele ar avea o problemă gravă a rinchilor în ceea ce priveşte ajustarea nivelului de proteine care ajunge la rinichi.

Ştiinţa a demonstrat că mâncărurile bazate pe carne şi cu un nivel ridicat de proteine promovează şi susţin o sănătate de invidiat a câinilor şi pisicilor.

Câinii în vârstă şi de ce un nivel ridicat de proteine este mai bun.

Câinii în vârstă sunt cel mai bine hrăniţi atunci când in dieta lor există un nivel ridicat de proteine şi un nivel moderat de fosfor. Pe măsura ce corpul îmbrătâneşte, apare o scădere în folosirea masei musculare, a activităţii nervoase, precum şi a altor ţesuturi.

Reţetele cu un nivel ridicat de proteine sprijină dezvoltarea şi menţinerea unei mase musculare moderate care este importantă pentru mobilitate şi pentru o mai bună calitate a vieţii.

Reţetele cu un nivel scăzut de proteine au un nivel ridicat de carbohidraţi. Deşi se oferă zahăr sub formă de carbohidraţi acest lucru este pur şi simplu nebenefic câinilor în vârstă.

Căţeii de talie mare. Mineralele şi caloriile sunt importante.

Caloriile (nu proteinele), fosforul şi calciul în exces sunt principala îngrijorare în dietele pentru căţeii de talie mare. Nivelul moderat de calciu şi fosfor este o provocare pentru mâncărurile de câini care au un nivel ridicat de proteine. Multe din mâncărurile cu un nivel ridicat de proteine depăşesc 2,5%  calciu în componenţa lor şi nu sunt bune pentru a hrăni căţeii de talie mare.

Orijen este formulată cu ingrediente care au un nivel scăzut de cenuşă care ţine nivelul de calciu si fosfor într-o zonă de siguranţă, inclusiv pentru rasele mari, gigant. Un nivel ridicat de proteine nu face o creştere mai rapidă a căţeilor şi nici nu le strică articulaţiile.

O mare parte din filozofia noastră constă în crearea N&D strict în fabrica noastră folosind ingrediente produse aici în Italia.

Farmina Pet Foods Luaţi aminte că multe dintre mâncărurile din ziua de azi sunt create de marketeri care realizează un ambalaj, apoi caută cel mai ieftinmod pentru a li se umple acel ambalaj.

Noi deţinem propria fabrică unde N&D este produs exclusiv, noi cumpărând totodată ingredientele de la furnizorii din regiunea noastră în care avem cea mai mare incredere.

Mai multe Ştiri

Dinamica creşterii unui căţelus pe parcursul primului an de viaţă

Dinamica creşterii unui căţelus pe parcursul primului an de viaţă

La câini, faza de creştere este caracterizată prin mai multe schimbări semnificative pe parcursul unui interval de timp relativ scurt, în comparaţie cu alte animale sau om
Citește mai mult

RIMINI 2012  Cea de-a 73-a ediție 8-10 iunie

Mergi la Congresul de la Rimini alături de Farmina Vet Life – 25 de puncte/zi

Câinele este un carnivor urban, sub aspect anatomic şi fiziologic sistemul digestiv al câinilor nu s-a schimbat de sute de ani
Citește mai mult
Ştiinţa

Revista

Internaţional

Literatură