Mergi la Congresul de la Rimini alături de Farmina Vet Life – 25 de puncte/zi

(09.03.2012) Câinele este un carnivor urban, sub aspect anatomic şi fiziologic sistemul digestiv al câinilor nu s-a schimbat de sute de ani.

Acelaşi lucru se poate afirma şi despre comportamentul alimentar şi cerintele organismului, în diferitele sale stadii de dezvoltare, față de principiile nutritive.

Vet Life Descoperiți caracteristicile anatomice comune ale canidelor, caracteristicile speciale ale produselor Farmina Vet Life, mergeți la Congresul de la Rimini, oferta incluzând transportul, cazarea și taxele de participare atât la congres, cât și la sesiunile speciale alese de dumneavoastră.

Lupii cenuşii şi câinii sunt rude extreme de apropiate

Testele genetice efectuate comparativ pe secvențele de AND ale lupilor şi canidelor domestice, arată ca toate rasele de câini, de la Chihuahua pana la Dogul German, sunt descendenti directi din lupul cenuşiu (Canis lupus) care a fost domesticit cu aproximativ 130.000 ani in urma.

Lupii si câinii difera in secventa genetica cu mai putin de 1%, toti câinii moderni fiind descendenti ai lupului (Canis lupus), care, impreuna cu câinii domestici (Canis familiaris) sunt ambi membrii ai familiei carnivore, avand sistemul digestiv aproape identic si nemodificat in urma domesticirii.

Trei caracteristici anatomice comune la toate canidele:

Dinti ascutiti, adaptati pentru ucis si sfasiat prada

Câinii au maxilarele puternice, cu o formula dentara adaptata unei alimentatii prin excelenta carnate, iar cavitatea bucala este in asa fel conformata ca sa corespunda unei astfel de tip de alimentatie, foarte concentrata in principii nutritivi, total diferita de alimentatia mai voluminoasa specifica omnivorelor si ierbivorelor rumegatoare. Dintii câinilor sunt creati pentru a apuca si marunti hrana nicidecum penrtu a rumega precum ierbivorele.

Absenta amilazei salivare

Pentru a putea digera carbohidratii prezenti in toate alimentele de origine animala, atat omul cati si speciile de animale omnivore si ierbivore au in pachetul enzimatic amilaza – o enzima digestiva din saliva si intestinul subtire, specifica digestiei amidonului (carbohidrat specific vegetal). Câinii desi echipati cu amilaza intestinala, nu beneficiaza de activitatea deplina a acesteia, sistemul lor digestiv neavand, datorita acestui fapt, capacitatea similara omnivorelor si ierbivorelor de a digera carbohidrati (prezenti in materiile prime de origine vegetala, ex: cerealele). Amestecul de acizi secretati de stomacul câinelui inhiba activitatea amilazei, fapt ce restrictioneaza digestia carbohidratilor.

Adaptari specifice digestiei carnii

Tractul digestiv al câinelui reprezinta o treime din lungimea tractului digestiv al unui animal omnivor si doar o patrime din cel al unui ierbivor. Aceasta marime este conceputa de natura pentru digestia rapida a carnii, un aliment extrem de concentrat in principii nutritivi, nu unul de volum, cum sunt majoritatea alimentelor de origine vegetala, care intra in alimentatia omnivorelor sau a ierbivorelor.

Nivelul pH-ului gastric la câine este foarte acid (pH aproximativ 1 – valoarea unui pH neutru fiind apropiat de 7) – o adaptare specifica cerintei de digestie si asimilare a proteinei de origine animala, asemenea celei din carne, precum si o modalitate de mentinere sub control a dezvoltarii bacteriilor din carnea in stare de descompunere.

Comparat cu sucurile gastrice din stomacul uman a caror pH este apropiat de 4 sau cu cel din stomacul unei vite (pH 6),

Concluzia este evidentă: Sistemul digestiv al câinilor este creat si adaptat pentru digestia proteinei din carne.

Produsele Farmina Vet Life diferă prin

Produsele Farmina Vet Life diferă prin:

- proteine de origine animală cu o valoare biologică ridicată, cu conţinut scăzut de calciu, fosfor şi magneziu, pentru a ajuta la tratarea stărilor de insuficienţă renală.

- Cereale (orz, ovăz), cu indice glicemic scăzut, astfel încât să asigure o eliberare treptată de zaharide, îmbunătăţind astfel starea de sănătate a animalelor obeze sau care sunt predispuse la diabet.

- Grăsimi animale (carne de pui şi peşte) şi legume (fibre) de înaltă calitate, cu un conţinut scăzut de peroxid, care sunt eficiente în afectiunile inflamatorii şi alergenice.

 • Growth – Farmina Vet Life Growth este o dietă completă pentru recuperarea nutriţională a puilor cu tulburări de creştere şi deficienţe ale sistemului imunitar.
 • Convalescence - Farmina Vet Life Convalescence este o dietă alimentară completă, formulată pentru recuperarea nutriţională a câiniilor adulţi. De asemenea, este indicată pentru tratarea câiniilor cu afectiuni specifice şi nespecifice.
 • Struvite - Farmina Vet Life Struvite este o dietă completă pentru câini. Este special formulată pentru a reduce recurenţa pietrelor struvitice.
 • Ossalati - Farmina Vet Life Ossalati este o dietă completă pentru câinii adulţi special formulată pentru a reduce calculii uraţi (acidul uric), oxalaţii şi cistina.
 • Renal - Farmina Vet Life Renal este o dietă completă pentru câini, special formulată pentru a sprijini funcţiile renale în cazul insuficienţei renale cronice sau temporare.
 • Obesity - Farmina Vet Life Obesity este o dietă completă pentru câinii adulţi, formulată special pentru a reduce greutatea corporală în exces şi de a controla furnizarea de glucoză (diabet zaharat).
 • Gastro-Intestinal - Farmina Vet Life Gastro-Intestinal este o dietă alimentară completă pentru câinii cu probleme digestive, pentru reducerea afecţiunii acute a absorbţiei intestinale, pentru compensarea digestiei deficitare şi insuficienţei pancreatice exocrine. Farmina Vet Life Gastro-Intestinal este o dietă indicată câinilor în convalescenţă care au suferit operaţii chirurgicale la nivelul organelor digestive.
 • UltraHypo - Farmina Vet Life UltraHypo este o dietă completă pentru câini, recomadată în special pentru reducerea intoleranţei la ingredientele alimentare cu privire la substanţele nutritive şi câinilor care suferă de alergii alimentare şi atopie.
 • Hypoallergenic Fish & Potato și Egg & Rise - Farmina Vet Life Hypoallergenic sunt diete complete pentru câini, formulată special pentru reducerea intoleranţei alimentare.
Produsele Farmina Vet Life diferă prin
 • Gastro-Intestinal - Farmina Vet Life Gastro-Intestinal este o dietă completă şi echilibrată, special concepută pentru pisici, reduce tulburările acute ale absorbţie intestinale. Favorizează redresarea nutriţională şi convalescenţa datorită nivelului ridicat de electroliţi şi substanţe nutritive.
 • Renal - Farmina Vet Life Renal este o dietă completă formulată special pentru pisici, sprijină funcţiile renale, în cazul insuficienţei renale cronice sau temporare. Acestă dietă conţine concentraţii mici de fosfor şi conţinut redus proteinic de înaltă calitate.
 • Diabetic - Farmina Vet Life Diabetic este o dietă completă pentru pisici, formulată special pentru a controla surplusul de glucoză (diabet zaharat).
 • Obesity - Farmina Vet Life Obesity este o dietă completă pentru pisicile adulte formulată pentru a reduce excesul greutăţii corporale.
 • Struvite - Farmina Vet Life Struvite este o dietă completă pentru pisici, formulată special pentru a dizolva calculii struvitici.

RIMINI 2012 – Cea de-a 73-a ediție 8-10 iunie

RIMINI 2012 Cea de-a 73-a ediție 8-10 iunie Congresul de la Rimini este unul de un real interes pe plan internațional, iar anul acesta lectorii internaționali, personalități de renume ale medicinei veterinare, sunt invitați din Statele Unite ale Americii, Elveția, Marea Britanie, Austria, Canada, Portugalia.

Prezentările științifice au loc în 7 și 8 săli simultan și acoperă domenii ca: anestezie, cardiologie, chirurgie, citologie, imagistică, endoscopie, psihoterapie, neurologie, oncologie, managementul practicii, comportament, medicina internă, urgențe, reproducție, urologie. Majoritatea prezentărilor au traducere simultană, prin căști, din italiană în engleză.

În plus, la congresul de la Rimini sunt susținute sesiuni avansate în cardiologie, ortopedie, medicină internă, ecografie, urgențe, oncologie, gastro-enterologie, dar și workshop-uri în endoscopie, citologie și dermatologie, reproducție, chirurgie, toate aceste sesiuni avand caracter special și număr limitat de locuri.

Fiecare zi de congres este creditată cu 25 de puncte internaționale, conform hotărârii CMVRO nr 23/03.12.2011. Mai multe informații despre congresul de la Rimini, inclusiv programul, puteți găsi la adresa: www.scivacrimini.it/en

Puteți merge alături de Farmina Vet Life la Congresul de la Rimini,

oferta incluzând transportul, cazarea și taxele de participare atât la congres, cât și la sesiunile speciale alese de dumneavoastră!

Pentru informații suplimentare contactați Farmina Distribution la e-mail: office@farminadistribution.ro sau la telefon 0733.10.44.17
Mai multe Ştiri

Cryopen B - Aparat pentru Cryoterapie

Cryopen B+ → Siguranță, confort, eficacitate, economie de timp pentru medicii veterinari și pentru pacienți, toate acestea și multe alte beneficii cu Cryopen B+! Convinge-te singur! 
Citește mai mult

scil_analizor

Analizor de sediment urină Scil Vet SA

Scilvet SA → Cea mai nouă tehnologie, în palma ta! Tehnologie revoluționară de măsurare pentru determinarea sedimentului urinar! Scil Vet SA este un analizor inovator care evaluează rapid și precis sedimentul urinar datorită tehnologiei optice patentate! 
Citește mai mult

Grupul Farmavet Pasteur oferă medicilor peste 1,5 tone de detergenți, săpunuri și dezinfectanți prin asociația Dăruiește Viață

Grupul Farmavet – Pasteur oferă medicilor peste 1,5 tone de detergenți, săpunuri și dezinfectanți prin asociația Dăruiește Viață

Grupul Farmavet - Pasteur, unul dintre cei mai importanți integratori de soluții farmaceutice și de nutriție pentru domeniul veterinar din România, a oferit asociației Dăruiește Viață săpunu
Citește mai mult

Fortune_Change_the_World

Henry Schein numit în lista Fortune „Change the World”

Henry Schein a fost recunoscut pentru eforturile sale de a ameliora sănătatea orală a persoanelor aflate la nevoie prin intermediul a trei inițiative pe care compania le-a sprijinit ca parte a programului Henry Schein Cares.
Citește mai mult

Henry Schein urcă pe locul 238 în topul Fortune 500

Henry Schein Inc., cea mai mare companie din Long Island cotată la bursă, a avansat 5 locuri în ultima ediție a Fortune 500 lansată luni. Distribuitorul de produse pentru stomatologi, veterinari și practicieni a urcat pe locul 238 în topul anual al companiilor cotate la bursă, raportat la cifra de afaceri.
Citește mai mult

Elanco Animal Health

Elanco - se vinde

Compania Lilly, care detine compania Elanco AH, sanatatea animala - ia in calcul vanzarea acesteia, pentru ca acest sector (sanatatea animala) se confrunta cu o competitie din ce in ce mai mare.
Citește mai mult

Henry-Schein

Henry Schein urmeaza sa achizitioneze Merritt Veterinary Supplies

Extinderea prezenței în Estul Statelor Unite pentru a beneficia de relatia cu clinicile veterinare cu o gamă mai largă largă de produse, servicii cu valoare adăugată și soluții tehnologice.
Citește mai mult

Dermatita

Hill’s Romania, prin Maravet și Biovet Distribution, a organizat, la Cluj, seminarul ”Dermatita atopică”

Hill’s România, prin companiile Maravet și Biovet Distribution a continuat seria evenimentelor științifice dedicate medicilor veterinari prin organizarea unui nou seminar ce a avut lor în data 8 septembrie, la Cluj.
Citește mai mult

Ştiinţa

Revista

Internaţional

Literatură