Boehringer urmează să preia Merial într-un schimb de active financiare cu Sanofi

(17.12.2015) Sanofi și Boehringer Ingelheim au anunțat astăzi că firmele au intrat în negocieri exclusive pentru a face schimbul de afaceri. Tranzacția propusă ar consta într-un schimb al Sanofi Animal health (“Merial”) cu o valoare de înteprindere de 11.4 miliarde euro și Boehringer Ingelheim Consumer Healthcare (CHC) cu o valoare de întreprindere de 6.7 miliarde euro. Afacerea Boehringer Ingelheim CHC din China ar fi exclusă din tranzacție. Tranzacția ar include de asemenea o plată în numerar de 4.7 miliarde euro brut de la Boehringer Ingelheim către Sanofi.

“Sunt încrezător că Boehringer Ingelheim va permite ca Merial să-și exprime și să-și dezvolte potențialul într-o piață a produselor pentru sănătate animală atractivă, dar competitivă.” Tranzacția ar permite ca Sanofi să devină jucătorul numărul 1 clasat în Consumer Healthcare cu de vânzări estimate la aproximativ 5.1 miliarde euro în 2015 și o cotă de piață la nivel mondial aproape 4,6%. Vânzările Boehringer Ingelheim CHC (cu excepția pieței din China) sunt estimate la aproximativ 1.6 miliarde euro în 2015 și sunt extrem de complementare cu cele ale Sanofi CHC, atât în materie de produse cât și în  materie de zone geografice. Boehringer Ingelheim CHC ar îmbunătăți poziția Sanofi în Germania și Japonia, unde prezența Sanofi este limitată și extinde prezența Sanofi în Categoriile Prioritare. Sanofi ar avea acces la branduri renumite din Antispastice, Gastrointestinale, VMS și Analgezice și de a atinge o masă critică în Tuse și Răceală. Afacerea Sanofi CHC din SUA, Europa, America Latină și Eurasia se vor extinde de asemenea semnificativ, oferindu-i poziții de lider în țări cheie și în categorii cheie de produse.

Industria pentru sănătatea a animalelor este foarte atractivă în materie de inovare, potențial de creștere și profitabilitate. Punctele forte complementare ale Merial și Boehringer Ingelheim, ar crea al doilea mare jucător de pe piața globală de produse pentru sănătatea animalelor cu vânzări de aproximativ 3.8 miliarde euro în 2015, cu potențialul de a concura pentru poziția de lider pe piața globală. Portofoliile combinate și platformele tehnologice la antiparazitare, vaccinuri, și specialități farmaceutice ar plasa compania rezultată în segmentele creșterii cheie ale industriei. Portofoliile cu speciile sunt foarte complementare și sunt bazate pe expertiza Merial în animalele de companie și păsări și pe experiza BI (Business Intelligence) la porcine.
“Intrând în negocieri exclusive cu Boehringer Ingelheim, am acționat rapid pentru a îndeplini unul dintre obiectivele strategice propuse pentru anul 2020, și anume de a construi poziții competitive în zone unde putem realiza leadershipul. Această tranzacție ar permite Sanofi să devină un lider mondial pe piața atractivă a medicamentelor care nu au nevoie de prescripție medicală și ar aduce un portofoliu complementar cu branduri extrem de cunoscute, permițând crearea de valoare pe termen mediu și lung” a declarat Dr. Oliver Brandicourt, Director Executiv Sanofi. “Sunt încrezător că Boehringer Ingelheim va permite ca Merial să se exprime pe deplin și să își dezvolte potențialul pe piața atractivă, dar competitivă de produse pentru sănătatea animalelor “
Germania ar deveni un centru de afaceri al Sanofi CHC, incluzând în special categoriile pentru probleme Gastro-Intestinale și categoria Tuse și Răceală, ce va beneficia de puternicele competențe ale echipelor Boehringer Ingelheim. Sanofi va acorda o atenție deosebită aspectelor sociale, precum și abilităților și retenției sensibilității oamenilor.

“Prioritatea strategică a Boehringer Ingelheim este de a se focusa pe domeniile de bază ale companiei de expertiză și dezvoltare a afacerilor pe o scară globală stabilită, sau pe un drum către o scară globală care poate fi atinsă și sau prioritizată printre oportunitățile de dezvoltare a portofoliului Boehringer Ingelheim”, a declarat Prof. Dr. Andreas Barner, Președinte al Consiliului de Conducere Boehringer Ingelheim. “Boehringer Ingelheim Animal Health este și va rămâne ferm dedicat găsirii de noi soluții de inovare în ceea ce privește veterinarii și proprietarii de animale. Afacerea noastră dedicată sănătații animalelor ar fi mai bine poziționată pentru creșterea economică și pentru obiectivul de a ajunge lider la nivel global. Sunt încrezător că Sanofi va permite afacerii noastre CHC să profite pe deplin de potențialul său, sprijinită de echipele extrem de profesionale și motivate”.
Lyon ar fi un centru principal de afaceri pentru sănătatea animalelor al Boehringer Ingelheim. Boehringer Ingelheim se va anagaja să mențină operațiunile de afaceri, R&D și Centrele de producție din Franța. Pe măsură ce piața americana va deveni o parte importantă a afacerii Merial, Boehringer Ingelheim va acorda o atenție deosebită susținerii operațiunilor din SUA. Boehringer Ingelheim va acorda o atenție deosebită ascpectelor sociale, precum și abilităților și retenției sensibilităților.

Semnarea acordurilor definitive este așteptată în lunile următoare în urma consultărilor cu organele sociale relevante. Scopul Boehringer Ingelheim și Sanofi este, în momentul de față, de a inchide potențiala tranzacție în semestrul 4 al anului 2016, sub rezerva aprobărilor de reglementare adecvate.
Sanofi intenționează să folosească o parte din veniturile nete ale tranzacției pentru a răscumpăra acțiuni. Luând în considerare rezultatele aticipate de CHC, răscumpărarea de acțiuni și potențialele sinergii, tranzacția totală este așteptată să fie neutră din punct de vedere a EPS (postscript încapsulat) în 2017 și sporită în următorii ani.

Ştiinţa

Revista

Internaţional

Literatură