Vetmedin 5 mg comprimate masticabile pentru câini

(01.10.2012) Contactati-ve reprezentantul zonal Altius petru a va prezenta conditia comerciala a acestui produs.

Denumirea produsului medicinal veterinar:

Vetmedin 5 mg comprimate masticabile pentru câini, flacon de 150 ml conținând 50 comprimate


Compoziția calitatitvă și cantitativă: Un comprimat masticabil conține:

Pimobendan – 5 mg

Forma farmaceutică: comprimat masticabil, oval, divizabil, de culoare maronie marmorată cu pete albe fine, imprimate în relief cu simbolul Boehringer Ingelheim și P03.

Comprimatul poate fi divizat în 2 părți egale.

Specii țintă: câini.

Indicații:

Pentru tratamentul insuficienței cardiace congestive canine, provocată de cardiomiopatia dilatativă sau insuficiența valvulară (regurcitarea valvei mitrale și/sau tricuspide) cu simptome caracteristice, de exemplu tuse, dispnee, activitate redusă sau ascită.

Contraindicații:

Vetmedin comprimate masticabile nu trebuie utilizat în cardiomiopatii hipertrofice sau în boli la care nu se poate obține ameliorarea debitului cardiac din motive funcționale sau anatomice (de exemplu, stenoza aortică).

Deoarece Vetmedin comprimate masticabile este metabolizat în principal în ficat, nu trebuie utilizat la câini cu disfuncție hepatică severă.

Atenționări speciale: nu există.

Precauții speciale pentru utilizare:

Glicemia trebuie verificată cu regularitate  în timpul tratamentului la câinii cu diabet zaharat preexistent.

Precauții speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale: În caz de ingestie accidentală, solicitați imediat sfatul medicului și prezentați medicului prospectul produsului sau eticheta.

Reacții adverse (frecvență și gravitate):

În cazuri rare pot apărea un efect cronotrop ușor pozitiv (creșterea frecvenței cardiace) și vărsături, dar aceste efecte sunt dependente de doză și pot fi evitate prin reducerea dozei. În cazuri rare s-a obesrvat diaree tranzitorie, anorexie și letargie.

Utilizare în perioada de gestație, lactație:

În studiile farmacologice fectuate pe șobolani și iepuri, pimobendan nu a arătat nicio influență asupra fertilității. Efectele embrio-toxice au apărut numai la doze materno-toxice. La șobolani s-a demonstrate ca pimobendan trece în lapte. Din acest motiv, Vetmedin comprimate masticabile trebuie utilizat numai dacă are indicații stricte la cățele în perioada de lactație sau gestație.

Interacțiuni cu alte produse medicinale sau alte forme de interacțiune:

În studiile farmacologice nu s-au observat interacțiuni între glicozidul cardiac strofantină și pimobendan. Creșterea contractilității cardiace induse de pimobendan este atenuată de antagoniștii canalelor de calciu, verapamil și diltiazem, și propranolol, un β-antagonist.

Cantități de administrat și calea de administrare:

Vetmedin 5 mg comprimate masticabile pentru câini Doza de pimobendan este de 0,5 mg/kg greutate coroprală, divizată în două doze zilnice.

Un comprimat masticabil de 5 mg dimineața și un comprimat masticabil de 5 mg seara, pentru o greutate coroprală de 20 kg.

Doza de pimobendan trebuie menținută în intervalul 0,2 mg – 0,6 mg/kg greutate corporală, divizată în două doze zilnice.

Vetmedin comprimate masticabile este administrat pe cale orală. Doza de Vetmedin comprimate masticabile trebuie administrată cu aproximativ o oră înaintea administrării hranei. Vetmedin comprimate masticabile poate fi utilizat, de asemenea, în asociere cu un diuretic, de exemplu, furosemid. În cazul insuficienței cardiace congestive, se recomandă tratamentul continuu, pentru toată viața, cu Vetmedin comprimate masticabile. În aceste cazuri, doza de întreținere, trebuie ajustată individual, în funcție de severitatea bolii.

Comprimatele masticabile pot fi divizate prin linia de marcaj prevăzută, pentru un dozaj exact în funcție de greutatea corporală.

Supradozare (simptome, proceduri de urgență, antidoturi), după caz:

În caz de supradozare pot apărea vărsături, apatie, ataxie, creșterea ritmului cardiac, murmur cardiac sau scăderea tensiunii arteriale. În cazul supradozării trebuie inițiat tratamentul simptomatic.

Proprietăți farmacologice:

Pimobendan, un derivate de benzimidazol-piridazinonă, are acțiune inotrop pozitivă și prezintă proprietăți vasodilatatoare accentuate.

Grupa farmacoterapeutică: agent cardiovascular, codul veterinar ATC: QC01CE90.

Perioadă de valabilitate:

Perioada de valabilitate a produsului medicinal veterinary, așa cum este ambalat pentru vânzare: 2 ani.

Precauții special pentru depozitare:

  • A nu se păstra la temperatură mai mare de 25 grade C. A se păstra containerul bine închis pentru a se proteja de umiditate.
  • A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
  • A nu se utiliza produsul după data expirării marcată pe container și pe ambalajul primar.

Producător:

Boehringer Ingelheim Vetmedica GmbH
Binger Str. 173, Ingelheim, Germania


Distribuitor:
Altius
www.altius.ro


Mai multe Ştiri

Altius Magazin 2

Altius Magazin 2

Altius vă invită să parcurgeţi al doilea număr al revistei Altius Magazin, o revistă dedicată în exclusivitate medicilor veterinari
Citește mai mult

YPOZANE

YPOZANE

Prezentul document este un rezumat al Raportului Public European de Evaluare. Scopul acestuia este de a explica modul în care evaluarea efectuată de către Comitetul pentru Produse Medicinale de Uz Veterinar (CVMP), în baza documentaţiei furnizate, a condus la recomandările privind condiţiile de utilizare
Citește mai mult

Onisor 40 mg pentru câini

Onisor 40 mg pentru câini

Onisor conține robenacoxib, pentru tratamentul durerii şi inflamaţiei în cazul osteoartritei cronice la câini
Citește mai mult

Onsior 6 mg comprimate pentru pisici Robenacoxib

Onsior 6 mg comprimate pentru pisici Robenacoxib

Comprimatele Onsior - pentru tratamentul durerii şi inflamaţiei acute asociate cu tulburări musculo-scheletale la pisici - sunt uşor de administrat şi bine tolerate de majoritatea pisicilor
Citește mai mult

Altius Showroom

NOU Showroom de aparatură și instrumentar medical în București!

Altius a deschis în luna Mai a acestui an primul showroom de aparatură și instrumentar medical veterinar, oferind medicilor din București și zonele limitrofe, un spațiu de prezentare a tuturor produselor din portofoliu
Citește mai mult

Conferința de Dermatologie

Conferința de Dermatologie

Altius împreună cu AMVAC au plăcerea de a vă  invita să participați la Conferința de Dermatologie Veterinarã, care va avea loc la Rin Grand Hotel din Bucureşti, Soseaua Vitan - Bârzeşti numărul 7D, Sector 4, în perioada 11 - 12 August 2012
Citește mai mult

Altius Magazin

Altius Magazin

Altius vă invită să parcurgeţi primul număr al revistei Altius Magazin, o revistă dedicată în exclusivitate medicilor veterinari din cabinete, farmacii veterinare şi  CSV-uri
Citește mai mult

Monitorul de funcţii vitale de ultimă generaţie  LifeSense

Monitorul de funcţii vitale de ultimă generaţie – LifeSense

LifeSense este un monitor ce măsoară şi afişează mai mulţi parametri
Citește mai mult
Ştiinţa

Revista

Internaţional

Literatură