Suprelorin: toate beneficiile castrării fără operație.

(04.11.2011) Suprelorin este o nouă opțiune de pionierat înregistrată,  pentru suprimarea producţiei de testosteron, ce mimează efectele castrării, în timp ce câinele – şi proprietarul lui – sunt scutiți de emoțiile unei intervenții chirurgicale.

Aurélie Florence - VIRBAC Laboratories, Carros France

Suprelorin Substanța activă este deslorelin, un hormon non-steroidian pe bază de peptide.

Deslorelin este un agonist de GnRH. În timpul acțiunii sale, se fac modificări ale GnRH-ului endogen la pozițiile 6 şi 9 în secvența de amino acizi, ceea ce conduce la rezultatele ulterioare: o moleculă pentru care potența este sporită şi o afinitate de legare a receptorilor de 7 ori mai mare(1).

Suprelorin® exercită o livrare de medicament inovatoare, printr-un implant sigur, biocompatibil injectabil (2, 3*12,5mm) (2).

Deslorelin este conţinut într-o matrice lipofilă, care oferă o eliberare susținută a moleculei de-a lungul timpului.

Fiecarui câine i se administrează aceeaşi doză (4, 7 mg deslorelin), indiferent de dimensiune.

Datorită mecanismului central de acţiune, aceeaşi cantitate de deslorelin este eficientă indiferent de greutate şi de dimensiunile câinilor.

Această eliberare susţinută, de doză mică de deslorelin acţionează prin suprimarea funcţiei axei hipofizo-gonadale, şi blochează producţia de hormoni sexuali (FSH şi LH).

Aceasta duce la supresia progresivă de testosteron şi la o pierdere a funcţiei de reproducere (motilitate redusă a spermei, ejacularea unui volum redus, anomalii sporite ale spermei, producție de spermă scazută, scăderea libidoului) (3).

Suprelorin® este conceput pentru a suprima fertilitatea pentru o perioadă de minimum 6 luni. Ulterior implantării, infertilitatea apare pe parcursul a 6 săptămâni(4). Este o soluție reversibilă din moment ce a fost observată o recuperare totală a funcțiilor sexuale, după o singură implantare sau după implantări repetate.

Suprelorin®  poate fi recomandat în siguranță: administrarea a 10 ori doza recomandată de deslorelin a fost bine tolerată de către toţi câinii în timpul studiilor de toleranţă(5).

(1) Padula, AM. GnRH analogues–agonists and antagonists. Animal Reproduction Science 2005; 88 (1-2): 115-126.

(2) Junaidi, A et al. Use of a new drug delivery formulation of the gonadotrophin-releasing hormone analogue Deslorelin for reversible long-term contraception in male dogs. Reproduction, Fertility and Development. 2003; 15:317-322.

(3) Ponglowhapan S., Lohachit C., Swangchanuthai T., and Trigg TE. Influences of subcutaneous deslorelin implantation on semen quality, serum testosterone concentrations and testicular volume in dogs. Proceedings of the 3rd EVSSAR European Congress on Reproduction in Companion, Exotic and Laboratory Animals In Press, 2002.

(4) Data on file. Virbac

(5) Godin C.S. (1998) Target animal safety study: A 3-month tolerance study of a subcutaneous implant containing the GnRH analog deslorelin (INAD 9906). White Eagle Toxicology Laboratories Study.

Dr. Aurélie Florence
VIRBAC Laboratories
BP 27
06511 CARROS Cedex
France

aflorenc@virbac.fr, www.virbac.com

Tel: + 33 (0) 4 92 08 71 00
Fax: +33 (0) 4 92 08 77 17

Altius SRL Produs importat si distribuit în România de Altius SRL.

Strada Iancu Căpitanu nr.38, Sector 2, Bucureşti.

Tel : 021.310 88 82, Timişoara : 0745. 349.513, Bacău : 0745.349.514 , Cluj : 0745.349.510, Braşov: 0751.349.001.

office@altius.ro , www.altius.ro
Mai multe Ştiri

Cryopen B - Aparat pentru Cryoterapie

Cryopen B+ → Siguranță, confort, eficacitate, economie de timp pentru medicii veterinari și pentru pacienți, toate acestea și multe alte beneficii cu Cryopen B+! Convinge-te singur! 
Citește mai mult

scil_analizor

Analizor de sediment urină Scil Vet SA

Scilvet SA → Cea mai nouă tehnologie, în palma ta! Tehnologie revoluționară de măsurare pentru determinarea sedimentului urinar! Scil Vet SA este un analizor inovator care evaluează rapid și precis sedimentul urinar datorită tehnologiei optice patentate! 
Citește mai mult

Grupul Farmavet  Pasteur oferă medicilor peste 1,5 tone de detergenți, săpunuri și dezinfectanți prin asociația Dăruiește Viață

Grupul Farmavet – Pasteur oferă medicilor peste 1,5 tone de detergenți, săpunuri și dezinfectanți prin asociația Dăruiește Viață

Grupul Farmavet - Pasteur, unul dintre cei mai importanți integratori de soluții farmaceutice și de nutriție pentru domeniul veterinar din România, a oferit asociației Dăruiește Viață săpunu
Citește mai mult

Fortune_Change_the_World

Henry Schein numit în lista Fortune „Change the World”

Henry Schein a fost recunoscut pentru eforturile sale de a ameliora sănătatea orală a persoanelor aflate la nevoie prin intermediul a trei inițiative pe care compania le-a sprijinit ca parte a programului Henry Schein Cares.
Citește mai mult

Henry Schein urcă pe locul 238 în topul Fortune 500

Henry Schein Inc., cea mai mare companie din Long Island cotată la bursă, a avansat 5 locuri în ultima ediție a Fortune 500 lansată luni. Distribuitorul de produse pentru stomatologi, veterinari și practicieni a urcat pe locul 238 în topul anual al companiilor cotate la bursă, raportat la cifra de afaceri.
Citește mai mult

Elanco Animal Health

Elanco - se vinde

Compania Lilly, care detine compania Elanco AH, sanatatea animala - ia in calcul vanzarea acesteia, pentru ca acest sector (sanatatea animala) se confrunta cu o competitie din ce in ce mai mare.
Citește mai mult

Henry-Schein

Henry Schein urmeaza sa achizitioneze Merritt Veterinary Supplies

Extinderea prezenței în Estul Statelor Unite pentru a beneficia de relatia cu clinicile veterinare cu o gamă mai largă largă de produse, servicii cu valoare adăugată și soluții tehnologice.
Citește mai mult

Dermatita

Hill’s Romania, prin Maravet și Biovet Distribution, a organizat, la Cluj, seminarul ”Dermatita atopică”

Hill’s România, prin companiile Maravet și Biovet Distribution a continuat seria evenimentelor științifice dedicate medicilor veterinari prin organizarea unui nou seminar ce a avut lor în data 8 septembrie, la Cluj.
Citește mai mult

Ştiinţa

Revista

Internaţional

Literatură